بازدید نامزدهای ریاستجمهوری از نمایشگاه کتاب
دومین روز نمایشگاه در حالی سپری شد که با توجه به تعطیلات آخر هفته انتظار میرفت که جمعیت بیشتری به سمت نمایشگاه کتاب گسیل شود که همین اتفاق افتاد و روز دوم نمایشگاه کتاب پررونقتر پیگیری شد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، در دومین روز نمایشگاه کتاب برخی موارد قابل توجه رخ داد که به شرح ذیل است:
* رونق نمایشگاه با حضور بیشتر مردم
دومین روز نمایشگاه در حالی سپری شد که با توجه به تعطیلات آخر هفته انتظار می رفت که جمعیت بیشتری به سمت نمایشگاه کتاب گسیل شود که همین اتفاق افتاد و روز دوم نمایشگاه کتاب پررونق تر پیگیری شد البته افزایش ساعت بازدید به مدت دو ساعت نیز در این میان بی تاثیر نبود. با این حال در بازدید از نمایشگاه کتاب مشاهد شد باز هم تک و توک غرفه هایی بودند که یا خالی مانده بود یا این که تازه غرفه داران آن در حال تجهیز به پوستر و کتاب بودند.
* بازدید کاندیداها از نمایشگاه کتاب و اظهارات جالب و رای جمع کن
همان طور که پیش بینی می شد در دومین روز نمایشگاه کتاب تهران بالاخره سر و کله کاندیدهای ریاست جمهوری به نمایشگاه کتاب باز شد و منوچهر متکی اولین نفری بود که خود را به محل مصلی امام خمینی رساند و از چند غرفه نیز بازدید کرد. وی همچنین در جمع خبرنگاران چند اظهارنظر جالب داشت که می توان از آن بوی کسب رای را استشمام کرد. متکی در این باره گفت: « به اعتقاد من نباید صدور مجوز برای تجدید چاپ را در پروسه کار قرار دهیم، اگر کتابی یک بار چاپ شد انتشارات می تواند آن را به زودی چاپ کند، مگر کتاب خاصی که در یک پروسه دیگر به ناشر اعلام می شود اما اصل باید بر این باشد که انتشارات به راحتی کتاب خود را برای بار دوم و به دفعات چاپ کند این مهم مسئله ای است که مسئولین امر باید به آن توجه کنند. » (اینجا را ببینید)
غلامعلی حدادعادل دیگر کاندیدای ریاست جمهوری نیز به واسطه صبغه فرهنگی خود انتظار می رفت در این نمایشگاه حاضر شود نیز روز دوم در نمایشگاه کتاب دیده شد و در گفت وگوی کوتاه با خبرنگاران از خرید کتاب خودش خبر داد. حدادعادل البته وعده ای نیم بند هم درباره مکان دائمی نمایشگاه کتاب داد. (اینجا) البته هنوز اهالی فرهنگ اولتیماتوم سال گذشته معاون اول رئیس جمهور به وزیر ارشاد برای ساخت محل دائمی نمایشگاه کتاب تهران را فراموش نکرده است. (اینجا را هم ببینید)
* عرضه کتابی از سخنان رهبر انقلاب بعد از ۴۰سال
در دومین روز نمایشگاه هم موسسه صهبای جهادی که پیش از این چند کتاب خواندنی از جمله « دغدغه های فرهنگی» و نیز « انسان ۲۵۰ ساله» را بر اساس سخنان رهبر انقلاب منتشر کرده بود امسال نیز کتاب « طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را که شامل سخنان ۴۰سال پیش رهبر انقلاب در مشهد بود را منتشر کرد.
طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم سلسله جلسات استاد سید علی حسینی خامنه ای مربوط به رمضان سال ۱۳۵۳ است که پس از ۴۰ سال منتشر شده است. این جلسات باعث دستگیری رهبر انقلاب برای بار ششم توسط ساواک شد. (اینجا)
* بخش بین الملل هنوز در دسترس نیست
بخش بین الملل نمایشگاه تهران امسال به بخش جنوبی خیابان شهید بهشتی منتقل شده است و دسترسی آن برای افراد بازدیدکننده کمی سخت تر شده است. البته بازدید خبرنگار فارس از این مکان نشان می داد که فضای خوبی برای آن آماده شده ولی برخی اشکالات نظیر جداشدن از بخش اصلی نمایشگاه باعث سردرگمی بازدیدکنندگان است. خبرگزاری ایسنا هم درباره این بخش نوشت: در بخش ناشران خارجی به دلیل تغییر مکان این بخش از مکان اصلی نمایشگاه (مصلا) به بخش جنوبی خیابان بهشتی، ناشران از این که این انتقال باعث شده متقاضیان به راحتی نتوانند آن ها را پیدا کنند، گله مند بودند. آن ها معتقدند که در این زمینه مسؤولان نمایشگاه اطلاع رسانی مناسبی انجام نداده اند. در این بخش غیر از یکی از سالن ها، دیگر سالن ها به وسایل خنک کننده مجهز نیستند، به همین خاطر هوای داخل سالن ها برای غرفه داران و خریداران نامطلوب است. ضمن این که غیر از یکی از سالن ها بقیه آن ها موکت نشده اند و کف راهروها هنوز آسفالت است. همچنین در بخش ناشران مربوط به کشورهای عربی چند غرفه خالی مانده است.
* آیا مردم کمتر کتاب می خرند؟
در دومین روز از نمایشگاه کتاب تهران با تعدادی از فعالان نشر که گپ می زدیم معتقد بودند که مردم علیرغم حضور خوب کمتر کتاب می خرند. این عده معتقد بودند که فشارهای اقتصادی و گرانی کتاب ها باعث شده مردم کمتر به سمت خرید کتاب علی الخصوص کتب حجیم بروند و این حضور نیز بیشتر برای گشت و گذار است البته این سخن نیز شواهد مخالف زیادی داشت. یکی از مدیران نشر در گفت وگو های غیررسمی عنوان می کرد فروش آنها در امسال با توجه به مدت زمان گذشته نسبت به سال پیش کمتر از یک سوم شده است!
* مهمانان روز دوم نمایشگاه کتاب
در روز دوم نمایشگاه کتاب تهران شاهد حضور شخصیت های سیاسی و فرهنگی زیادی بودیم که اسامی آنها در حد توان به شرح ذیل است: منوچهر متکی وزیر پیشین وزارت امور خارجه، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه فعلی، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ساعد باقری شاعر، عباس کریمی شاعر، فاضل نظری شاعر، « رضا داوری اردکانی» رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، سردار علی ناظری مدیر انتشارات فاتحان، محمدرضا سرشار نویسنده و رئیس انجمن قلم ایران، رسول یونان شاعر، اسدالله امرایی مترجم و…
ارسال نظر