بیمه خانهها در مقابل تحویل زباله های تفکیکی
شهردار منطقه 22 تهران گفت: در مقابل تحویل زباله های تفکیکی به شهرداری، خانهها در برابر حوادث بیمه میشوند.
علی نوذر پور شهردار منطقه 22 تهران در نشست خبری که امروز(دوشنبه) برگزار شد از بیمه شدن خانهها در برابر حوادث در مقابل تحویل زباله های تفکیکی به شهرداری خبر داد.
وی منطقه 22 را پایلوت طرح تفکیک زباله از مبدأ دانست و گفت: خانههای این منطقه در برابر انواع حوادث از قبیل زلزله، سیل و غیره بیمه میشوند.
شهردار منطقه 22 تهران کمبود سرانهها را برای این منطقه مشکلی جدی دانست و گفت: مشکل این منطقه آن است که فضاهای خصوصی شکل گرفتهاند، اما متناسب با آن ها فضاهای عمومی شکل نگرفتهاند. در تلاش هستیم تا فواصل بین برجها را برای ایجاد سرانههای مورد نیاز ساکنان لحاظ کنیم.
وی نظم و انضباط بخشیدن به فضاهای عمومی، ساماندهی فضاهای رها شده را در دستور کار شهرداری اعلام کرد و گفت: متناسب با بارگذاری جمعیت، سرانههای این منطقه محقق نشده است که مهمترین آن سرانه آموزشی است. طبق تحقیقات به عمل آمده حدود 14 هزار دانشآموز از منطقه 22 به سایر مناطق برای تحصیل میروند، این امر بار ترافیکی، ناراحتی و نگرانی ساکنان منطقه را به دنبال دارد.
نوذرپور افزود: حدود 70 مدرسه باید ساخته شود تا نیاز جمعیت فعلی رفع شود.
شهردار منطقه 22 تهران با اشاره به سرشماری آخر گفت: بر اساس آخرین سرشماری ها 176 هزار و 400 نفر جمعیت در این منطقه ساکن هستند، این رقم در حال حاضر حدود 180 هزار نفر است و این در حالی است که در این منطقه بیش از 500 هزار جمعیت بارگذاری شده است و هنگامی که این مقدار جمعیت در منطقه ساکن شوند، مشکلات بیش از پیش خواهد شد.
وی با بیان اینکه جلساتی با آموزش و پرورش تشکیل شده است، گفت: هدف ما این است که زمینهایی را که کاربری آموزشی دارند، در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم. برای شروع یک قطعه زمین 2 هزار متری را به صورت رایگان در اختیار آموزش و پرورش گذاشتهایم که تا 6 ماه فرصت ساخت مدرسه دارند.
نوذر پور افزود: به همین منظور به سازندگان مجتمعهای ساختمانی اعلام شده است سرانههای مورد نیاز را برای اخذ گواهی پایان ساختمان به شهرداری اعلام کنند، در غیر این صورت گواهی به آن ها تعلق نمیگیرد.
شهردار منطقه 22 تهران با اشاره به حمل و نقل عمومی گفت: منطقه 22 مشکل جدی در این زمینه دارد. با توجه به مساحت 6 هزار هکتاری محدوده و مساحت 18 هزار هکتاری حریم این منطقه، رفت و آمدها زیاد است و مردم نمیتوانند با وسایل شخصی جابجا شوند.
وی افزود: این منطقه نیازمند سیستم ریلی است، این در حالی است که حتی اتوبوسرانی نیز پاسخگوی نیاز این منطقه نیست.
نوذر پور با اشاره به موضوع ایمنی شهری گفت: به دلیل وجود فضاهای باز این منطقه میتواند در مواقع بحران نقش فرامنطقهای داشته باشد.
شهردار منطقه 22 تهران افزود: در راستای آموزش شهروندی احداث اولین پارک آموزش زلزله در دستور کار است، این پارک از روی محلی عبور میکند که گسل دارد و آموزشهای لازم را برای کل شهروندان ارائه میدهد.
وی ایمنسازی و تدوین شناسنامه ایمنی ساختمانها را از برنامههای دیگر شهرداری منطقه 22 دانست و گفت: ایمنی ساختمانها حائز اهمیت است تا مواردی از قبیل ساختمان پلاسکو تکرار نشود.
نوذر پور با اشاره به بحث انرژیهای نو و محیط زیست گفت: در سال گذشته با توجه به اهمیت این موضوع مطالعاتی انجام دادیم و در بودجه سال 97 احداث اکوپارک لحاظ شده است. این پارک در امتداد فاز 2 پارک قبلی ساخته میشود و مجموعهای است که بتواند با همه ظرفیتهای علمی شکل بگیرد.
شهردار منطقه 22 تهران با بیان طرح خیابان محلی برای زندگی گفت: هر هفته در یک محله خیابانی مسدود میشود و به بازی بچهها به همراه والدین و به ویژه مادران اختصاص مییابد. در سال گذشته در 5 محله این طرح با هدف آشتی دادن مردم با شهر و خیابان، اینکه خیابان صرفاً محلی برای تردد نیست، بلکه جایی برای شکلگیری تعلق خاطر مردم، روابط اجتماعی و آشنایی با همسایگان است را اجرا کردیم.
وی ایجاد حس تعلق خاطر مردم را امری مهم در منطقه دانست و گفت: علت این موضوع این است که اکثر جمعیت این منطقه مهاجر هستند.
شهردار منطقه 22 تهران گردشگری شهری را در دستور کار شهرداری منطقه دانست و گفت: این منطقه تنها منطقهای است که جنگل، کوه و دریا را همزمان دارا است.
نوذر پور افزود: ظرفیت کوه در این منطقه 18 هزار هکتار است و 8 روستایی که در این منطقه وجود دارد، زمینه گردشگری را دارند و برای این مهم ایجاد دهکده سلامت و احداث هتل برای کسانی که خواهان استفاده از طبیعت بکر هستند در دستور کار است.
شهردار منطقه 22 تهران با بیان اینکه باید مردم را به طبیعت نزدیک کنیم، گفت: برای این مهم احداث مسیرهای مناسب پیادهروی و کوهنوردی حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اهمیت گردشگری گفت: بخش عمده پروژههای سرمایهگذاری در این منطقه به امر گردشگری معطوف است و احداث آکواریوم در منطقه یکی از برنامهها است.
نوذر پور با بیان اینکه رشد جمعیت در این منطقه 5 برابر رشد جمعیت تهران است، گفت: موضوع مطرح شده در این زمینه آن است که با توجه به سرعت جذب جمعیت چه مدت زمان نیاز است تا ساختمانها قابل پذیرش جمعیت شوند، برای این امر زمینها مهیا است و مالکان با توجه به آن که ملک آن ها در کدام کاربری است، درخواست پروانه میکنند.
شهردار منطقه 22 تهران با اشاره به ایام نوروز گفت: ایجاد دریاچه و آبشار به منظور جذب گردشگر بود و در ایام نوروز شاهد استقبال شهروندان و مهمانهای نوروزی بودیم، در این مسیر در آغاز راه هستیم و باید با استناد به نقاط قوت در جهت پیشرفت گام برداریم.
وی جذب سرمایه بخش خصوصی را رویکرد اصلی برنامههای شهرداری دانست و گفت: با استفاده از سرمایههای مردم پروژههای مهم عمرانی را انجام میدهیم. هدفگذاری ما این است که منطقه 22، منطقه اول تهران باشد.
نوذر پور با اشاره به اینکه 52 هزار میلیارد بدهی شهرداری، 9 هزار میلیارد بدهی به پیمانکاران و 500 میلیارد تومان بدهی شهرداری منطقه 22 نسبت به پروژههای جدید اولویت دارند، گفت: برای پروژههای جدید از مشارکتها در بخش خصوصی و بینالمللی استفاده میکنیم.
شهردار منطقه 22 تهران با اشاره به اینکه ممکن است ساختمان های بلند مرتبه مانع جهت وزش باد شوند، گفت: هیچ تحقیقی برای اثبات اینکه این امر باعث آلودگی هوا میشود، صورت نگرفته است.
وی افزود:برای جلوگیری از این امر با درنظر گرفتن تمهیداتی و با اشخاصی که پروانه ساخت ساختمانهای بلند مرتبه دارند مذاکره کردیم که به جای ساخت ساختمانهای بلند مرتبه، خانههای ویلایی یا 4 طبقه بسازند این موضوع هم به نفع آن ها است و هم در جهت داشتن شهری سالم و اصولی است.
شهردار منطقه 22 با اشاره به بوی بد اطراف دریاچه گفت: دریاچه آلودگی ندارد و این بو مربوط به فاضلابی است که توسط برخی از برجها به داخل دریاچه هدایت میشود، برای شکلگیری شبکه فاضلاب اقداماتی را از سال گذشته آغاز کردیم.
نوذر پور با بیان اینکه معضل موش ها معضلی است که مربوط به کل استان تهران میشود، بیان کرد: در منطقه 22 به علت وجود کوه، پارک چیتگر و خرگوش دره این موجودات موذی بیشتر هستند و باید با همکاری سازمانهای مردم نهاد چارهای برای آن ها بیندیشیم.
وی با بیان اینکه روشنایی امری مهم در ایمنی شهری تلقی میشود، گفت: منطقه 22 به واسطه پهنه گستردهای که دارد روشنایی لازم ندارد و این موضوع در اختیار شهرداری نیست، بلکه اداره برق باید کمک کند که در این راستا مذاکراتی با آن ها انجام دادیم.
شهردار منطقه 22 تهران با اشاره به تمرکزگرایی موجود در ساختار دولت گفت: این امر باعث شده است که مدیریت شهری در کشور ما در جایگاه خود نباشد. اگر مدیریت شهری به معنای واقعی محقق میشد متولی امور آب، برق و گاز شهرداری بود، اما شاهد این هستیم که لایحه مدیریت شهری همچنان در دولت رسوخ کرده است، اما با وجود این تفاسیر میتوانیم با هماهنگی این مشکلات را برطرف کنیم.
نوذر پور با اشاره به اهمیت موضوع همکاری بیان کرد: در مقابل بدهی ما به اداره برق، آن ها نیز به ما بدهی دارند و نمیتوانند برق منطقه را قطع کنند. در این صورت ما نیز وارد عمل میشویم و ساختمانهای آن ها را تعطیل میکنیم که این به نفع هیچکدام نیست.
وی افزود: در طرح تفضیلی جمعیت بارگذاری شده برای این مسئله 350 هزار نفر بود، اما در حال حاضر 520 هزار نفر جمعیت بارگذاری شده است.
شهردار منطقه 22 تهران با تاکید بر اینکه نمیتوان به مالک پروانه ساخت نداد، تاکید کرد: با توجه به اینکه بارگذاری شکل گرفته بیشتر از چیزی است که در طرح جامع و تفضیلی لحاظ شده است، شورای عالی شهرسازی و معماری در سال 93 برخی از مصوبات قبلی را که اجازه ساخت و ساز بلند مرتبه میداد، لغو کرد. بر این اساس ساخت و ساز بیش از 11 طبقه در این منطقه ممنوع شد.
نوذر پور با اشاره به اینکه طرح تفضیلی موجود نواقصی دارد، گفت: تدوین طرح تفضیلی جدید ظرف مدت 3 ماه در دستور کار است، برای این امر جلسات مستمر با مشاور و تهیه کننده طرح برگزار شده است.
وی خاطر نشان کرد : در نیمه اول سال جاری طرح تفضیلی در کمیسیون ماده 5 و شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب میشود.
شهردار منطقه 22 تهران با بیان اینکه به استناد مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری برخی اراضی این منطقه حکم نوسازی دارند، گفت: این اراضی از لحاظ ساخت و ساز ممنوع هستند.
وی با بیان اینکه تا تصویب طرح تفضیلی جدید از طرح تفضیلی موجود استفاده میکنیم، گفت: از زمان شکلگیری مدیریت شهری جدید هیچ پروانهای خارج از ضوابط خارج نشده است.
نوذر پور با اشاره به دریاچه موجود در این منطقه گفت: با توجه به وجود جزایر سه گانه، تنظیم سند جدید برای دریاچه، کاربریها و مجموعه فعالیتهای در دستور کار، مدیریت دریاچه در اختیار سازمان بازنشستگی است و در این راستا مدیریت منطقه به عنوان همکار و پشتیبان عمل میکند.
شهردار منطقه 22 تهران با اشاره به استقرار مدیریت جدید در پارک چیتگر، گفت: برنامه مشترکی با یکی از بانک ها برای کاشت درختان در پارک چیتگر داریم و در بحث آبیاری خوب عمل میکنیم.
نوذر پور با اشاره به مصوبه شورای شهر مبنی بر نقش شهرداری های مناطق در احداث شبکه فاضلاب و استفاده از فاضلاب تولید شده در مناطق برای تولید مورد نیاز فضای سبز، بیان کرد: با شرکت آب و فاضلاب در این امر مذاکراتی انجام شده است و مشکلی برای تامین آب مورد نیاز فضای سبز منطقه از جمله بوستان چیتگر نخواهیم داشت.
وی گفت: برای تامین آب مورد نیاز برای آبیاری بوستان چیتگر یک میلیارد تومان به سازمان منطقهای واریز کردیم، این آب از رودخانه کن تامین میشود.
ارسال نظر