به گزارش پارس به نقل از فارس، ششمین روز نمایشگاه کتاب در حالی سپری شد که اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بعد از بازدید از نمایشگاه اعلام کردند به رئیس جمهور درباره گرانی کاغذ تذکر خواهند داد.

* تذکر به رئیس جمهور برای کاغذ

عباس مقتدایی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: روز گذشته به دلیل وضعیت کاغذ در صحن علنی مجلس به وزیر ارشاد و وزیر صنعت تذکر داده شد که مشابه این تذکر امروز در صحن علنی به رئیس جمهور داده می شود.

وی ادامه داد: ساماندهی بازار کاغذ باید مورد توجه قرار گیرد که تقاضای ما از وزارتخانه های مربوطه رسیدگی فوری، سریع و به سامان کردن امور است. (اینجا)

* امسال واقعا « نمایشگاه» کتاب داشتیم!

یک نویسنده هم در گفت وگو با فارس اعلام کرد به دلیل شرایط بد اقتصادی مردم امسال فقط کتاب ها را نگاه می کردند و نمایشگاه به معنای واقعی خود نزدیک شد.

وی اضافه کرد: تعریف نمایشگاه یعنی عرضه شدن اقلامی در آن و فروشی نیز در آن صورت نخواهد گرفت که امسال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز از این تعریف برخوردار بوده است و ناشران تنها به عرضه کتاب های خود پرداختند. (اینجا)

* « اسماعیل» امیرحسین فردی مورد اقبال مردم

در حالی که قرار بود روز گذشته کتاب « گرگ سالی» رونمایی شود ولی این اتفاق نیفتاد و به اربعین فردی موکول شد ولی خبرگزاری مهر گزارش داد: رمان « اسماعیل» نوشته امیرحسین فردی در پنجمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب و پس از طی نیمی از زمان برپایی آن در جمع پرفروش های انتشارات سوره مهر قرار گرفت.

* جمع شاعران جمع شد

در ششمین روز نمایشگاه کتاب ۱۸ مجموعه شعر جدید حوزه هنری استان تهران در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.

« از سیب ها بپرس» از مژگان عباسلو، « لیلی خانه دار» از مریم رزاقی، « تمام آدم ها یک خواب می بینند» از امیر اکبرزاده، « یک برکه بغض» از مهرداد افضلی، « آتش و گلستان» از سارا جلوداریان، « شب دنباله دار» از ناصر حامدی، « کیفرخواست» از هادی حسنی، « رأس ساعت سر» از مهدی رحیمی، « زمستان از گریبان تو آیا سر برآورده است» از علیرضا رجبعلی زاده، « شب گریه های مولانا» از علیرضا سلیمانی، « از پنجره تا دیوار» محمدحسین صفاریان، « صحن علنی» از سینا علیمحمدی، « قبلاهای غمگین» از آرش فرزام صفت، « چشمانمان به تاریکی عادت می کنند» از فاطمه قطب، « سکوت گفتنی» از سودابه مهیجی، « خوشه های مینیاتوری» از عالیه مهرابی، « خواب مشترک» از رضا نیکوکار، « همین معجزه های معمولی» از عبدالحمید ضیایی عناوینی بودند که رونمایی شدند.

* تعیین تکلیف برای یارانه اهل فرهنگ!

روز گذشته کتاب « پینگ پنگ» شامل مصاحبه کوتاه امید مهدی نژاد با ۲۰ نفر از اهالی قلم و فرهنگ مانند رضا امیرخانی، مسعود شجاعی طباطبایی، یوسفعلی میرشکاک، محمدرضا زائری و… روز گذشته به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رسید.

امید مهدی نژاد در تازه ترین اثر خود با ۲۰ نغر از اهالی قلم و فرهنگ گفت وگوهایی انجام داده است که برخی از پرسش ها مشترک و برخی مختص شخص مصاحبه شونده است. در میان این مصاحبه سئوالات اقتصادی درباره مسائلی نظیر یارانه نیز پرسیده شده است. (اینجا)

* بخش کودک و نوجوان جذابیت ندارد

مدیر سالن های کودک و نوجوان می گوید که قبول دارد این بخش، هیچ جذابیتی برای بچه ها ندارد، اما می گوید: معتقدم برگزارکنندگان نمایشگاه، ادبیات کودک را کودکانه می پندارند.

وی که با مهر مصاحبه کرده گفته است: : متاسفانه ادبیات کودک و نوجوان را جدی نمی گیرند و آن را کودکانه می دانند؛ وگرنه این بخش با این چادرها و میله های فلزی و موکتی که بر کف سالن ها پخش شده هیچ کودک و نوجوانی را حذب نمی کند.

مدیر سالن های کودک و نوجوان بر این است که چه خوب مسئولان و برگزارکنندگان نمایشگاه، واقعیت را به مردم بگویند. مثلا بگویند پول نداریم به ناشران کمک کنیم؛ یا آمار واقعی بازدیدکنندگان را اعلام کنند. واقعیت این است که مردم تشنه کتاب نیستند. اگر تشنه باشند به دنبال آب می روند.