سکوت خبرنگاران در نشست خبری
نشست خبری سه معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور صبح امروز (دوشنبه ۱۳ خرداد) در حالی در مجموعهی ارگ آزادی برگزار شد که پس از پایان صحبتهای هریک از معاونان، هیچکدام از خبرنگاران هیچ پرسشی مطرح نکردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نخستین معاون این سازمان بود که در این نشست درباره ی روز جهانی صنایع دستی سخن گفت.
« یحیی رحمتی» برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی را عاملی دانست برای این که پلان مدیریتی این صنعت را در حوزه ی بازرگانی و صنایع دستی مشخص می کند.
وی ادامه داد: بر اساس این پلان مدیریتی، میزان ورودی و خروجی کالاها و میزان استقبال از آنها و پارامترهای مورد استقبال مانند کیفیت، قیمت و نوع بسته بندی مورد تحقیق قرار می گیرد تا به نسبت، آثار صنایع دستی کم اهمیت نیز به این آثار تعمیم داده شوند.
* بدون اصالت ها در نمایشگاه حضور ندارند
وی با تاکید بر این که امسال ۳۱ استان کشور با ۱۳۲ رشته ی صنایع دستی در این نمایشگاه حضور دارند، اظهار کرد: در این نمایشگاه فقط صنایع دستی اصیل ایرانی نمایش داده می شوند و آثاری که اصالت تولید ایرانی ندارند به هیچ عنوان نمایش داده نمی شوند.
او با تاکید بر اینکه از امروز به بعد هیچ نمایشگاهی در حوزه ی صنایع دستی که چنین پارامتر هایی را مد نظر قرار نداده باشد در سطح کشور برگزار نمی شود، گفت: بیست وسومین نمایشگاه صنایع دستی نیز که به مناسبت روز جهانی صنایع دستی از ۱۶ تا ۲۱ خردادماه برگزار می شود نیز این پارامترها را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: این نمایشگاه که همه ی استان ها در آن شرکت دارند، در سالن های شش، هفت، هشت و ۹ نمایشگاه بین المللی کشور و در فضای ۱۵ هزار مترمربع برگزار می شود و از ۶۲۰ غرفه، ۱۴۰ غرفه به تولید زنده ی صنایع دستی می پردازند.
رحمتی همچنین با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از هنرمندان حوزه ی صنایع دستی در نمایشگاه بین المللی تهران در روز شنبه (۱۸ خردادماه) ، خلاقیت، اصالت، کیفیت و تولیدات عملی و مهر اصالت یونسکو را از جمله شاخصه هایی دانست که برای انتخاب نمونه های حوزه ی صنایع دستی مدنظر قرار گرفته اند.
* اصالت تولیدات ایرانی در نمایشگاه ۲۳ صنایع دستی
وی با اشاره به دستور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مبنی بر مد نظر قرار دادن موضوع اصالت تولیدات ایرانی در بیست وسومین نمایشگاه صنایع دستی کشور گفت: در این نمایشگاه از سایت شناسنامه کاری کسانی که مُهر اصالت یونسکو دریافت کرده اند، به دو زبان انگلیسی و فارسی و سایت مکانیزه کردن صدور مجوز های سه گانه به صورت اینترنتی در حوزه ی صنایع دستی رونمایی می شود.
* نشست خبری معاون میراث گردشگری با معاون صنایع دستی
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در ادامه ی این نشست « منوچهر جهانیان» - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - که برای پرسش و پاسخ و ارائه توضیحات درباره ی « نمایشگاه سفر» به پشت تریبون فراخوانده شد، نخست با اشاره به این که هیچ خبرنگاری از رحمتی - معاون صنایع دستی - پرسشی مطرح نکرده است، از رحمتی درباره ی نمایشگاه سوالاتی پرسید.
معاون گردشگری کشور، حضور همه خبرنگاران را در این نشست، نشانه ی صداقت و سادگی آنها دانست.
« جهانیان» از رحمتی درباره ی ویژگی های خاص نمایشگاه صنایع دستی امسال نسبت به سال های گذشته پرسید؛ که او بحث تفاوت چگونگی ارائه محصولات صنایع دستی را وجه تمایز بیست وسومین نمایشگاه صنایع دستی مطرح کرد و توضیح داد: ما متولی صنایع دستی کشور هستیم، نه صنایع کوچک؛ به همین دلیل این نمایشگاه یک پایلوت برای پژوهش و تحقیقات است.
وی در ادامه افزود: سعی کردیم کارهای بیست وسومین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی را در سایه انجام دهیم تا با حاشیه ی کمتری مواجه شویم.
جهانیان در ادامه از طرف برخی رسانه ها اقدام به طرح پرسش از « رحمتی» کرد و گفت: این سوال بدون حاشیه خبرنگاران است و از شما می خواهم درباره ی حضور استان های کشور و ساعت شروع نمایشگاه توضیح دهید؛ که معاون صنایع دستی با اشاره به اینکه به جز استان تهران، ۴۱۱ غرفه ی فروش صنایع دستی از دیگر استان های کشور در محل این نمایشگاه حضور دارند، گفت: ساعت بازدید این نمایشگاه از ۱۵ تا ۲۱ است.
* نمایشگاه سفر از ۱۸ خرداد در نیاوران
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست منوچهر جهانیان به بحث مورد بررسی خود « نمایشگاه سفر» پرداخت و گفت: این نمایشگاه را برگزار می کنیم تا خانواده ها را برای انجام سفر با تور، تامین ایمنی و سلامت آنها، شناخت و آگاهی بیشتر آنها از مقاصد و مسیرها و ارزان تر شدن سفرها تشویق کنیم.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به برگزاری این نمایشگاه در کاخ نیاوران از هجدهم خرداد با حضور ۱۶۰ غرفه متشکل از دفاتر خدمات مسافرتی و مراکز اقامتی گفت: این نمایشگاه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ قابل بازدید است، همچنین به بازدیدکنندگان از این نمایشگاه تخفیف ۱۰ تا ۳۰ درصدی به خدماتی که در پکیج ها عرضه شده است، داده می شود.
* آماردهی پلیس مهاجرت، ماهانه می شود
او در ادامه با اشاره به برنامه ریزی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با پلیس مهاجرت برای ارائه آمار داشته است، گفت: بر اساس این توافق، از این پس آمار به صورت ماهانه به این سازمان داده می شود که به دنبال آن ما خود را موظف می کنیم که این آمار را به صورت ریز در اختیار رسانه ها قرار دهیم.
وی گفت: براساس آمار ارائه شده در فروردین ماه امسال، آمار ورودی تعداد گردشگر به کشور ۳۴۷ هزار و ۷۴۵ نفر بوده که این میزان نسبت به سال گذشته از رشد ۳۱.۷ درصدی برخوردار بوده است که بر این اساس در بخش گردشگری دریایی از رشد ۴۳.۶، در بخش گردشگری هوایی از رشد ۱۱.۹ درصدی، در بخش گردشگری زمینی از رشد ۳۷.۶ درصدی و در بخش گردشگری ریلی از رشد ۱۹.۶ برخوردار هستیم.
وی در ادامه از رشد منفی گردشگران خروجی از کشور در فروردین ماه امسال خبر داد که کاهش ۵.۴ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته نشان می دهد.
* هشت سال دیگر ۲۰ میلیون گردشگر ورودی داریم
جهانیان با اشاره به ظرفیت سازی هایی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای جذب گردشگر انجام داده است، اظهار کرد: معتقدیم که بر این اساس زودتر از برنامه چشم انداز « ایران ۱۴۰۴» یعنی تا هشت سال آینده از ورود ۲۰ میلیون گردشگر به کشور برخوردار خواهیم شد که براساس آمار جهانی جهانگردی - که اکنون جایگاه دهم کشورها در حوزه ورود تعداد گردشگر خارجی در اختیار مکزیک است - ایران در آن جایگاه قرار می گیرد. در آن زمان درآمد کشور به ۵۰ میلیارد دلار می رسد و می توانیم ۱۰ میلیارد فرصت اشتغال زایی جدید در کشور ایجاد کنیم.
* پای پرونده آئین « خون بس» به دفتر ثبت هم نرسید
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز که برای ارائه توضیحات درباره نمایشگاه « میراث فرهنگی دیروز، امروز و فردا» پشت تریبون قرار گرفت، نخست به برخی نقدهای مطرح شده از طرف رسانه ها پرداخت و به یکی از رسانه ها که درباره ی آیین « خون بس» مطالبی را مطرح کرده بود، گفت: من هرگز اجازه ندادم که پرونده ی این آیین به دفتر ثبت آثار تاریخی ورود پیدا کند، چه برسد به آنکه آن در کمیته ی فنی مطرح شود.
« آتوسا مومنی» که حدود ۱۰ روز از انتصاب اش به عنوان معاون در حوزه میراث فرهنگی می گذرد و تا پیش از این مدیردفتر ثبت آثار تاریخی کشور بود، نخست خطاب به خبرنگاران گفت: من هیچ کدام از شما را با چهره و نام تان نمی شناسم، بعضی اسم ها را به یاد دارم که نمی توانم با چهره های شما تطابق دهم.
* معاونت های میراث فرهنگی و گردشگری با هم قرارداد می بندند
مومنی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ای با حوزه ی معاونت گردشگری در نمایشگاه « میراث فرهنگی دیروز، امروز و فردا» اظهار کرد: در این نمایشگاه که با هدف شفاف سازی برگزار می شود، به چهار بحث ثبت آثار، موزه ها، پایگاه های ملی، پایگاه های جهانی و فعالیت های آن ها پرداخته شده است. همچنین عملکرد ۳۱ استان کشور در حوزه ی میراث فرهنگی مورد بررسی قرار داده می شود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به ابتکار ایران در زمینه ی ثبت زنجیره ای آثار تاریخی کشور در فهرست میراث جهانی گفت: قصد داریم ورود جدی به حوزه ی میراث طبیعی داشته باشیم و جزو کشورهای نخست این حوزه در کشورهای آسیا و اقیانوسیه معرفی شویم.
او همچنین به ارائه ی مستنداتی درباره ی موزه های منطقه ای، نمایش فیلم از مخازن آثار تاریخی، بهره برداری از برخی پروژه های ماندگار و رونمایی از بلیت الکترونیکی و راهنمای الکترونیکی آثار و موزه های کشور در نمایشگاه « میراث فرهنگی دیروز، امروز و فردا» اشاره کرد.
ارسال نظر