به گزارش پارس نیوز، 

آن روزی که تیتر «امضای کری تضمین است» چاپ شد، شاید بدبین‌ترین خواننده روزنامه شرق هم گمان نمی‌کرد که ۸۸۸ روز نگذشته از اول دی ماه ۱۳۹۴ (که این تیتر روی کیوسک روزنامه فروشی‌ها رفت) نه خبری از «کری» باشد نه خبری از برجامی که فتح‌الفتوح خوانده شد.

اما آن چیزی که این روزها، روزنامه شرق را دوباره بر سر زبان‌ها انداخته و یکی از سوژه‌های کاربران فضای مجازی کرده، دیگر «امضای کری تضمین است» نیست بلکه حاشیه‌ها و شایعات پی در پی این روزنامه در روز‌های اخیر است.

 

* بازنشر ادعای استفاده جنسی مردان عراقی از زنان ایرانی

روزنامه شرق ابتدای هفته در صفحه رسمی توئیترش به نقل از روزنامه شهروند مدعی ادعای استفاده جنسی مردان عراقی از زنان ایرانی شد. ادعایی که واکنش‌های متعددی در فضای به همراه داشت و از شرق تا غرب این موضوع را سوژه خود کرد.

این شایعه درحالی بود که قانعی رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی، به صراحت اعلام کرد که «من چنین چیزی نگفته‌ام» و آنچه دست به دست می‌شود ناشی از استنباط اشتباه اهالی رسانه و کاربران فضای مجازی است. وی توضیح داد: «من هرگز تایید نکرده‌ام که در مشهد از زنان ایرانی استفاده جنسی صورت می‌گیرد برای همین هم این استنباط و نقل قول از حرف هایم را کاملا تکذیب می‌کنم؛ چون من در مصاحبه‌ای که داشتم به این موضوع اشاره کردم که در مشهد ۶۰۰ خانه مسافر مجوز قانونی دارند و حتی آن‌هایی که مجوز قانونی ندارند هم خدمات اقامتی ارائه می‌دهند و لزوما به این معنا نیست که این خانه‌های مسافری در زمینه خدمات جنسی و غیرقانونی فعالیت می‌کنند.».

اما حاشیه‌های این توئیت به این مورد ختم نشد چرا که صبا آذر پیک یکی از خبرنگاران اصلاح‌طلب بخشی از صحبت‌های خودش با مازیار خسروی دبیرسیاسی روزنامه شرق را منتشر کرد.

* اتهام فساد به مجریان صداوسیما

آخرین روز‌های تیرماه، روزنامه شرق گزارشی را درباره پرونده فساد مالی موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج منتشر کرد، گزارشی که هرچند در آن نامی از احسان علیخانی و مهران مدیری برده نشد، اما گمانه‌زنی‌ها نشان داد «ا. ع» و «م. م» گزارش شرق، همین دو مجری سرشناس هستند. ساعاتی بعد فضای مجازی پر شد از تصاویر مهران مدیری و احسان علیخانی و اعلام نام آن‌ها به عنوان مفسدان اقتصادی. همین موضوع مجری برنامه ماه عسل را وادار به توضیحات در برنامه «حالاخورشید»، اما مجری برنامه «دورهمی» راه دادگاه را در پیش گرفت.

اما پس از این همه جاروجنجال درفضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی، روزنامه شرق روز گذشته (۱۳۹۷/۶/۶) با درج یک مطلب کوچک در صفحه نخست خود، بابت اتهامات وارد شده به مهران مدیری عذرخواهی کرد.

=

* شایعه آزادی مشروط سرکرده عرفان حلقه

شرق همچنین در ابتدای هفته به نقل از علیزاده طباطبایی، وکیل مدافع «محمدعلی طاهری» که به تازگی محکومیتش به پنج سال حبس قطعی شده، مدعی شد: دادگاه با آزادی مشروط طاهری موافقت کرده است. اما ساعاتی بعد سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی در گفتگو با ایسنا، با تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر موافقت دادگاه با آزادی مشروط موکلش گفت: درخواست آزادی مشروط باید از طریق زندان انجام شود، ولی زندان درخواستی نکرده است.

 

* اعتراض زنان مشهدی به یک گزارش

«از ستایش تا ندا» عنوان گزارشی بود که روزنامه شرق در روز‌های ابتدایی امسال درباره شهرک شهید رجایی مشهد منتشر کرد. در بخشی از این گزارش که جنجال‌برانگیز شد، آمده بود: «زنان محله دو دسته هستند، یا تحت هیچ شرایطی از خانه بیرون نمی‌آیند یا آن‌ها که بیرون می‌آیند تن فروشی می‌کنند.»

انتشار این مطلب، با واکنش و تجمع زنان این منطقه و همچنین اقشار مذهبی همراه شد به طوری که حتی آن‌ها طوماری را هم در این رابطه امضا کردند. این مطلب کذب حتی به دستگیری مدیر مسئول روزنامه شرق هم انجامید.

 

* اتهام واردات خوراک دام و خودرو توسط صداوسیما

روزنامه شرق در تاریخ ۹۷/۴/۱۱ گزارشی را منتشر کرد و در آن مدعی شد که صداوسیما از طریق دو شرکت بازرگانی زیر مجموعه خودش ارز دولتی دریافت و با آن خودرو و خوراک دام وارد کرده است. گزارشی که منشا بسیاری از تحلیل‌ها، حملات و هجمه‌ها علیه رسانه ملی شد.

اما سرپرست صندوق بازنشستگی کارکنان سازمان صدا و سیما در گفت: وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرد: سازمان صداوسیما یا صندوق بازنشستگی کارکنان این سازمان مطلقا دارای شرکتی بنام شرکت ایمن تجارت جام جم نبوده وانتساب این شرکت به صداوسیما بشدت دروغ است. به علاوه اینکه سازمان صداوسیما به هیچوجه و تحت هیج عنوانی دارای سهام دراین شرکت نمی‌باشد.

* زلزله عراق، ایران را لرزاند؟

پس از زمین لرزه کرمانشاه که منجر به جان باختن تعداد زیادی از هموطنانمان شد، روزنامه شرق تیتر «زمین‌لرزه عراق ایران را لرزاند» را انتخاب کرد، تیتری که با واکنش‌های منفی زیادی روبرو شدو بسیاری این تیتر را هم در راستای سیاست‌های غربی‌ها تعریف کردند؛ سیاستی که از هر اتفاقی برای فاصله انداختن بین دو کشور همسایه استفاده می‌کند.

* سانسور سیگار آیـت‌الله طالقانی

روزنامه شرق در ۵ مرداد ۱۳۹۵ در گزارشی به نام «خطبه‌های ماندگار» به بازخوانی خطبه تاریخی اولین نماز جمعه تهران پرداخت، اما در عکس این گزارش تصویر سیگار کشیدن آیت‌الله طالقانی را سانسور و حذف کردند.

این اتفاق واکنش شدید مهدی طالقانی، پسر آیت الله طالقانی را در پی داشت. طالقانی با انتقاد از عکس روزنامه شرق گفت: کاری که روزنامه شرق کرده است معنای دقیق "سانسور" است؛ یعنی این که آدم‌ها را آن گونه که دوست داریم به جامعه نمایش دهیم و بخش‌هایی که نمی‌خواهیم را حذف کنیم. هر چند سیگار کشیدن نزد برخی عادت بدی است، اما ایشان ابایی از ابراز این مساله نداشتند حالا این که چرا یک رسانه به خود اجازه می‌دهد این وجهه طالقانی را حذف کند من نمی‌دانم.

* کاریکاتوری که منجر به توقیف شرق شد

در پنجم مهر ۱۳۹۱، روزنامه شرق به دلیل انتشار کاریکاتوری از هادی حیدری با عنوان چشم‌بندان؛ برای چهارمین بار توقیف شد. این کاریکاتور که صفی از افراد را درحال چشم‌بند زدن به یکدیگر نشان می‌داد؛ بنا بر حکم هیئت نظارت بر مطبوعات ایران، «توهین‌آمیز علیه رزمندگان اسلام» خوانده شد و برای مهدی رحمانیان مدیرمسئول این روزنامه به دلیل انتشار آن قرار بازداشت صادر شد.

این کاریکاتور با واکنش شدید بسیاری از شخصیت‌ها، رزمندگان و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبروشد به طوری که ان‌ها با انتشار نامه‌ای اعتراض خود را به این کاریکاتور ابراز کردند.