گفت وگو با ۴ رتبه اولی کنکور ۹۲
تاکید رتبه اولی ها بر نقش خانواده در کسب موفقیت
بالاخره استرس و هیجان کنکور و نتایج اولیه برای دانش آموزان و خانواده هایشان تمام شد. حالا هر کسی کارنامه کنکورش را در دست دارد و نتیجه زحمات و درس خواندن هایش را می بیند. در شرایطی که خیلی از کنکوری ها تنها برای قبول شدن در آزمون و راهیابی به دانشگاه دولتی تلاش می کردند دسته دیگری هم بودند که هدف شان کسب رتبه یک رقمی کنکور بود.
به گزارش پارس به نقل از خراسان:
بر اساس آن چه نیاز می دیدم درس می خواندم
در فهرست نفرات برتر کنکور سراسری سال ۹۲نام سجاد صادقی زاده به عنوان نفر اول گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی جای گرفته است. دانش آموزی از استان البرز و شهرکرج. سجاد پس از آزمون سراسری انتظار تک رقمی شدن را داشته ولی هیچ وقت به اول شدن در بین این همه شرکت کننده فکر نمی کرده است. سجاد می گوید پس از برگزاری آزمون سراسری، درصدهایم را محاسبه کردم و بر اساس محاسبه هایم انتظار تک رقمی شدن را داشتم ولی امیدی به اول شدن نداشتم. از برنامه ریزی اش برای کنکور می پرسم و این که از چه سالی به صورت جدی درس خواندن برای کنکور را شروع کرده است؟ می گوید: راستش را بخواهید سال اول و دوم دبیرستان بیشتر از روزی یک ساعت برای درس خواندن زمان نمی گذاشتم؛آن هم برای انجام تکالیف مدرسه. اما از بهمن ماه سال سوم متوسطه تصمیم گرفتم کمی جدی تر به درس هایم بپردازم، آن هم نه برای کنکور بلکه برای بهتر یاد گرفتن. پس کمی به ساعات مطالعه ام افزودم و تا روزی ۴ساعت هم درس می خواندم. اما تلاش برای کنکور از تابستان سال گذشته جدی شد و تصمیم گرفتم در کنکور موفق شوم. با این تصمیم ساعت های مطالعه ام را در روزهای عادی که به مدرسه می رفتم به روزی ۴ساعت مطالعه در منزل رساندم و روزهای تعطیل هم تا ۹ساعت درس می خواندم.
سجاد که از دانش آموزان دبیرستان استعداد های درخشان شهر کرج است تاکید زیادی بر این موضوع دارد که از هیچ کدام از کلاس های کنکور و مشاوره استفاده نکرده است و هر کاری کرده کار خودش بوده است و تلاش دبیران مدرسه اش. او می گوید: حتی برای کنکورم برنامه ریزی تحصیلی خاصی هم نداشتم و از کسی هم برای درس خواندن برنامه نگرفتم. تنها با برنامه شخصی خودم پیش می رفتم و بر اساس آن چه نیاز می دیدم درس می خواندم. سجاد تنها در برخی آزمون ها برای محک زدن خود شرکت کرده است.
او بر نقش خانواده اش برای دستیابی به این موفقیت تاکید می کند و می گوید: خانواده با ایجاد محیط آرام کمک زیادی به من کرد اما این گونه نبود که زندگی را تعطیل کنم و تنها به درس خواندن فکر کنم.
در این مدت تلویزیون می دیدم، به میهمانی می رفتیم و اقوام هم به خانه ما رفت وآمد داشتند اما مهم تر از همه، محیط آرامی بودکه پدر و مادر و خواهرم برایم ایجاد کرده بودند تا فارغ از هرگونه استرس و تنش، به درس هایم بپردازم. او می خواهد دانشجوی برق دانشگاه صنعتی شریف شود.
به این خودباوری رسیدم که من هم می توانم
زهرا مشایخی نفر اول گروه آزمایشی علوم انسانی است. تا یک سال قبل ۳ رقمی شدن در آزمون سراسری آرزویش بوده است و فکرش را هم نمی کرده بتواند نفر اول کنکور شود. او می گوید: اما به این خودباوری رسیدم که من هم می توانم رتبه تک رقمی داشته باشم و نفرات برتر کنکور الزاما نباید افرادی خارق العاده و خاص باشند بلکه آن ها آدم های عادی هستندکه با تلاش بیشتر، توکل به خدا و رسیدن به خودباوری توانسته اند به موفقیت دست یابند.
زهرا هم تنها به آموزش های دبیران مدرسه اکتفا کرده و درهیچ کدام از کلاس های کنکور شرکت نکرده است. او تنها در آزمون هایی که در مدرسه شان برگزار می شده شرکت کرده و علاوه بر کلاس های مدرسه اش توانسته است با روزی ۷ساعت مطالعه نفر اول آزمون گروه علوم انسانی شود.
اوکه ۳ خواهر بزرگ تر از خودش هم دارد از خانواده اش به خصوص پدر و مادرش که با وجود داشتن شرایط سخت از او حمایت و محیط آرامی را برایش مهیا کرده اند تشکر می کند و می گوید: پدر و مادرم با این که تحصیلات دانشگاهی ندارند اما از آن چنان درک بالایی برخوردارند که بهتر از هر مشاوری مرا دراین راه راهنمایی و کمک کردند. وقتی از همه جا ناامید می شدم این پدرم بودکه به من امید می داد و آرامم می کرد.
نظرش را که درباره حذف کنکور می پرسم می گوید: متاسفانه درکشور ما از کنکور غولی ساخته اند و نامش برای دانش آموزان استرس ایجاد می کند.
دراین یک سال بچه ها تحت فشار هستند و ضربه های روحی زیادی را متحمل می شوند. اما با توجه به شرایط دانشگاه های کشورمان راهی جز برگزاری آزمون نیست چرا که اگر کنکور هم حذف شود دانشگاه های خوب برای رشته های پرمتقاضی=، بازهم آزمون برگزار می کنند که بی شباهت به برگزاری کنکور نخواهد بود.
زهرا هنوز تصمیمش را برای انتخاب رشته نگرفته است ولی می گویدنظرم رشته حقوق دانشگاه تهران است، حالا تا خدا چه بخواهد.
نقش خانواده در این موفقیت پررنگ تر ازهمه بود
نفر اول گروه آزمایشی علوم تجربی پویا براهیم باستانی از شهر تبریز است. پویا هم از دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان است او هم مثل دیگران انتظار اول شدن را نداشته اما همیشه به یک رقمی شدن در آزمون سراسری فکر می کرده است.
وقتی از برنامه ریزی اش برای موفقیت در کنکور می پرسم می گوید: سال اول دبیرستان برنامه خاصی برای کنکور نداشتم ولی از سال دوم به بعد تصمیم جدی گرفتم. اما کار اصلی ام را در یک سال پایانی شروع کردم و در دوره پیش دانشگاهی بودکه به صورت جدی برای کنکور مطالعه می کردم.
او در سال اول دبیرستان تنها روزی یک ساعت مطالعه می کرده و به مرور وقتی وارد دوره پیش دانشگاهی شده ساعت های مطالعه اش را هم افزایش داده و تا روزی ۸ساعت هم درس می خوانده است. از پویا می پرسم آیا در کلاس های کنکور هم شرکت می کردی؟ در جوابم می گوید: بله ولی معلم های کلاس های کنکور همان معلم های مدرسه خودمان بودند و تنها با هدف بازخوانی درس ها دراین کلاس ها شرکت می کردم. او هم مثل بقیه دانش آموزها با برگزاری کنکور موافق نیست اما به خاطر محدود بودن گزینه های پیش روی دانش آموزان هم چنان کنکور را بهترین گزینه می داند.
پویا می گوید: این که یک دانش آموز تمام آموخته های خود در طول ۴سال را تنها در ۴ساعت امتحان دهد درست نیست، چون ممکن است داوطلب دراین ۴ساعت به دلیل فشار روحی و استرس زیاد نتواند تمام دانسته هایش را ارائه دهد. او نقش خانواده اش را در این موفقیت پررنگ تر ازهمه می داند و می گوید: مهم ترین کاری که پدر و مادرم برایم انجام دادند فراهم آوردن محیطی آرام و به دور از استرس بود. پویا در گروه آزمایشی زبان های خارجی هم رتبه ۶را کسب کرده است اما برای ادامه تحصیل قصد دارد به تهران بیاید و در رشته پزشکی دانشگاه تهران ادامه تحصیل دهد.
درهیچ کلاس کنکوری شرکت نکرده ام
نفر اول گروه آزمایشی زبان های خارجی، نیتش از شرکت درآزمون بیشتر خودسنجی بوده است تا قبولی در یکی از رشته های زبان خارجی. آذین زهرایی که رتبه ۵۸۸گروه آزمایشی ریاضی و فنی را هم کسب کرده و قصد دارد در رشته علوم رایانه ادامه تحصیل دهد می گوید: از کودکی علاقه زیادی به زبان انگلیسی داشتم و با کمک پدر و مادرم زبان را آموخته بودم. البته برادرم هم زبان و ادبیات انگلیسی خوانده بود و به همین دلیل تصمیم گرفتم خودم را دراین آزمون بسنجم. هیچ برنامه ریزی خاصی هم برای این آزمون نداشتم.
آذین که درهیچ کلاس کنکوری شرکت نکرده است درباره برنامه ریزی تحصیلی و این که آیا از مشاوره های خاصی برای موفقیت دراین آزمون بهره برده است می گوید: دبیرستان ما غیرانتفاعی بود و من تنها از مشاوره های مشاور مدرسه استفاده می کردم. غیر از مدرسه هم به کلاس دیگری نرفتم و کسی هم برای درس خواندنم برنامه ریزی نکرد. البته در برخی آزمون ها شرکت کردم تا از میزان آمادگی ام برای کنکور آگاه شوم. می پرسم روزی چند ساعت درس خواندی که رتبه اول زبان شدی و درگروه ریاضی فنی هم رتبه ۳ رقمی کسب کردی؟ می گوید سال اول و دوم دبیرستان روزی یک ساعت آن هم برای انجام تکالیف. اما دردوره پیش دانشگاهی تا روزی ۴ساعت هم درس می خواندم. البته در روزهای نزدیک به برگزاری آزمون میزان مطالعه ام را افزایش دادم وتا روزی ۱۰ ساعت هم مطالعه می کردم. آذین بیشتر از همه نقش مادرش را برای رسیدن به این موفقیت مهم می داند و می گوید: مادر و پدرم هرچه در توان داشتند برایم انجام دادند ولی مادرم با ایجاد آرامش در محیط خانه به من کمک زیادی کرد.
ارسال نظر