اولویتهای وزیر بهداشت دولت یازدهم
وزیر بهداشت بعدی باید بتواند به حاشیه های دارو، پزشک خانواده، بی عدالتی در سلامت، تعرفه های خدمات درمانی، دغدغه های جامعه پرستاری و از همه مهمتر، نگرانیها و مشکلات مردم در هنگام بیماری و مراجعه به مراکز درمانی، پایان دهد. از همین رو، وزیر بهداشت دولت یازدهم باید تمام وقت در خدمت نظام سلامت کشور باشد تا شاید بتوان بر حاشیه های بخش بهداشت و درمان غلبه کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، حوزه سلامت کشور در یک سال گذشته و بعد از ماجرای برکناری مرضیه وحیددستجردی از وزارت بهداشت، دستخوش چالشها و مشکلات عدیده ای شده است که کمبود دارو تنها یک مورد از چالشهایی است که سلامت مردم و بیماران را تهدید می کند. شاید در کنار موضوع دارو، می بایست به سایر موضوعات و مسائلی که نظام سلامت را درگیر حواشی زیادی کرده است، اشاره کرد. از جمله آنها، اجرای طرح پزشک خانواده شهری است که کارشناسان و دست اندرکاران نظام سلامت، از این برنامه به عنوان تنها راهکار برون رفت از مشکلات حوزه سلامت نام می برند که متاسفانه بر سر شیوه اجرای آن از ابتدای دولت نهم تا پایان دولت دهم، انتقادات فراوانی مطرح است.
حالا و در فرصت یک هفته تا شروع بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی، می بایست آنچه را که مطلوب نظام سلامت کشور است، مورد توجه و تاکید قرار داد تا بتواند دستمایه شروع به کار وزیر بهداشت بعدی باشد. آنچه که مشخص است، دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، به مجلس معرفی شده است. لذا، صرف نظر از سایر گزینه هایی که نامشان می توانست به عنوان وزیر پیشنهادی اعلام شود، باید به سمت و سوی ویژگیها و کارکرد وزیر بهداشت دولت یازدهم پیش رفت و از همین حالا، نقاط قوت و ضعف این وزارتخانه و به طور کلی نظام سلامت را مورد توچه قرار داد.
تعیین تکلیف پزشک خانواده
دکتر ناصر سیم فروش چهره ماندگار پزشکی ایران معتقد است که وزیر بهداشت باید روش کار علمی را بداند، زیرا امروزه در دنیا همه کارها از روی روشهای علمی انجام می شود و مدیریت رفاقتی ثمری ندارد.
این جراح کلیه افزود: وزیر بهداشت باید بنیان و ساختار نظام سلامت را خوب بشناسد و برنامه ریزی علمی داشته باشد. اگر برنامه ریزی در وزارت بهداشت بر مبنای یک ساختار علمی و دقیق باشد دیگر خیلی فرقی نمی کند چه کسی می آید، چه کسی می رود، کار صحیح انجام می شود. وزیر بهداشت حتماً باید دوره مدیریت دیده باشد، معاونان وزیر بهداشت هم باید دوره مدیریت دیده باشند، حرف اول را امروز در دنیا مدیریت علمی می زند.
سیم فروش، حل مسئله کمبود دارو را یکی از کارهای اورژانسی در نظام سلامت کشور دانست که باید در اولویت قرار بگیرد.
وی در ارتباط با برنامه پزشک خانواده که محل چالش در دورهای مختلف وزرای بهداشت بوده است، گفت: در مورد پزشک خانواده باید تصمیم نهایی را بگیرند یا اجرایش کنند یا رهایش کنند، این درست نیست که این طرح را همین طور روی زمین گذاشته اند.
وزیر بهداشت باید در حوزه سلامت تحول ایجاد کند
دکتر محمدجواد نظری مهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه وزیر بهداشت باید تجربه مدیریتی در کارنامه خود داشته باشد، گفت: یکی از نکات مهم در انتخاب وزیر بهداشت این است که باید از جنس نظام سلامت باشد و مشکلات این حوزه را بشناسد.
وی تاکید کرد: وزیر بهداشت باید تحول و انقلابی را در حوزه سلامت کشور ایجاد کند و از هرج و مرج موجود در این حوزه نیز جلوگیری کرده و اهمیت وزارتخانه ای که در آن قرار می گیرد را بداند.
نظری مهر در خصوص رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان در شهرستانها به وزیر بهداشت آینده هشدار داد و گفت: بسیاری از بیمارستانهایی که قرار بود یکساله در شهرستانها ساخته شود پس از گذشت ۱۰ سال نیز هنوز تکمیل نشده است و این مسئله نیاز به رسیدگی دارد.
وی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت بعدی نباید گوش به زنگ گفته های دیگران باشد، گفت: مهمترین نکته ای که وزیر بایر رعایت کند استقلال خود است به طوریکه نباید همواره منتظر و گوش بزنگ این باشد که افراد خاصی چه می گویند، به طور کلی نباید وزیر در سایه باشد.
تک شغله بودن وزیر
دکتر سیامک مره صدق یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز تاکید کرد: تک شغله بودن وزیر بهداشت بسیار مهم و اساسی است و وی نباید ساعاتی را در مطب و بخش خصوصی مشغول به طبابت وساعاتی را مشغول به وزارت باشد.
عدالت در سلامت را رعایت کند
دکتر احمد آریایی نژآد نیز در ارتباط با در ویژگیهای وزیر بهداشت آینده گفت: عدالت در سلامت مهمترین فاکتوری است که وزیر بعدی باید انجام آن را در دستور کار و اولویت خود قرار دهد.
وی تاکید کرد: هر آنچه در کشور هست آحاد مردم حق استفاده از آن را دارند و حوزه سلامت از این قضیه مستثنی نیست و امکانات درمانی باید در اختیار همه قرار گیرد و وزیر بهداشت باید به این نکته دقت کند.
هاشمی گزینه فوق العاده خوبی است
دکتر عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفت: با توجه به شرایط پیش آمده در نظام سلامت، گزینه پیشنهادی آقای روحانی فردی فوق العاده و گزینه مناسبی برای تصدی گری وزارت بهداشت محسوب می شود.
وی افزود: نظام سلامت در حال حاضر در شرایطی به سر می برد که تنها یک فرد توانمند و مدیر باید در آن ورود پیدا کند.
عضو کمیسیون بهداشت خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر مشکلات و کمبودهای دارویی مهمترین مشکل فعلی نظام سلامت است به محض قطعی شدن و رای آوردن دکتر هاشمی، اعضای کمیسیون بهداشت نشستهای خود با تیم وزارت بهداشت را برگزار می کند.
وزیر باید مدیر باشد
رسول خضری یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در خصوص ویژگیهای وزیر بهداشت آینده، گفت: وزیر بهداشت باید کسی باشد که در سیاستگذاری و مدیریت کارنامه درخشانی داشته باشند.
وی ادامه داد: مدیر بودن بسیار مهمتر از پزشک بودن است چرا که نظام سلامت جای آزمون و خطا نیست. تقویت منابع مالی مهمترین کاری است که او باید در نظر داشته باشند چرا که در حال حاضر کمبودهای شدیدی در این حوزه وجود دارد.
سابقه انقلابی و علمی وزیر پیشنهادی
دکتر سیدتقی نوربخش عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به انتخاب اصلح رئیس جمهور در گزینش وزیر پیشنهادی بهداشت، گفت: دکتر سیدحسن هاشمی، یکی از پزشکان برجسته با سوابق انقلابی و علمی است که با توجه به چالشهای جدی بخش بهداشت و درمان کشور، انتظار می رود با مساعدت و بکارگیری تمام توان کارشناسی اعضای هیئت علمی و انجمنهای علمی تخصصی و پرسنل خدوم وزارت بهداشت، می تواند بخشی از مشکلات فراروی نظام سلامت را حل و فصل نماید.
وی تاکید کرد: وی، با سوابقی همچون فرمانده پشتیبانی قرارگاه خاتم، عضو شورای مرکزی جهادسازندگی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس شورای علمی تخصصی وزارت بهداشت، توان مدیریتی خودش را در بخشهای دولتی به اثبات رسانده است. و در زمان مدیریتش، با دیگاه فراجناحی و استفاده از همه علاقمندان به مردم، نشان داده است که می تواند از ظرفیتها استفاده نماید.
نوربخش اظهار امیدواری کرد با حضور دکتر هاشمی در وزارت بهداشت، مشکلات و دغدغه های نظام سلامت کشور تا حدود زیادی برطرف شود.
برخی سوابق اجرایی دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی
مسئول مهندسی جنگ جهاد سازندگی کشور (۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲) ، دبیرکل انجمن چشم پزشکی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۰ تاکنون) ، عضو کمیته علوم بالینی فرهنگستان علوم پزشکی ایران (۱۳۸۴ تاکنون) ، دبیر شورای سیاستگذاری رشته چشم پزشکی (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱) ، عضو شورای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور (۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰) ، دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور (۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰) ، رئیس بخش قرنیه بیمارستان فارابی (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ و ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰) ، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷) ، نایب رئیس و عضو هیئت مدیره انجمن چشم پزشکی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶) ، مؤسس و عضو هیئت مدیره انجمن پزشکی لیزری ایران (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳) ، عضو هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹) .
مهمترین پیشرفتهای فوق تخصصی چشم پزشکی جهان که برای اولین بار در ایران توسط دکتر سید حسن هاشمی انجام شده است.
پیوند قرنیه لایه ای به روش Melles (DALK) ، انجام جراحی کاتاراکت به روش (Microincisional Cataract Surgery MICS) ، کاشت لنزهای داخل قرنیه (Intracorneal inlay) ، کراتوپلاستی هدایتی (Conductive Keratoplasty) ، پیوند قرنیه به روش Big – Bubble، جراحی عیوب انکساری به روش Wavefront Customized – Ablation، پیوند قرنیه ای خلفی به روش Melles (PLK) ، پیوند قرنیه ای خلفی به روش M – PLK، پیوند قرنیه ای خلفی به روش DSEK، جراحی قرنیه به روش ALTK تکنیکهای مختلف.
ارسال نظر