به گزارش پارس به نقل از مهر، سید موسی متوسلین ظهر دوشنبه در همایش روز جهانی جمعیت افزود: این استان با ۵.۱۷ درصد نرخ ازدواج در رتبه نخست کشوری قرار دارد و بر اساس آمارهای بدست آمده جمعیتی تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری نرخ ازدواج کشور ایران ۹.۱۰ درصد بوده و نرخ ازدواج این استان بیشتر از میانگین کشوری است.

وی ادامه داد رتبه جمعیتی ایران از ۲۶ کشور منطقه ۲۳ است و در میزان باروری نیز رتبه ۲۵ را در منطقه دارا است. نرخ سالمندی در کشور ۵.۵ درصد است که پیش‎ بینی شده در سال ۱۴۰۴ به ۴.۷ درصد و در سال ۱۴۲۵ به ۲۵ درصد برسد لذا مسئولان در پی برنامه‎ ریزی برای افزایش ازدواج و فرزندآوری و پایین آمدن سن ازدواج هستند.

مدیرکل ثبت احوال استان زنجان افزود: یکی از رسالت های مهم این اداره کل تولید و انتشار آمار و تحولات جمعیتی است و ارایه آمار و اطلاعات وقایع حیاتی از نظر سن، جنس و موقعیت جغرافیایی می‏ تواند در برنامه‎ ریزی‎ های کشوری موثر باشد، لذا تاکید بر ازدواج و فرزندآوری به موقع و آموزش مهارت‎ های زندگی بر اساس آموزه‎ های دینی مورد توجه است.

متوسلین یادآور شد: ازدواج به موقع زمینه ایجاد شرایط خانواده‎ ای آرمانی و ایده‎ آل را فراهم می‎ کند و این ازدواج به موقع جوانان به برنامه‎ ریزی جدی و فرهنگ سازی مناسب نیاز دارد. همچنین بهترین سن فرزندآوری ۲۰ تا ۳۰ و نهایتاً ۳۵ سال است و هر چه سن فرزندآوری بالاتر رود باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای زنان و مادران می شود.

وی ادامه داد: پدیده طلاق با روند نسبتاً کندی در حال افزایش است و نرخ رشد جمعیت استان از میانگین کشور پایین‎ تر است که مهاجرت و فرزندآوری می‎ تواند از دلایل آن باشد در خصوص مهاجرت آمار درستی در دسترس نیست و این موضوع به دغدغه مسئولان تبدیل شده است.

مدیر کل ثبت احوال استان زنجان افزود: همچنین یکی از برنامه‏ های آینده ثبت احوال بررسی این موضوع است که هر زوج کدام فرزندش در چه سال و در چه سنی از والدین به دنیا آمده است.

متوسلین ادامه داد: افزایش مرخصی زایمان بانوان از ۶ ماه به ۹ ماه و مرخصی ۲ هفته‎ ای برای آقایان به صورت اجباری از برنامه‎ های در نظر گرفته شده برای افزایش جمعیت است.

وی این استان با ۹.۱ درصد نرخ طلاق همزمان با پنج استان دیگر در جایگاه ۱۲ کشوری قرار دارد گفت: این استان در نرخ ولادت و وفات به ترتیب در رتبه های ۱۷ و ششم کشوری قرار دارد.