یک دکترای داروسازی:
داروهای مکمل با احتیاط مصرف شود
یک دکترای داروسازی با بیان اینکه در مواردی که به علت بیماری بدن قادر به جذب یا استفاده از مواد مغذی نباشد باید مکملها مصرف شوند، گفت: در مورد نحوه انتخاب مکمل و مقدار مصرف مناسب آن باید با پزشک مشورت شود و از عوارض جانبی و تاثیر متقابل مکملها با داروهایی که مصرف میشود پرس وجو کرد.
به گزارش پارس ، دکتر فروغ موسوی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مصرف داروهایی که به عنوان مکمل عرضه می شوند در همه افراد ضرورت ندارند، گفت: سالمندان و گروه خاصی از بیماران می توانند از مکمل های خاصی سود ببرند.
وی با تاکید بر اینکه نیازهای تغذیه ای انسان اصولا باید از طریق جیره غذایی تامین شود، گفت: برای تامین و رفع کمبود بعضی از مواد مغذی استفاده از مکمل ها سودمند است. ولی پیش از تهیه و مصرف مکمل باید نحوه استفاده و موارد منع مصرف آن به دقت بررسی شود.
این دکترای داروسازی با بیان اینکه مصرف مکمل نباید جایگزین مصرف مواد طبیعی و غذاها شود، گفت: در مکمل ها تمامی مواد غذایی گنجانده نشده اند، مکمل ها حاوی منافع غذاهای کامل مانند میوه و سبزی نیستند، بنابراین بر حسب موقعیت و عادات غذایی ممکن است برخی مکمل های تغذیه ای ارزش تهیه هم نداشته باشند.
دکتر موسوی گفت: غذاهای کامل نسبت به مکمل های تغذیه ای دارای سه مزیت؛ قدرت تغذیه ای برتر، الیاف ضروری و مواد محافظ هستند.
وی در ادامه افزود: غذای کامل حاوی انواع ریزمغذی های مورد نیاز بدن بوده، میوه ها و سبزی ها نیز دارای الیاف غذایی هستند، در بسیاری از غذاهای سرشار از الیاف یا فیبر، مواد مغذی ضروری دیگری هم وجود دارد، استفاده از الیاف به عنوان بخشی از جیره غذایی سالم به پیشگیری از بروز بعضی از بیماری ها کمک می کند.
دکتر موسوی یادآور شد: غذاهای کامل حاوی مواد با اهمیت برای سلامت انسان هستند، میوه ها و سبزی ها حاوی موادی موسوم به مواد شیمیایی گیاهی یا فیتوکمیکال است. این مواد در حفاظت از انسان در برابر سرطان، بیماری قلب، دیابت و فشارخون بالا موثرند. بسیاری از میوه ها و سبزی ها حاوی منبع عالی آنتی اکسیدان به شمار می آیند، این مواد از سرعت اکسیداسیون مواد در بدن می کاهند و مانع از صدمه رسیدن به سلول ها و بافت های بدن می شوند.
این دکترای داروسازی تصریح کرد: اگر فرد سالم باشد و از انواع متنوع غذاها مانند میوه، سبزی، غلات سبوس دار، صیفی جات، فرآورده های کم چرب لبنی، گوشت بدون چربی و ماهی استفاده کند، نیازی به مصرف هیچ نوع مکمل ندارد.
چه کسانی به مکمل نیاز دارند؟
وی در خصوص گروه هایی که نیازمند مصرف مکمل ها هستند، گفت: زنان باردار باید روزانه از مکمل ها یا غذاهای غنی شده به میزان ۴۰۰ میکروگرم استفاده کنند و علاوه بر آن از غذاهایی استفاده کنند که به طور طبیعی حاوی فولات باشد. مصرف مکمل های آهن نیز در آنها ضرورت دارد.
دکتر موسوی در ادامه افزود: افراد بزرگسال ۵۰ ساله یا بالاتر باید غذاهای تقویت شده یا ویتامین B۱۲، مانند غلات تقویت شده و یا مولتی ویتامینی مصرف کنند که حاوی B۱۲ است و یا از مکمل B۱۲ به طور جداگانه استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که نتوانند به خوبی غذا بخورند یا میزان کالری دریافتی روزانه آنها کمتر از ۱۶۰۰ کالری باشد باید از مکمل ها استفاده کنند، همچنین گیاه خواران، زنانی که خونریزی عادت ماهیانه شدیدی دارند نیازمند دریافت مکمل ها هستند.
دکتر موسوی گفت: در مواردی که به علت بیماری بدن قادر به جذب یا استفاده از مواد مغذی نباشد مثل ابتلا به اسهال مزمن، آلرژی های غذایی، عدم تحمل غذا یا بیماری کبد، کیسه صفرا، روده یا لوزالمعده و یا در مواردی که اعمال جراحی در دستگاه گوارش انجام شده و امکان هضم و جذب مناسب مود مغذی موجود نباشد، باید مکمل ها مصرف شوند.
این دکترای داروسازی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد نحوه انتخاب مکمل و مقدار مصرف مناسب آن باید با پزشک مشورت شود و از عوارض جانبی و تاثیر متقابل مکمل ها با داروهایی که مصرف می شود پرس و جو کرد.
ارسال نظر