به گزارش پارس ، عباس حاجی آخوندی در گفت وگوی اختصاصی با فارس درباره قیمت گذاری جدید دارو توضیح داد: کمیسیون قیمت گذاری دارو با همکاری سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و سندیکای داروسازان کار خود را برای قیمت گذاری جدید دارو آغاز کرده و تلاش می کند که به یک قیمت منطقی و کارشناسی برای دارو در سال جدید برسد.

وی گفت: هنوز هیچ قیمت جدیدی برای دارو در سال جدید ابلاغ نشده است اما کمیسیون قیمت گذاری دارو در مورد قیمت داروهای تولید داخل به رشد ۲۵ درصدی رسیده است که با توجه به تغییر نرخ ارز از نرخ ارز مرجع به مبادلاتی و تأثیر واردات مواد اولیه بر قیمت این داروها به صورت منطقی، زیر نرخ تورم و حتی کمتر از افزایش حقوق کارمندان دولت است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: افزایش قیمت داروهای داخلی با رشد متوسط ۲۵درصد در دهه اول خرداد ابلاغ می شود.

حاجی آخوندی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره قیمت گذاری داروهای وارداتی نیز گفت: مسئله داروهای خارجی با توجه به اینکه مستقیماً به تغییر نرخ ارز وابسته هستند، پیچیده تر است و هنوز در مورد قیمت جدید این داروها تصمیم گیری نشده است.

وی گفت: نظر برخی کارشناسان خبره حوزه دارویی که نظرشان بسیار هم محترم است رشد ۲.۵ تا ۳ برابری قیمت داروهای وارداتی است چون هم نرخ ارز تغییر زیادی داشته است و هم شرکتهای دارویی مشکل جدی نقدینگی دارند که به علت تعویق پرداخت مطالبات مراکز درمانی، بیمارستانها، شرکتهای پخش و بیمه ها برای شرکتهای دارویی مشکل ساز شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: با این حال نظر سازمان غذا و دارو و کمیسیون قیمت گذاری این نیست که چنین افزایش قیمتی را برای داروهای وارداتی داشته باشیم. افزایش قیمت این داروها قطعاً زیر ۲ برابر خواهد بود و چنین رشد قیمتی منطقی و کارشناسی نیست.

وی گفت: برای کنترل قیمت داروهای خارجی نیازمند اقدامات و حرکات همه جانبه هستیم و تجربه کشورهایی مثل ترکیه، مصر، روسیه و برخی کشورهای آسیای شرقی که مانند ما کاهش ناگهانی ارزش پول ملی مواجه شدند، برای ما هم ارزشمند است که از این تجارب استفاده می کنیم.