اما بعد از مدتی پیاده روی در فروشگاه به جز اینکه بیشتر سر در گم بشید نتیجه جالب توجهی به دست نمیارید، میدونید چرا؟

چون اکثر افراد اطلاعات خاصی از فاکتورهایی که یک شامپوی خوب باید داشته ندارن و خیلیاشون میگردن ببینن هر کدوم قشتگتره انتخاب میکنن !

اما واقعیت چیز دیگست، شما باید چیزهایی رو بدونید که شاید کمتر جایی این حرفها رو بهتون بگن !

چرا معمولا میگن شامپو های خارجی بهتره؟

این برداشت از جهاتی درست و از خیلی جهات اشتباهه. معهمولا شرکت های خارجی برای حفظ برندینگ خود در بازار ریسک کمتری درباره کاهش کیفیت و افزایش سود قبول میکنند، همین نکته یکی از دلایلیست که باعث جهانی شدن فروش برخی از این برندها شده و جای خوبی رو بازار رقابت برای خود باز نگه داشته اند.

اما همیشه به این گمان نباشید که مطلقا هرمحصول خارجی بهترینه !

چرا که در بین تولیدکنندگان فرا مرزی هم افراد و شرکت های سودجوی بسیاری هستند که مثل علفهای هرز از ذهنیت خوبی که شرکت های معتبر برای مصرف کنندگان بوجود آورده اند سوء استفاده کرده و محصولات بی کیفیت خود را با رنگ و لعاب بسیاری بفروش میرسانند.

 ذهنیت نادرست:

برخی افراد همیشه به دنبال خرید محصول ارزان هستند و دنبال این میگردن که چی بخرم بلکه ۵۰ تومن ارزونتر باشه!

و اصلا فکری درباره سلامت محصول خریداری شده و سلامتی خودشون و خانواده نمیکنن،خب نتیجه چی میشه؟

تولید کننده ها رو راغب و یا بعضا مجبور به تولید محصولات ارزان قیمت میکنن!

از شما میپرسم مگه میشه مشتری از تولید کننده، محصول با کیفیتی که هزینه های سنگینی بابت تحقیق و تولید اون انجام داده رو با قیمت پایین بخواد ؟!

مطمئنا نمیشه، پس بازار، تولید کننده رو مجبور به استفاده از کالاهای نامرغوب و ارزان میکنه .

تا حالا با خودتون فکر کردید چرا شامپو ایرانی و کلا محصولات ایرانی در بازار کشورهای پیشرفته سهمی ندارند ؟

دلایل خیلی زیادی داره اما مهمترین موضوع که مرتبط با بحث ماست همینه که خیلی از ما فقط دنبال قیمت پایین میگردیم و طبعا کیفیت فدای قیمت پایین میشه .

اینجاست که تولید کننده اینقدر درگیر بازار رقابت اشتباه و تولید و درخواست داخل میشه که اصلا به بازارهای فراتر فکر نمیکنه و حتی تولید کننده های خارجی رو ترغیب به وارد کردن محصولات ارزان قیمت برای بازار گرم این قبیل درخواستها میکنه!

 

یک اشتباه …

بعضی تصور میکنن گرانی، مهر تاییدیست بر کیفیت شامپوی خارجی !

غافل از اینکه بیشترین هزینه ای که برای یک شامپوی خارجی پرداخت میشه شامل: مشهور بودن برند، هزینه تبلیغات، هزینه های گمرکی و اداری، واسطه ها و مواردی ازین قبیل میشه که هیچ دخلی به کیفیت مواد مصرفی نداره و اگه اون محصول با همون کیفیت در بازار داخل تولید بشه میتونید با نصف و یا حتی یک سوم قیمت اون رو تهیه کنید (حالا تصور کنید اگه نمونه همون شامپو خارجی رو بصورت تقلبی تولید و وارد بازار کنن چه بلایی سر موها میاره! )

پس معلوم میشه که هر شامپوی خارجی حتما بهترین نیست، ما در بین همین تولیدات داخلی محصولاتی با کیفیت بسیار عالی داریم تا اونجا که حتی میتونن در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشن اما شاید شما تا بحال اسم اونها رو هم نشنیده باشید!

 همه میگن شامپوی ما بهترینه آیا فرقی با هم می کنن؟

مسلما تفاوتهای زیادی بین شامپوهای مختلف وجود داره که به بعضی از اونها اشاره میکنیم:

کیفیت مواد اولیه و بیس مصرفی

تجهیزات و ماشین آلات استفاده شده و بروزبودن چرخه تولید محصول

مواد تشکیل دهنده اصلی و سلامت ظروف بکار برده شده

 و اگه شامپویی گیاهی باشه از خیلی قبلتر باید به فکر این موارد بود:

بهترین منطقه پرورش گیاه ( در مواد موثره استخراجی برای عصاره گیری بسیار موثر هست )

شیوه جمع آوری، خشکاندن و نگهداری در انبار

شرایط حمل و نقل در جهت حفظ مرغوبیت گیاه

ماشین آلات بروز عصاره گیری

شیوه عصاره گیری

کیفیت عصاره نهایی

مقدار عصاره استفاده شده در محصول

و …رعایت خیلی از این موارد به وجدان تولید کننده بر میگرده و مصرف کننده اطلاعی از ترکیبات سرطانزا و ارزان قیمتی که در محصول استفاده میشه، کیفیت عصاره، بیس سالم یا ناسالم تشکیل دهنده ظروف بسته بندی و مواردی ازین قبیل ندارد و نمیتواند آنرا تشخیص دهد.

پس از نکاتی که ذکر شد، با کنار گذاشتن ترکیبات سرطانزا و مواردی که مصرف کننده نمیتواند آنرا تشخیص دهد و به وجدان تولید کننده بر میگردد میتوان گفت:

شامپوی مناسب شامپویی است که موها پس از شست‌وشو با آن خوش حالت شوند و روی سر احساس شادابی کنید، درخشش، قابلیت شکل گیری مناسب، انبوه به نظر آمدن و سهولت شانه خوری نکات مهمی است که پس از مصرف شامپو باید روی سر مشاهده شود.

ضمن اینکه چربی‌های موی سر را تا حدی از بین ببرد و حالت شکنندگی به موی سر ندهد، چون از بین رفتن بیش از حد چربی پوست سر باعث ترشح دوچندان چربی از غدد سبوم شده و مو را کدر و بدحالت نشان میدهد.

عطر آن ملایم باشد و ایجاد حساسیت نکند، همچنین پس از شست و شو موها الکتریسیته ساکن نداشته باشند یعنی هنگام شانه زدن موها به هوا بلند نشوند.

 اینها تماما چکیده مواردی بود که در تحقیق، تهیه و تولید یک شامپو باید در نظر داشت تا بتوان نام شامپوی سالم را بر محصولی گذاشت و بعد مصرف اون، سلامت موها و آسودگی خاطر رو برای ما بهمراه داشته باشه.