به گزارش پارس نیوز، 

محمدرضا واعظ مهدوی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ؛ با اشاره به اینکه بیمه های تامین اجتماعی یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از فقر است، تصریح کرد: زمانی که افراد بیمه باشند، در واقع از ضریب امنیتی بالایی برخوردار هستند.
 
واعظ مهدوی، افزود: بیمه های تامین اجتماعی، یکی از محورهای مهم تثبیت شده است که اصولا از مشارکت کارگر، کارفرما و دولت حاصل می شود. یکی از انواع بیمه تامین اجتماعی که در سال 84 بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی تصویب شد،  بیمه  روستاییان بود.
 
وی، اضافه کرد: روستاییان و عشایر به دلیل اینکه کارفرما ندارند، خویش فرما هستند. شغل آنها دامداری، کشاورزی است و در واقع این شغل ها واحد کارگاهی نیستند که بیمه شوند. پس از اینکه برای روستاییان بیمه تامین اجتماعی ایجاد شد، در همین راستا صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز تشکیل گردید.
 
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با تاکید بر اینکه اولین گروه های مشمول بیمه در سال 97 مشمول بازنشستگی شده اند، گفت: بازنشستگی طبیعی با پرداخت 30 سال حق بیمه است که این افراد در سال 1410- 1412 به این سی سال خواهند رسید.
 
واعظ مهدوی، خاطرنشان کرد: بعضی از افراد به دلیل سن بالا و شرایط از کارافتادگی و همچنین دریافت کردن حکم مستمربگیری، به بازنشستگی رسیده اند که برای اولین بار احکام بازنشستگی روستایی برای آنها صادر می شود.
 
وی با بیان اینکه بازنشستگی فقط مختص به وزارت خانه های دولتی نیست، اظهار کرد: برای اولین بار در کشور، حکم بازنشستگی برای روستاییان صادر می شود و روستاییان شاهد این موضوع خواهد بود. تولید بیشتر آنها و کم ترین وابستگی آنها، باعث شد که به پاس تلاششان این خدمت صورت گیرد.
 
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: روستاییان و عشایری که در صندوق ما بیمه پردازی کرده اند،  می توانند هشت سطح درآمدی را انتخاب کنند، به طوری که حداقل نرخ حق بیمه برای کمترین سطوح درآمدی ۲۰ هزار تومان در ماه و سالیانه ۲۴۰ هزار تومان است که دولت دو برابر آن را نیز پرداخت می کند و به عنوان کارفرما نقش مهمی دارد.
 
وی تاکید کرد: در این سطح درآمدی، مستمری بازنشستگی افرادی که حداقل نرخ حق بیمه را در ماه می پردازند  ۴۰۰ هزار تومان است.
 
مدیرعامل صندوق بیمه روستاییان و عشایر با اشاره به اینکه بیمه شدگان تحت پوشش می توانند از خدمات بازنشستگی، از کار افتادگی، تصادفو فوت بهره مند شوند، گفت: مستمری که به این افراد تعلق می گیرد، متناسب با سال هایی است که حق بیمه پرداخت کرده اند و معمولا دو سوم سطح درآمدی به آنها پرداخت می شود.
 
واعظ مهدوی گفت: متقاضیان برای دریافت و مطلع شدن از سطوح درآمدی و نرخ های حق بیمه به دفاتر و کارگزاری های صندوق بیمه روستاییان و عشایر در استان های مختلف مراجعه و اطلاعات لازم را بدست آورند.
 
وی به شرایط بازنشستگی نیز اشاره کرد و گفت: در صورتی که بیمه شده ۳۰ سال حق بیمه پرداخت کرده باشد، می تواند بازنشسته شود. همچنین یکی دیگر از روش های بازنشستگی این است که افراد می توانند با ۱۵ سال سابقه و ۶۵ سال سن درخواست بازنشستگی دهند و از مزایای آن برخوردار شوند.
 
مدیرعامل صندوق بیمه روستاییان و عشایر به قانون جدید مجلس اشاره کرد و گفت:  در گذشته افرادی که به سن ۷۰ سالگی رسیده و ۱۰ سال سابقه حق بیمه داشتند، می توانستند تقاضای بازنشستگی کنند؛ اما براساس قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه، قانونی به تصویب رسید که بر اساس آن سن و سابقه بازنشستگی پیش از موعد تغییر پیدا کرد که این قانون امسال اجرایی می شود .
 
واعظ مهدوی افزود: بر همین اساس در بازنشستگی پیش از موعد روستاییان با داشتن ۶۹ سال سن و ۱۱ سال پرداخت حق بیمه  در صورت تمایل می توانند بازنشسته شوند.
 
وی گفت: حداقل ۱۸ سال  و حداکثر ۵۰ سال سن، شرایط آغاز حق بیمه پردازی از سوی متقاضیان، روستاییان و عشایر است.