نگاهی به چگونگی حضور نمایندگان سینمای ایران در کن
مدیران رسمی سینمایکشور حاضر نیستند حتی پس از اتمام بازار، جشنوارهای را ترک کنند که هیچ فیلمی از سینمای رسمی کشور انتخاب نمیکند و معمولا از فیلمهای افرادی که نگاه ضدایرانی و اسلامی دارند حمایت میکند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، بیش از یک ده روز از برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کن می گذرد با نگاهی به برگزیدگان این جشنواره بیش از پیش می توان به نوع نگاه و سیاست های این جشنواره معتبر و چگونگی حضور سینمای ایران در جشنواره فیلم کن توجه داشت تا برای سالهای پیش رو سیاست درستی در قبال جشنواره های خارجی و حضور بین المللی سینمای ایران توسط مدیران سینمایی کشور اتخاذ شود.
جشنواره فیلم کن درحالی برگزار شد که طبق سیاست های از پیش تعیین شده این جشنواره جایزه اصلی خود را به فیلمی سه ساعته اعطاء کرد که اعتراضات بسیاری از مردم فرانسه را نیز به همراه داشت و بر طبق سیاست های سالهای خود این جشنواره به سینمای رسمی کشور ما هیچ توجهی نداشته است.
بازار بین المللی و تاثیرگذار جشنواره فیلم کن از تاریخ ۲۵ اردیبهشت تا ۳ خردادماه (۱۵ _ ۲۴ می) در ساحل کن برگزار شد. بازار کن فرصت مناسبی برای حضور سینمای ایران و عرضه بین المللی آن است و این موضوعی است که بر هیچ یک از علاقمندان به سینما و مدیران این حوزه پوشیده نیست. بسیاری از اتفاقات خوشایند و حضور بین المللی سینمای ایران در این جشنواره و به واسطه حضور در بازار و ملاقات های متعدد با مدیران جشنواره های معتبر دنیا رقم می خورد.
مدیران سینمای ایران همیشه در صحبت هایشان به اهمیت در حوزه بازارهای جهانی تاکید داشتند و گزارش های مفصلی از حضور سینمای ایران در بازار بین المللی کن را به صورت مطول ارایه داده و می دهند. امسال رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد که گروه کوچکی از مدیران سینمایی در بازار حضور دارند اما جالب است اکثر افرادی که همه ساله در جشنواره حضور داشتند امسال نیز در این جشنواره حاضر شدند و هزینه های آن ها نیز از سوی ارشاد و موسسات زیر مجموعه اش تامین شد. جالب است که مجری یکی از برنامه های تلویزیونی (باتوجه به حضور فعال سازمان صدا و سیما در بازار کن) کارت حضور در بازارش با آرم فارابی بوده است.
نکته قابل توجه این است که مدیران فارابی حاضر در جشنواره که به صورت رسمی (! ) تعداد آنها فقط چهار نفر اعلام شده بود در مصاحبه های مختلف بر حضور در بازار کن تاکید داشتند و مدعی بودند دلیل اصلی حضورشان شرکت در بازار کن بوده است، اما همه این عزیزان چند روز بعد از پایان کار بازار کن و یک روز بعد از اختتامیه جشنواره از سواحل فرانسه به سمت ایران عزیمت کردند. این در حالی است که بازار همه ساله به دلیل طولانی بودن دو روز مانده به پایان بازار کمپانی ها و شرکت ها غیرفعال هستند و غرفه ها تقریبا تعطیل می شود. در واقع، اگرچه تعدادی از کارشناسان بین الملل موسسات و ارگان های مختلف روز ۱ خردادماه (۲۲ می) و بعد از اتمام کار بازار به ایران بازگشتند و از آن جمله می توان به کارشناسان موسسه رسانه های تصویری، کارشناسان صدا و سیما اشاره کرد اما مسئولین فارابی یک روز بعد از اختتامیه جشنواره کن به ایران آمدند. این مورد هم اتفاقی است که همه ساله رخ می دهد. این تاخیر چهار روزه با هزینه های گزاف اقامت در هتل و خوراک در سواحل کن در شرایطی بر اقتصاد کشور تحمیل می شود که با تحریم مواجه هستیم و به همه دستگاه های اجرایی توصیه شده است که با اقتصاد مقاومتی تلاش کنند هزینه ها را کاهش دهند. اما متاسفانه در این موسسه که بازوی اجرایی سازمان سینمایی است گویا مفهوم اقتصاد مقاومتی چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
حضور مدیران سینمایی فارابی در حالی که در تمام مصاحبه هایشان به حضور در بازار کن اهمیت می دهند در شرایطی رخ می دهد که سینمای رسمی ایران هیچ فیلمی در جشنواره کن نداشته است و سال های سال است که جشنواره کن از سینمای رسمی ایران فیلمی را برای حضور در بخش های رقابتی اش انتخاب نمی کند با این اوصاف مدیران رسمی سینمای کشور حاضر نیستند حتی پس از اتمام بازار، جشنواره ای را ترک کنند که هیچ فیلمی از سینمای رسمی کشور انتخاب نمی کند و معمولا از فیلم های افرادی که نگاه ضد ایرانی و اسلامی دارند و در خارج از کشور برعلیه نظام فیلم می سازند، حمایت می کند. شاید با توجه به هزینه های گزاف اقامت در سواحل کن اگر دوستان به موقع و پس از اتمام بازار به ایران بازگردند می توانند با صرفه جویی درست در هزینه ها حضور پرتعدادتری از کارشناسان را به صورت رسمی همراه داشته باشند.
نکته قابل توجه دیگر این است که، امسال با توجه به اینکه فیلم سینمایی « گذشته» به کارگردانی فرهادی توانست جوایزی را به خود اختصاص دهد که باعث خرسندی سینمای ایران است اگر در پایان جشنواره کن، فرهادی قصد عزیمت به ایران را داشت شاید حضور نمایندگان سینمای ایران در کن توجیه پذیر بود اما این اتفاق هم نیفتاد. بنابر این با وضعیت اقتصادی کشور حضور طولانی مدیران فارابی و برخی از اهالی سینما که با هزینه دولت به جشنواره کن رفتند غیرقابل توجیه به نظر می رسد.
از سوی دیگر هم شنیده می شود حق ماموریت مدیران سینمایی فارابی با مدیران دیگر موسسات زیر مجموعه سازمان سینمایی متفاوت است و دوستان مبلغ بیشتری حق ماموریت و اقامت دریافت می کنند که این مورد هم بر عدم حضور بی دلیل آن دوستان در سواحل کن صحه می گذارد.
ایکاش، سرپرست کاروان اعزامی به کن علاوه بر دقت نظر در حضور افراد با تجربه و کارشناس به مسایلی که در بالا ذکر آن رفت، دقت لازم را می کرد شرایط امروز جامعه و اقتصاد مقاومتی که شرایط معیشتی مردم را روز به روز سخت تر کرده است را مد نظر قرار می دادند، تا علاوه بر حضور حرفه ای در بازار بین المللی به شرایط اقتصادی کشور و مناسبات حضور مدیران رسمی کشور در جشنواره ای که هیچ فیلم بلندی از سینمای ایران را نپذیرفته است، دقت نظر بیشتری داشت.
ارسال نظر