به گزارش پارس ، کارگردان « شب های روشن» در گفت و گویی با ایسنا، درباره ی این بحران و نیز وضعیت تولید در سینما توضیح داد: یکی از دلایل بحرانی شدن شرایط، این است که پاره ای ازمسائل سیاسی و جناحی بی خود و بی جهت به سینما کشیده شدند و در عین حال تغییرات اساسی هم که در شکل تولید و اکران فیلم ها به وجود آمدند، باعث شده اکنون در یک مرحله ی گذار باشیم.

وی ادامه داد: از طرفی دستگاهی به نام سازمان سینمایی در حال شکل گیری است ولی هنوز فعال نشده است، چون ابتدا مجلس شورای اسلامی باید تایید کند که امور سینمایی منحل شود و بعد سازمان سینمایی شروع به کار کند. این درحالی است که چنین دستگاهی قاعدتا بودجه ی خاص خود را دارد و جایی است که همه ی امور مربوط به ساخت یک فیلم به آنجا ارجاع داده می شود.

مؤتمن یادآور شد: در چند سال اخیر بخش خصوصی منفعل تر از همیشه عمل کرده و بیشتر فیلم ها با بودجه ی دولتی ساخته شده اند، اما دستیابی به بودجه های دولتی برای تمام فیلم سازها و تهیه کننده ها ممکن نیست و این موضوع سبب شده فیلم سازانی که سوابقی دارند یا در حال شکوفایی بودند، منفعل شوند و اکنون نتیجه ی کار خود را نمی بینند.

کارگردان « صداها» با تاکید بر اینکه شرایط سینمای ایران، شرایط سختی است، تصریح کرد: اما تقصیر هیچ کس نیست، مشکل بنیان و اساس اقتصادی دارد که تغییر آن نه در اختیار ماست و نه در اختیار هیچ مدیری، چون سیستم هایی در سطح کلان کشور باید تغییر کنند. تا وقتی که همه ی ثروت در اختیار دولت است و سیستم اقتصادی بسته ای داریم، اتفاق خوبی در این سینما رخ نمی دهد.

او در پاسخ به اینکه چرا چند سالی است فیلمی نساخته است، گفت: چهار سال است کاری نکرده ام و روحیه ام آمیخته ای از امیدواری و ناامیدی است. با این حال فیلمنامه ای به نام « نوای اسرارآمیز» که اقتباس آزادی از یکی از نمایش نامه های اریک امانوئل اشمیت است را در نظر دارم که اگر مجوز بگیرد، قصد دارم تئاتر آن را هم روی صحنه ببرم؛ چه بسا بتوانم هم زمان این کار را انجام دهم تا تماشاچی بتواند مقایسه ای انجام دهد.

مؤتمن خاطرنشان کرد: این فیلم فضایی محدود دارد که داستان آن فقط با دو کاراکتر مرد در یک خانه دنبال می شود و به نوعی همانند « شب های روشن» است.

این کارگردان هم چنین درباره ی اینکه چرا پس از « شب های روشن» دیگر فیلمی که همانند این اثر موفق باشد، نتوانسته بسازد، گفت: در سال های گذشته من و سعید دقیقی (نویسنده شب های روشن) چند فیلم نامه را که اقتباسی از آثار داستایفسکی یا پل آستر بودند، آماده کرده بودم و دوست داشتم فیلمی همانند « شب های روشن» را باز هم بسازم اما هیچ کدام از فیلم نامه ها حامی پیدا نکرد، هرچند « صداها» را که معتقدم بهترین فیلمم بوده، توانستم بسازم ولی آن هم در اکران نفله شد و قدرش را ندانستند.