به گزارش پارس نیوز، 

در حالی که نوشیدنی‌های طعم‌دار رفع کننده تشنگی ممکن است کسانی را که تازه فعالیت ورزشی خود را متوقف کرده‌اند و یا در حال ورزش هستند، راضی کند، اما ظاهرا نوشیدنی‌های ورزشی برای سلامتی فرد، به ویژه جوانان و نوجوانان مفید نیستند.

محققان طی یک مطالعه جدید در مورد نوشیدنی‌های ورزشی که نوجوانان به طور روزانه مصرف می‌کنند، دریافتند که شمار افرادی که نوشیدنی‌های ورزشی مصرف می‌کنند، بسیار بالا و رو به افزایش است.

نوشیدنی ورزشی به نوعی از نوشیدنی گفته می‌شود که برای تقویت ورزشکاران همراه با رفع تشنگی آنها در کنار آب، قبل و بعد از فعالیت ورزشی ساخته شده که حاوی الکترولیت و مواد انرژی‌زا است. هرچند راندمان آنها برای این منظور، به ویژه پس از تمرین، مورد تردید قرار گرفته است.

نوشیدنی های ورزشی محبوب حاوی قند، طعم دهنده‌ها، الکترولیت‌ها و کربوهیدرات‌هایی هستند که به بازیابی انرژی و مایعات بدن کمک می‌کند.

الکترولیت‌ها مواد معدنی هستند که برای عملکرد طبیعی سلول‌های بدن، به ویژه قلب و عضلات ضروری هستند. هنگامی که یک فرد در هنگام کار کردن و یا فعالیت ورزشی عرق می‌کند، بدن وی الکترولیت از دست می‌دهد.

در حالی که بسیاری از کارشناسان می‌دانند که به همین دلیل است که بسیاری از نوجوانان نوشیدنی‌های ورزشی مصرف می‌کنند، اصرار دارند که مصرف آن لزومی ندارد.

یک مطالعه انجام شده توسط دکتر "اندرو آدسمان"، رئیس بخش کودکان در مرکز پزشکی لانگ آیلند در نیویورک و تیم تحقیقاتی وی، طی سال‌های 2010 تا 2015 در پی تعداد جوانانی بودند که نوشیدنی‌های ورزشی مصرف می‌کنند.

آنها داده‌های ملی مربوط به فعالیت جسمی 11 هزار و 300 نوجوان را از طریق نظرسنجی تغذیه و نظرسنجی رفتار خطرناک جوانان جمع‌آوری کردند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه، دانش آموزان دبیرستانی بودند که در مصرف نوشیدنی‌های ورزشی مورد بررسی قرار گرفتند.

محققان کشف کردند که میزان نوشیدنی‌های ورزشی که توسط نوجوانان دارای اضافه وزن مصرف می‌شود، کاهش نیافته است.

محققان همچنین کشف کردند که میزان نوشیدنی‌های ورزشی مصرف شده توسط نوجوانان در میان کسانی که روزانه دو ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند، افزایش یافته است.

نوشیدنی‌های ورزشی همچنین در میان نوجوانان اسپانیایی‌زبان و آفریقایی-آمریکایی تبار بسیار محبوب هستند.

این مطالعه همچنین نشان داد که افرادی که به طور روزانه نوشیدنی‌های ورزشی مصرف می‌کنند، احتمال بیشتری برای دچار شدن به اضافه وزن، ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی و عروقی دارند.

"آدسمان" اظهار داشت که نوجوانان و والدین باید از خطرات مصرف نوشیدنی‌های ورزشی آگاه باشند و این نکته را فراموش نکنند که نوشیدن آب در هنگام هر فعالیتی هنوز بهترین است و هیچ چیز جای آن را نمی‌گیرد.

وی گفت: متخصصان کودکان باید نوجوانان و والدین آنها را آموزش دهند که آب معمولا بهترین نوشیدنی برای جوانان در هنگام ورزش است.

نوشیدنی ورزشی یک شکل دیگر از انواع نوشیدنی‌های شیرین شکردار است که کالری غیر ضروری دارد و هیچ سود قابل توجهی برای جوانان ندارد.

این مطالعه در مجله Pediatrics منتشر شده است.

5656