به گزارش پارس ، فرهاد مختاری مدیر گروه نوجوان و مسئول گرافیک شبکه دو در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: هدف ما این است که گرافیک شبکه را هویتمند کرده و از عناصر بصری متناسب با فضای فرهنگی و فکری خودمان بهره ببریم.

جلوه های بصری گوناگون برای مناسبت های مختلف

وی افزود: در مرحله نخست رنگ، فرم و فضای گرافیکی متناسب با شبکه دو طراحی کردیم. این کار با اشتبا ه های ناگزیری همراه بود که سعی کردیم در مرحله کنونی آن ها را اصلاح کنیم. مثلا محل قرار گرفتن لوگوی شبکه کمی تغییر کرد تا مزاحمت کمتری برای قاب بندی ها ایجاد شود، همچنین بر رنگ سفید نیر تاکید بیشتری شده تا تناسب بهتری با لوگوی شبکه داشته باشد.

مختاری یادآور شد: در تلویزیون ایران بر بروز و جلوه مناسبات فرهنگی و سیاسی، ملی و مذهبی تاکید بسیاری می شود، به این معنی که قرار است مردم از طریق صدا و تصویر با این مناسبات ارتباط برقرار کنند. ما هم این موضوع را مورد توجه قرار داده و سعی کردیم در مناسبت های مختلف از جلوه های بصری و گرافیکی مرتبط برای این منظور استفاده کنیم.

فانوس ایرانی، نقوش اسلامی و نستعلیق جایگزین هلال ماه عربی

وی تأکید کرد: هنوز از نظر فنی با مشکلاتی مواجه هستیم اما اگر این مسائل برطرف شود از آغاز ماه رمضان عناصر گرافیکی شبکه با کیفیت بالاتری از نظر تصویری پخش خواهند شد. گروه گرافیک شبکه برای در نظر گرفتن مبانی زیبایی شناسی تلاش کرده تا در طراحی گرافیک رمضانی از عناصر فرهنگی کشور خودمان مثل فانوس ایرانی استفاده کند.

مدیر گروه نوجوان و مسئول گرافیک شبکه دو با بیان اینکه هلال ماه یک عنصر بصری شناخته شده است که خیلی از آن استفاده می شود، ادامه داد: سعی کردیم از هلال ماه که در بیشتر شبکه های عربی مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار دیده شده است، کمتر استفاده کنیم و به جای آن به دنبال کارهای خلاقانه و دیده نشده با استفاه از المان های ایرانی و شیعی برویم که فانوس ایرانی، نقوش اسلیمی و خط نستعلیق همین کارکرد را دارند.

عناصر بصری زنده عامل ارتباط با مخاطب

مختاری با بیان اینکه هدف اصلی ما زنده بودن و اصطلاحا نرم شدن گرافیک شبکه است، اظهار کرد: سعی کردیم فضای گرافیکی از حالت خشک اعلام برنامه صرف فاصله بگیرد و ضمن ارائه دیگر اطلاعات کاربردی به مخاطبان، با ورود عناصر بصری زنده تر و ملموس تر نیز بتوان ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کرد.

وی تصریح کرد: قصد داریم در قالب گرافیک شبکه دو اطلاعاتی را که شاید در زندگی مردم کاربرد داشته باشد در اختیار آن ها قرار دهیم، مثلا آن ها را با یک گیاه سنتی آشنا کنیم. اینکه چقدر در این کار موفق باشیم و بتوانیم به این روش تداوم ببخشیم به شرایط و صد البته خواست مردم بستگی دارد.

مدیر گروه نوجوان در پایان گفت: گروه گرافیک شبکه دو شامل تعدادی موشن گرافیست، گرافیست تلویزیونی و تعدادی اپراتور است، البته خلق ایده و اتاق فکر نیز از اهمیت اصلی برخوردار است. ما به دنبال هویتی متفاوت هستیم و البته در راه محدودیت هایی هم وجود دارد.