خطر حذف ۹۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای پایدار تهران
معاون مالی و اداری شهردار تهران موضوع مطرح شده در کمیسیون تلفیق مجلس درخصوص واریز ۵۰درصد از درآمدهای پایدار ناشی از ارزش افزوده تهران به سایر شهرها را مغایر قانون مصوب مجلس دانست و گفت:
به گزارش پارس به نقل از مهر، با اجرای این طرح ۹۰۰میلیارد تومان از درآمدهای شهر تهران کم می شود و با این شرایط باید منتظر ماند تا شهرفروشی دوباره به تهران بازگردد. حسین محمد پورزرندی درخصوص آخرین مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس که ۵۰درصد منابع درآمد پایدار شهر تهران از محل ارزش افزوده حذف و به حساب سایر شهرها واریز شود، گفت:
براساس آخرین شنیده ها این مصوبه دوباره به کمیسیون تلفیق بازگشته است که جای خوشحالی و تشکر دارد. وی افزود: از سال ۸۵در حدود ۱۳درصد درآمدهای شهرداری پایدار بوده است، اما براساس طرح لایحه درآمدهای پایدار که در شورای شهر تصویب شده هر ساله باید ۵درصد به این درآمدها اضافه شود که از سال ۸۷این موضوع محقق شده و اکنون به ۴۰درصد رسیده است.
معاون مالی و اداری شهردار تهران با بیان اینکه در آمدهای پایدار موجب می شود در چارچوب طرح جامع و تفصیلی حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: پیش از این ۲۷کد درآمدی وجود داشت که شهرداری ها می توانستند از آن استفاده کنند اما با تصویب قانون ارزش افزوده این کدها حذف شدند و اینکه در حال حاضر ۵۰درصد از محل ارزش افزوده در کسب درآمدهای پایدار برای تهران کسر و به سایر شهرها واریز شود جای نگرانی دارد.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح مغایر با ماده ۷۳قانون شهرداری هاست که باید همه درآمدهای شهر به مصرف همان شهر برسد و این قانونی است که توسط مجلس تصویب شده و در قانون تجمیع عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و همچنین برنامه ۵ساله پنجم توسعه کشور نیز مورد تأکید بوده است.
فقط ۴۰درصد از قبوض شهری وصول می شود
وی با اشاره به تلاش های شهرداری تهران در کسب درآمدهای پایدار طی سال های اخیر گفت: درتهران با تمام تمهیدات و مدیریت هزینه ای که شده ۱۱۰۰میلیارد تومان برای هزینه های جاری و ۱۷۰۰میلیارد تومان برای نگهداشت شهر مورد نیاز است و این در حالی است که اگر ۱۰۰درصد قبوض توزیع شده میان شهروندان وصول شود فقط ۲۵۰میلیارد تومان از این مبلغ محقق می شود که بسیار ناچیز است و فقط ۹درصد این سهم را به خود اختصاص می دهد. معاون شهردار تهران تصریح کرد: با وجود این فقط ۴۰درصد قبوض شهری وصول می شود و این کمتر از ۴درصد از این سهم است.
پورزرندی در ادامه اظهار کرد: با وجود آنکه بارها در مصوبات شورا آمده است که به زلزله زده ها کمک شود اما در فرمانداری این موضوع رد می شود و می گویند باید درآمد شهر در همان شهر هزینه شود و حتی این کمک را هم غیرقانونی می دانند. پس چطور می توان ۵۰درصد منابع درآمد پایدار شهر تهران از محل ارزش افزوده را حذف و به حساب سایر شهرها واریز کرد. پورزرندی با بیان اینکه با اجرای این طرح ۹۰۰میلیارد تومان از درآمدهای شهر تهران کم می شود گفت:
این در حالی است که بسیاری از قوانین مانند سهم شهرداری از عوارض سوخت یا سهم ناشی از هدفمندی یارانه ها ضمانت اجرایی ندارد و از سوی دولت تخصیص نیافته است. به گفته پورزرندی با اجرای این طرح باید منتظر ماند تا شهرفروشی دوباره اجرا شود؛ چراکه شهرداری ها وظایف مأموریتی و خدماتی دارند و ناچارند این کار را انجام دهند. شهرداری تهران در ایجاد درآمد ناشی از فروش تراکم شیب منفی داشته است. وی تصریح کرد: شهرداری تهران در ایجاد درآمد ناشی از فروش تراکم حتی در تراکم مجاز شیب منفی داشته است و اجرای این طرح نگرانی ای جدی برای مدیران شهری آینده ایجاد می کند.
وی افزود: متأسفانه وقتی نمایندگان شهرستان ها در مجلس، کسب درآمد شهرداری تهران و پیشرفت تهران را می بینند چنین موضوعاتی مطرح می کنند و این در حالی است که شهرداری تهران توانسته است با تغییر سیستم مالی و ایجاد بودجه غیرنقد و همچنین اجرای دارایی های غیرمولد به این نقطه برسد.
ارسال نظر