به گزارش پارس نیوز، 
سال گذشته با روی کار آمدن مدیریت جدید در شهرداری تهران مسئولین تصمیم گرفتند وضعیت تردد در محدوده طرح ترافیک را تغییر دهند. 

مدیران جدید معتقد بودند که تردد در طرح ترافیک فقط مختص  عده خاصی است و عادلانه انجام نمی‌شود و باید همه مردم بتوانند به صورت یکسان از این طرح استفاده کنند.

از اردیبهشت سال 97 طرح ترافیک جدید با حواشی زیاد اجرایی شد. سهمیه‌بگیران همچنان در طرح باقی ماندند و روزانه 40 هزار طرح ترافیک هم به فروش می‌رسدکه البته علیخانی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر  گفت با اجرای این طرح درآمد شهرداری تهران در این زمینه به نصف رسیده است.

با بالا رفتن قیمت طرح ترافیک؛ برای برخی از اصناف مانند رانندگان تاکسی و آژانس‌ها مشکلات زیادی ایجاد شد و آنها مدام مقابل شورای شهر اعتراض می کردند.

مدیران شهری بعد از اجرای طرح ترافیک اعلام کردند که تصمیم دارند تغییراتی در محدوده زوج و فرد ایجاد کنند و برای تردد در این محدوده هم از شهروندان هزینه دریافت کنند.

زمانی که مصوبه طرح ترافیک جدید در تهران به منظور کاهش بار ترافیکی و آلودگی هوا اجرایی شد در مصوبه شورای ترافیک ذکر شده بود که 6 ماه بعد از اجرای طرح ترافیک باید بررسی‌های لازم صورت و اگر پیشنهادی در مورد تغییر در محدوده زوج و فرد وجود دارد ارائه شود. 

مدیران شهری معتقد هستند که با اجرای طرح جدید ترافیک، کاهش بار ترافیکی در رینگ داخلی داشته‌ایم و همچنین معتقدند که آلودگی هوا امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است. این در حالی است که شرایط جوی امسال متفاوت از سال گذشته بوده و بارندگی‌های بیشتری داشته‌ایم. 

محسن پورسیدآقایی معاون حمل‌ونقل ترافیک شهرداری تهران به  فارس، گفت: از سال آینده طرح زوج و فرد در تهران لغو می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس تصمیم شورای ترافیک و شورای شهر قرار بود که در صورت موفقیت‌آمیز بودن طرح ترافیک این طرح به محدوده زوج و فرد هم تسری پیدا کند. 

به گفته پورسیدآقایی بر این اساس دیگر پلاک خودرو ملاک تردد در محدوده نیست و همه خودروها با هر پلاکی می‌توانند تردد کنند اما هزینه ورود به حلقه دوم طرح ترافیک یک سوم هزینه طرح ترافیک است و همچنین برای ساکنین این محدوده‌ها تدابیری اندیشیده می‌شود تا بتوانند از تخفیف‌های خاصی استفاده کنند.

اما به ظاهر این طرح به شورا ارسال نشده بود چرا که محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهردر این باره اظهار بی اطلاعی کرد  گفت:  باید این موضوع در کمیسیون‌ها مطرح شود و سپس در مورد آن اظهارنظر شود.

وی ادامه داد: معتقدم هر گونه طرحی در تهران باید مطالعات کارشناسی آن انجام و پس از طی مراحل قانونی اجرا شود موضوع طرح ترافیک و زوج و فرد مواردی است که بر اساس قانون باید شورای ترافیک درباره آن تصمیم‌گیری کند و شورای شهر فقط میزان نرخ را مشخص می‌کند.

مطرح شدن این خبر حاشیه های زیادی به همراه داشت و رئیس شورای شهر تهران با تایید این خبر گفت: گفت: هر خودرویی که وارد زوج و فرد می‌شود باید هزینه پرداخت کند که البته این موضوع در شورای شهر هنوز بررسی نشده است. 

به اعتقاد محسن هاشمی این گونه نیست که این طرح حذف شود بلکه قرار است محدوده طرح ترافیک گسترش پیدا کند و در واقع زوج و فرد به این بخش اضافه شود.

شب گذشته شورای عالی ترافیک شهر تهران به بررسی موضوع کارایی شیوه فعلی محدوده زوج و فرد پرداخت و به کمیته کارشناسی این شورا مأموریت داده شد تا نظر خود را در این باره ارائه کند و سناریوهای پیشنهادی و جایگزین را اعلام کند. 

در جلسه شب گذشته که به ریاست حناچی شهردار تهران و با حضور معاون حمل‌ونقل ترافیک و رئیس پلیس راهور برگزار شده بود این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و قرار شد تغییرات نحوه کنترلی محدوده به شکلی انجام شود که رویکرد اصلی به سمت کنترل آلودگی هوا باشد. عدالت بیشتری بین پلاک‌های زوج و فرد ایجاد شود و به مردم به ویژه ساکنان محدوده زوج یا فرد فشار اقتصادی مضاعف وارد نشود.

سردار مهماندار رئیس پلیس راهور در این جلسه، گفت: پلیس هم نظرسنجی‌هایی در این باره انجام داده و گزارش‌هایی درباره ابعاد ترافیکی موضوع در دست تهیه است و تا پایان هفته آینده این گزارش تهیه می‌شود. 

بر اساس این گزارش،  سردار رحیمی رئیس پلیس پایتخت هم تأکید کرد که هر گونه تأخیر در نحوه اجرای طرح ترافیک و زوج و فرد باید به گونه‌ای باشد که مردم را دچار مشکل نکند و همچنین باعث کاهش آلودگی و تسهیل در عبور و مرور شهروندان شود. 

در نهایت اعضای شورای ترافیک شهر تهران شب گذشته با تأیید عدم کارایی شیوه فعلی کنترل محدوده زوج و فرد به کمیته کارشناسی این شورا مأموریت دادند تا نظرات خود را اعلام کنند.