بازخوانی شورای سوم در شهرهای ایران
بسیاری از شوراها عملا بیکار هستند
رییس شورای اسلامی استان خراسان رضوی با اشاره به هماهنگی ایجاد شده میان مدیران ارشد استان و شورای استان، گفت: متاسفانه به دلیل اینکه شوراها در دستگاههای اجرایی محلی از اعراب ندارند و عملا بیکار هستند، مدام در امور شهرداریها دخالت میکنند و برای آنها مشکلساز شدهاند.
به گزارش پارس ، محمدمهدی کرمانی در گفت وگو با ایسنا، ضمن اشاره به عدم حضور خود در چهارمین دوره شورای شهر نیشابور، گفت: بهترین هماهنگی میان مدیران ارشد و شورای استان خراسان رضوی در این دوره شورا وجود داشت و همین هماهنگی بزرگ ترین دستاورد شوراهای شهر استان بود و این شرایط باید در دوره بعدی شورا حفظ شود، در غیر این صورت در چارچوب مکاتبات اداری و نامه نگاری ها، کارها به کندی پیش خواهد رفت.
وی در ادامه افزود: آنچه که در کارآمدی شورا موثر خواهد بود ایجاد هماهنگی، همدلی و همسویی مجموعه ادارات کل هر استان با شورا است و این اتفاق مبارک در استان خراسان رضوی روی داده است.
کرمانی در خصوص ارتباط شوراها با دولت نهم و دهم گفت: در استان خراسان رضوی تعاملی کامل و خوب شکل گرفته بود در حالی که د رهمین دوران بعضا در استان هایی هم نسبت به شورا بی توجهی و کم توجهی صورت می گرفت.
وی با تاکید بر اینکه قانون شوراها هنوز هم ضعف های مهمی دارد، افزود: برای اینکه شوراها را به عنوان ناظر بشناسیم، قانون پشتوانه اجرایی مناسبی را برای آن پیش بینی نکرده است و رمز پیروزی شوراها و موفقیت آنها در این شرایط تعامل با مسئولین دولتی است.
وی ادامه داد: اگر یک دستگاه اجرایی نخواست نظارت شورا را بپذیرد و تمرد کرد، در این جا قانون مسکوت است. باید برای دستگاه های اجرایی استان تفهیم شود که شورا به دنبال این است که کاری انجام شود و نمی خواهد چوب لای چرخ دستگاه های اجرایی بگذارد یا مچ گیری کند. شوراها چون از بطن مردم بروین آمده اند، بیشتر در جریان کار مردم هستند و شورا می تواند نقاط قوت و ضعف پروژه هایی که در سطح هر استان یا شهرستان توسط دولت اجرا می شود را شناسایی کند و این قدرت نظارتی شورا باید مورد توجه و استفاده دولت قرار گیرد.
کرمانی بر این باور است که متن شرایط در دولت بعدی بهتر و روشن تر و درک متقابل بیشتر خواهد بود و به این ترتیب فضای خوبی برای شوراها فراهم می شود تا بتواند موجبات دلگرمی بیشتر مردم شود.
وی با تاکید بر ضرورت بازنگری د رقانون شوراها، اظهار کرد: قانون اساسی شوراها را از ارکان تصمیم گیری می داند ولی مسئولان دولتی شوراها را صرفا به عنوان ناظر می پذیرند که در این مورد هم سازوکار لازم و ضمانت اجرایی وجود ندارد.
کرمانی تاکید کرد: اگر قرار است شوراها به عنوان پارلمان محلی جا بیفتند و مردمی که با امید وارد صحنه شده اند، ناامید نشوند. باید شوراها بتوانند کاری کنند چرا که در حال حاضر شوراها تبدیل به شوراهای شهرداری شده اند.
وی افزود: متاسفانه شوراها بعضا آنقدر در مورد مسائل شهرداری ورود پیدا می کنند که نتیجه معکوس می شود. وظیفه اصلی شورا انتخاب شهردار، بررسی و تصویب بودجه شهر و تفریغ بودجه شهرداری و حسابرسی از شهرداری است. شهرداران باید بتوانند از همه سلیقه ها استفاده کنند و اختیار عمل داشته باشند. اما به دلیل اینکه شوراها در دستگاه های اجرایی محلی از اعراب ندارند و عملا بیکار هستند مدام در امور شهرداری ها دخالت می کنند و برای آنها مشکل ساز شده اند.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری ها و شهردار باید دستشان باز باشد، افزود: البته اقدامات شهردار و شهرداری باید با تصویب شورای شهر باشد نه با دخالت مستقیم شورای شهر، یعنی شهرداری لایحه بدهد و اگر به مصلحت مردم بود شورا آن را تصویب کند. اما در حال حاضر دغدغه اصلی شهرداران در شهرهای کوچک و کلان شهرها این شده است که به طریقی با شورای شهر کنار بیایند و این مسئله و مشکل بزرگی است چرا که شوراها باید سیاست گذار باشند.
کریمی ادامه داد: شورا باید با توجه به خواست مردم سیاست گذاری کند و مسئولین هر شهر بدون توجه به مسائل سیاسی به شورا یاری و مشورت بدهند و باید نتیجه و برآیند کار چیزی باشد که مد نظر مردم و به صلاح شهر است.
ارسال نظر