به گزارش پارس نیوز، 

در آستانه بازگشایی مدارس، تب و تاب خرید لوازم‌التحریر در بین خانواده‌ها حسابی داغ است و بیشتر آنها برای تهیه مایحتاج مورد نیاز فرزندان خود به بازار بزرگ یا نمایشگاه‌هایی که به بهانه ماه مهر برگزار شده‌اند، مراجعه می‌کنند.
 
در بررسی بازار تهران، لوازم‌التحریر با تصاویر کارتون‌های غربی در بیشتر مغازه‌ها مشاهده می‌شود و عمده خرید دانش‌آموزان نیز از میان لوازم‌التحریر با تصاویر غربی است البته برخی مغازه‌ها نیز، دفاتر با تصاویر شخصیت‌های ایرانی را عرضه می‌کنند اما بیشتر بازار در قبضه نمادهای غربی است.
 
وقتی با فروشندگان همکلام شده و از آنها جویا می‌شویم، چرا لوازم‌التحریر با تصاویر و نمادهای ایرانی را عرضه نمی‌کنند، عدم استقبال مردم را بهانه کرده و می‌گویند بچه‌ها به لوازم التحریر با تصاویر شخصیت‌های غربی تمایل دارند چون این شخصیت‌ها را بهتر هم می‌شناسند مثلا اغلب پسرها بن تن یا مرد عنکبوتی را می‌شناسند.
 
برخی مغازه‌ها هم که لوازم التحریر با تصاویر ایرانی را عرضه می‌کنند، می‌گویند عمده خریداران آنها موسسات دولتی هستند.
 
البته باید به این نکته توجه داشت در شرایطی که عرضه لوازم التحریر با تصاویر شخصیت‌های ایرانی در محدودیت است و عمده مغازه‌ها دفاتر و لوازم التحریر‌های مختلفی را با انواع شخصیت‌های کارتونی غرب عرضه می‌کنند، طبیعی است که دانش‌آموز هم آنها را انتخاب کند و شاید اگر در کنار آنها، دفاتر با تصاویر نمادهای ایرانی وجود داشته باشد بچه‌ها اقدام به مقایسه کرده و با داشتن حق انتخاب از لوازم التحریر با تصاویر ایرانی استفاده کنند.
 
در بررسی وضعیت لوازم‌التحریر در بازار بزرگ تهران  به یاد صحبت‌های یکی از تولیدکنندگان داخلی افتادم که از تصاویر شخصیت‌های ایرانی برای تولیداتش استفاده می‌کرد اما از این گلایه داشت که بازار آنها را همراهی نمی‌کند و مهمترین مشکلشان عدم استقبال بازار بزرگ از لوازم التحریر با تصاویر ایرانی است.
 
اگرچه بیشتر بازار لوازم‌التحریر در قبضه نمادهای غربی است اما می‌توان در تعدادی از مغازه‌ها تولیداتی را با تصاویر شخصیت‌های ایرانی یافت اما بازار کیف، کاملا در قبضه نمادهای غربی است و تمام تولیدکنندگان داخلی از تصاویر شخصیت‌های کارتونی غرب بر روی کیف دانش‌آموزان استفاده می‌کنند و در این میان بیشترین تصاویر برای کیف دختران به شخصیت غربی السا و برای پسران به شخصیت بن تن اختصاص دارد.
 
در شرایطی که عمده لوازم‌التحریر موجود در بازار و فروشگاه‌های سطح شهر دارای تصاویر شخصیت‌های کارتونی غرب است، آموزش‌وپرورش از ممنوعیت ورود لوازم‌التحریر با تصاویر نمادهای غربی به مدارس از سال تحصیلی جدید خبر می‌دهد اما با وضعیت فعلی بسیار بعید است که بتوانند این موضوع را محقق کنند. در شرایطی که بازار نتوانسته به این مسئله پاسخ دهد و عرضه لوازم‌التحریر با تصاویر شخصیت‌های ایرانی در اقلیت قرار دارد چگونه می‌توان از محدودیت برای دانش‌آموزان سخن گفت؟
 
البته آنگونه که موسی فرزانیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نوشت‌افزار می‌گوید:‌در این 2 سال اخیر که موضوع تولید داخلی و کالای ایرانی مطرح شده است،بحث تولیدات داخلی از 20 به 40 درصد افزایش داشته است با توجه به گفته‌های او باید به این موضوع اشاره کرد که بسیاری از دفاتر یا کیف‌های موجود در بازار تولید داخل هستند اما از تصاویر شخصیت‌های غربی برای آنها استفاده شده است و در سایر اقلام مانند خودکار، مدادرنگی،‌ مداد، تراش و پاک‌کن عرضه تولیدات داخل بسیار کمرنگ‌است.
 
در همین رابطه علی رمضانی - مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید که دانش‌آموز هر روز با طرح جلد و نمادهایی که بر روی لوازم‌التحریر نقش بسته زندگی می‌کند بنابراین برای ما در آموزش‌وپرورش مهم است که تصاویر شخصیت‌های ایرانی بر روی لوازم‌التحریر دانش‌آموزان هک شود، در همین رابطه نشست‌هایی را با صنف نوشت افزار داشتیم اما نتوانستند به دغدغه‌‌های ما پاسخ دهند بنابراین امسال کارگروه ویژ‌ه‌ای را در آموزش‌وپرورش تشکیل دادیم و علاوه بر جنبه‌های فرهنگی از منظر اقتصادی نیز به آن توجه داشتیم و در دستور العمل مربوطه اعلام شد اگر نوشت افزار دارای تصاویر ایرانی باشد برای فروش آنها کمک می‌کنیم و بر این اساس در تمام استان‌ها کارگروهی تشکیل شد تا از نوشت افزار ایرانی حمایت کند و فضایی را برای عرضه لوازم التحریر با تصاویر ایرانی در نظر گرفتیم.
 
وی افزود: تا کنون با تولیدکنندگان نوشت افزار که به مسائل فرهنگی توجه دارند همکاری خوبی داشتیم باید تلاش کرد تا نمادهای ایرانی بر روی لوازم‌التحریر دانش‌آموزان نقش ببندد هم‌اکنون تصاویر شخصیت‌های کارتونی غرب برای دانش‌آموزان دبستانی ما جذابیت دارد. به منظور حمایت از لوازم‌التحریر ایرانی از مهر امسال در بوفه‌های مدارس لوازم التحریر مورد نیاز دانش‌آموزان که استانداردهای فرهنگی را رعایت کرده باشند، عرضه خواهد شد.
 
جنبه دیگری که در بررسی بازار لوازم‌التحریر به چشم می‌آید، افزایش قیمت‌هاست به گونه‌ای که دفتر 50 برگ با کیفیت معمولی به قیمت 7 هزار تومان در سطح فروشگاه‌های زنجیره‌ای تهران ارائه می‌شود البته  یک دفتر 50 برگ با کیفیت معمولی در بازار هزینه‌ای معادل 5 تا 6 هزار تومان دارد و دفاتر 50 برگی که کیفیت آنها پایین است با قیمت 3 هزار و 500 تومان ارائه می‌شوند.
 
همچنین قیمت کیف با کیفیت پایین از حداقل 38 هزار تومان آغاز می‌شود و برای تهیه کیف با کیفیت متوسط باید بیش از 70 هزار تومان هزینه کرد.
 
در خرید لوازم‌التحریر برای آغاز سال تحصیلی جدید، افزایش قیمت‌ها خانواده‌ها را آزار می‌دهد و آماده کردن یک دانش‌آموز کلاس اولی برای ورود به مدرسه حداقل حدود 200 هزار تومان برای یک خانواده آب می‌خورد که این به جز هزینه کتاب‌های درسی و کمک‌های مالی است که باید به مدرسه داشته باشند.
 
سید محمد بطحایی - وزیر آموزش‌وپرورش نیز در جدیدترین صحبت‌های خود به موضوع افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت برخی اقلام نوشت‌‌افزارهای داخلی اشاره کرده است. طبق گفته‌های او  بخش قابل توجهی از مواد اولیه تولید نوشت افزار از خارج کشور وارد می شد که در چند ماه گذشته باعث شد تولیدکنندگان این بخش با مشکلاتی مواجه شوند و هم‌اکنون به غیر از افزایش قیمت بعضی از اقلام نوشت‌افزار، از نظر کمیت و فراوانی در بازار مشکلی وجود ندارد.
 
وی همچنین گفته است که برخی اقلام نوشت افزار خارجی در بین دانش آموزان خشونت و مسایل ضد اخلاقی را ترویج می کند، آموزش‌وپرورش براساس بخشنامه، خرید و فروش این کالاها را ممنوع کرده است‌.
 
همچنین سید تقی غضنفری - نایب رئیس اتحادیه نوشت افزار گفته است که سال گذشته 60 تا 70 درصد وارادات لوازم التحریر داشتیم اما امسال به دلیل مشکلات وارادات، تولید کننده ایرانی راغب شده است که به سمت تولید برود اما آیا از تولید کننده حمایت شد که مواد اولیه را با قیمت مناسب تهیه کند؟ چرا باید یک خودکار از ابتدای سال تا الان 100 درصد افزایش قیمت داشته باشد وقتی می‌توانیم از کالای ایرانی حمایت کنیم که قیمت آن مناسبتر از تولیدات خارجی باشد.
 
وی گفته است، قیمت موادی که هر کیلو 4 هزار تومان بود، امروز به قیمت 16 هزار تومان توسط تولیدکننده خریداری می‌شود و این به معنای حمایت از تولیدات داخل نیست. مصرف خودکار 720 میلیون در یک سال است اما 180 میلیون آن تولید داخل است و باقی را کسر داریم همچنین جوهر و نوک خودکار وارداتی است و مواد کریستال که از مواد پتروشیمی است با قیمت گزاف از بازار آزاد تهیه می‌شود برای چوب مداد دولت ارز دولتی می‌دهد اما همین الان مداد دو برابر قیمت شده است چون مواد اولیه گران تمام می‌شود.