به گزارش پارس نیوز، بیماران متابولیک اغلب افراد مبتلا به اختلالات سوخت و ساز ارثی و دارای یک ژن معیوب هستند که منجر به کمبود آنزیم در آنها می‌شود. علائم، درمان‌ها و پیش‌آگهی‌های این بیماری‌های ژنتیکی باهم متفاوت است. درمان‌های محدود برای اختلالات سوخت و ساز ژنتیکی وجوددارد. درمان نقص ژنتیکی ضروری است و با تکنولوژی فعلی نمی‌توان اصلاح کرد. بیماری‌های بیوشیمیایی ارثی هستند که در آنها راه‌های سوخت و ساز مواد مختلف در بدن دچار وقفه می‌شود.

در همین‌باره حنان حاج محمودی مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به وجود 15 بیماری متابولیک در کشور بیان کرد: بیماری‌های  فنیل کتونوری (PKU)، شربت‌افرا(MSUD)، گالاکتوزمی، فاویسم و کم‌کاری‌ تیروئید شیوع بالاتری نسبت به سایر بیماری‌های متابولیکی دارد که باید به منظور پیشگیری در غربالگری نوزادان مورد توجه قرار گیرند. از آنجایی که این بیماری‌ها نوعی اختلال ژنتیکی و مادرزادی هستند، درمانی قطعی برای آنها وجود ندارد و تنها می‌توان با استفاده از رژیم غذایی خاص آنها را کنترل کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه 32 قلم داروی مربوط به بیماران متابولیکی در تعهد سازمان بیمه سلامت است، گفت: تعداد 12 قلم از این داروها با فرانشیز رایگان، 4 قلم با فرانشیز 2 درصد، 4 قلم با فرانشیز 3 درصد، 3 قلم با فرانشیز 5 درصد و 9 قلم با فرانشیز 30 و بالاتر از 30 درصد در تعهد سازمان است. فرانشیز داروهای مربوطه اغلب توسط شرکت‌های دارویی به بیمار تخفیف داده می‌شود.