کتاب «شرح بی نهایت» فخر الدینی رونمایی شد
کتاب «شرح بی نهایت» اثر فرهاد فخرالدینی با حضور هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشور شب گذشته در موزه موسیقی رونمایی شد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، کتاب « شرح بی نهایت» اثر فرهاد فخرالدینی با حضور هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشور شب گذشته در موزه موسیقی رونمایی شد.
علی مرادخانی در این مراسم، تصریح کرد: امروز شروع فعالیت این بخش از موزه موسیقی است که با وجود آماده نبودن به صورت کامل، تلاش کردیم تا از کتاب خاطرات استاد فخرالدینی رونمایی شود. امیدوارم برگزاری چنین برنامه هایی در تداوم یابد.
رییس موزه موسیقی یادآور شد: استودیو موزه موسیقی آماده بهره برداری است که به زودی افتتاح می شود. همچنین برای برگزاری کلاس های آموزشی موسیقی فضایی ایجاد کرده ایم که به زودی آماده بهره برداری می گردد.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم کتاب دوم فرهاد فخرالدینی نیز با موضوع تحلیل ردیف موسیقی دستگاهی ایران در موزه موسیقی رونمایی شود.
حسین علیزاده از دیگر سخنرانان این مراسم، تصریح کرد: هنرستان موسیقی بهشت زندگی ما هنرجویان بود و این به خاطر علاقه ای بود که اساتیدمان داشتیم.
وی افزود: حدود ۵۰ سال است که من استاد فخرالدینی را می شناسم. از اولین باری که وی را سر کلاس هنرستان موسیقی دیدم به ما تئوری موسیقی درس دادند. فخرالدینی الگوی بزرگی برای من است.
علیزاده خاطرنشان کرد: تا نسل های موسیقی ما ادامه داشته باشد نام فرهاد فخرالدینی وجود دارد. نام فخرالدینی برای همیشه ماندگار است. امشب بهشت موسیقی ما است و شروع خوبی برای دوره هم بودن های اهالی موسیقی است که با نام فخرالدینی آغاز شده است.
صدیق تعریف خواننده سریال امام علی (ع) در این مراسم، تصریح کرد: بنده افتخار این را داشته ام که با استاد فخرالدینی دو قطعه را اجرا کردم؛ یکی اثری از عبدالقادر مراغه ای با عنوان « کل صبحا» است و دیگری قطعه ای که برای سریال ابن سینا کار کرده ایم. اغرار می کنم همین دو کار کوتاه برای شاگردی چون من افتخار بزرگی محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: می توانم بگویم پشت هر مرد موفقی یک زن ایستاده و همسر فقید فرهاد فخرالدینی اینگونه بوده است. وی با اجرای قطعه« کل صبحا» سخنانش را پایان داد.
محمد سریر عضو هیئت مدیره خانه موسیقی در این مراسم، گفت: کسی که امشب این کتاب را منتشر کرده شخصی است که ۵ دهه به طور مستمر در حوزه موسیقی فعالیت کرده و با تمام بزرگان موسیقی معاصر کشورمان ارتباط داشته و با بسیاری از آنها کار کرده است. از این رو این اثر فراتر از یک اتو بیوگرافی محسوب می شود.
این آهنگساز پیشکشوت تصریح کرد: تاریخ موسیقی ما نیاز به چنین نوشته هایی دارد چرا که ما همواره در زمینه تاریخ نگاری موسیقی با کمبود مواجه بوده ایم. موسیقی همواره به عنوان یک حرفه، شغل ناموجهی بوده و همواره سعی شده از ثبت فعالیت های عملی آن فاصله گرفته شود و بیشتر از به وجهه های ریاضی آن پرداخته شود.
سریر خاطرنشان کرد: ما به نوشتن این شرح حال نویسی ها نیازمند هستیم تا کمبودهای موجود در این حوزه را جبران کنیم؛ روح الله خالقی نیز کتابی که با عنوان تاریخ موسیقی ایران نوشته با همین یادداشت های روزانه آغاز کرده است. اثر فخرالدینی نیز در این حوزه یکی از آثار معتبر محسوب می شود چرا که هم اشراف به موضوع داشته و هم از نزدیک با بزرگان و اتفاقات مهم موسیقی دوران خودش در ارتباط بوده است.
علیرضا قربانی در این مراسم یادآور شد: بخش مهمی از خاطرات فعالیت هایم با ارکستر ها به همکاری با استاد فرهاد فخرالدینی مربوط می شود.
وی افزود: استاد فخرالدینی طی ۱۱ سالی که ارکستر ملی را اداره می کرد با چنگ و دندان فعالیت های ارکستر را به دوش کشید که قابل تقدیر و قدردانی است. تعداد قابل توجهی از قطعات ارکستر ملی را نیز من در خدمت ایشان بودم که قطعا جزو خاطرات درخشان من محسوب می شود. قربانی با خواندن قطعه آواز کوتاهی سخنانش را پایان داد.
شهرام ناظری در ادامه یادآور شد: به خاطر وجود استاد فخرالدینی امشب در مجلسی هستیم که من به شخصه حدود سی سال است با آن غریبه ام. ما همواره آرزومند چنین جمعی بوده ایم و امیدوارم که برگزاری چنین برنامه هایی ادامه داشته باشد.
ناظری خاطرنشان کرد: استاد فخرالدینی ۵۰ سال فعالیت هنری داشته و طی این سال ها موسیقی ارجمند ایرانی را به دوش کشیده و به نوعی استاد همه ما محسوب می شود. شهرام ناظری با خواندن آوازی سخنانش را پایان داد.
محمود دولت آبادی با بیان سخنانی کوتاه، تصریح کرد: قدردانی و پاس داشتن بزرگان سنت زیبایی در فرهنگ ما محسوب می شود که امیدورام همچنان ادامه داشته باشد. من نیز به نوبه خودم از شما حاضران سپاسگزارم که از فرهاد فخرالدینی سپاسگزاری می کنید.
کیوان ساکت گفت: استاد فخرالدینی از نسلی هستند و در میان نسلی زندگی کرده اند که که این نسل تقریبا دیگر در میان ما نیستند. امیدوارم روزگار طولانی فخرالدینی در کنار ما باشد. ایشان از نسل کسایی ها، شهناز ها، خرم ها، تجویدی ها و بسیاری از بزرگان موسیقی ما است. این آهنگساز با اجرای قطعاتی سخنانش را به پایان رساند.
فخرالدینی نویسنده کتاب شرح بی نهایت یادآور شد: من سعی کردم صمیمانه در این کتاب بنویسم و ان شاء الله اگر کاستی در آن وجود دارد بر من ببخشید. من اسم این کتاب را از این شعر حافظ که می گوید « این شرح بی نهایت کز زلف یار گفت» گرفته ام. در هر صورت امیدوارم توانسته باشم حق مطلب را ادا کنم.
رهبر سابق ارکستر ملی تصریح کرد: من با همسری زندگی کردم که تاثیر گذار بود اما در سایه من ماند و با فداکاری باعث شد تا من در آرامش فعالیت کنم. کسانی که او را از نزدیک می شناختند می دانستند او چقدر فروتن بود و با توجه به توانایی هایی که داشت در سایه من پنهان شد. با اینکه خاطراتش را برخی مواقع برای من خوانده بود اما وقت همه این خاطرات را یک جا خواندم بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم. قرار بود او سرگذشت من را بنویسد اما در نهایت قسمت این شد که من سرگذشت او را بنویسم. او نوشتن خاطراتش را از ۱۳ سالگی شروع کرده بود و به زبان ساده روایت می کرد.
در پایان این مراسم از کتاب شرح بی نهایت فخرالدینی با حضور اهالی موسیقی رونمایی شد.
ارسال نظر