عشایر چگونه رای می دهند
یک فعال فرهنگی ایل قشقایی گفت: صعب العبور بودنهای راههای زندگی، حق انتخاب را از ایلات و عشایر هر نقطه ایران، سلب نمیکند و مشارکت مردمی را بیش از گذشته به دنیا نشان خواهد داد.
غلامعلی کاظمی قشقایی گفت: ایلات و عشایر، از سبک زندگی خاصی برخوردار هستند و از نظر نوع امرار معاش و خصایص فرهنگی، از سایر مردم متمایز میشوند، اما این امر موجب نمیشود که خود را از تصمیمات مهم کشوری جدا بدانند و نسبت به آن بی تفاوت باشند.
وی افزود: انتخابات یک حق ملی، برای همه مردم است و ایلات و عشایر نیز از این قضیه مستثنی نیست. کوچ نشینی و مهاجرت این اقوام در اقصی نقاط کشور، با زندگی شهری و یک جا نشینی تفاوتهای بسیاری دارد. اعتماد به کدخدا، کلانتر و یا بزرگان قبیله، در بین این اقوام، از آداب مرسومی محسوب میشود که تحت تأثیر فرهنگ قومی، در کانون خانوادهها نهادینه شده است.
فعال فرهنگی ایل قشقایی خاطر نشان کرد:اتحاد ایرانیان در انتخابات، همیشه زبانزد دنیا بوده است. با توجه به ییلاق و قشلاق ایلات و عشایر، دسترسی بسیاری از آنها به شهر دشوار میشود، اما این بدین معنا نیست که حق رأی از آنها سلب شود. بلکه با ارسال صندوقهای رأی به مناطق صعب العبور توسط هلی کوپتر، شرایط برای حضور اقوام مختلف در انتخاب اصلحترین فرد، فراهم میشود.
غلامعلی کاظمی قشقایی در ادامه خاطر نشان کرد: شیوه زندگی عشایر، به معنای غفلت آنها از سوادآموزی و عقب ماندن از روند کنترل و نظارت بر مسائل اجتماعی و سیاسی کشور نیست. با وجود دغدغههای مهاجرت و کوچ نشینی این اقوام، بسیاری از فرزندان آنها، قشر تحصلیکرده کشور را تشکیل میدهند که در نوع تصمیم به انتخاب فرد اصلح در خانواده تأثیر به سزایی دارند.
ارسال نظر