شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان ملارد موجب شد تا بیش از ۲۲ واحد مرغداری در غرب استان تهران و شهرستان ملارد قرنطینه و مورد بازرسی قرار بگیرند.

بر اساس این گزارش شنیده‌ها حاکی از آن است این بیماری باعث آلودگی شدید ۵ مرغ داری در منطقه امیرآباد شهرستان ملارد و از بین رفتن بیش از ۵ هزار مرغ نگه داری شده در این منطقه شده است.

آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بین پرندگان و انسان مشترک است، این آنفلوانزا یکی از بیماری‌های به شدت واگیردار و کشنده در پرندگان است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلول‌های مخاطی و خصوصاً دستگاه تنفس و دستگاه گوارش دارد، ایجاد می‌شود. ( بیشتر بدانید)

مجتبی شاهقلیان معاون سیاسی انتظامی فرمانداری شهرستان ملارد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری اقتدار ملارد با تاکید خبر شیوع این بیماری در برخی از مرغ داری های شهرستان ملارد گفت: در حال حاضر اوضاع به صورت کامل تحت کنترل است.

2076613

وی با اشاره به شناسایی ۵ کانون آلوده به این ویروس گفت:   ۵ کانونی که دچار آلودگی شده بود شناسایی و مرغ‌های آن درراستای جلوگیری از افزایش آلودگی و جلوگیری از شیوع بیشتر به صورت کامل معدوم شد.

شاهقلیان با اشاره به اجرای طرح قرنطینه در اطراف نقاط آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تشریح کرد: تمامی مرغ‌های آلوده به این ویروس معدوم شدند و تا حدود شعاع ۳ کیلومتری که مجموعاً ۲۲ واحد مرغداری قرار دارد عملیات کنترل و نظارت دقیق صورت می گیرد. در این راستا مابقی مرغ‌های نگه داری شده در مرغ داری‌هایی که نمونه مشکوکی در آن‌ها دیده نشد برای جلوگیری از آلوده شدن به ویروس به کشتارگاه فرستاده شد.

وی تصریح کرد: از یکشنبه هفته گذشته (۳۰ آبان ماه) با اعلام اولین نمونه مشکوک به ویروس فوق حاد پرندگان جلسه شورای تأمین شهرستان تشکیل و ستاد مقابله با آنفلوانزای فوق حاد تشکیل شد. به دلیل حساسیت موضوع کار به صورت محرمانه انجام و مراحل با دقت بالا پیگیری شد.

معاون سیاسی انتظامی فرمانداری شهرستان ملارد گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه منطقه امیر آباد، واحد پرتراکم مرغداری‌های شهرستان ملارد می‌باشد از حدود ۴ روز جلوتر واحد جدیدی گزارشی مبنی بر وجود علائم مشکوک به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ارسال نکرده است.  امیدواریم شیوع ویروس دیگر تمام شده باشد تا  وضعیت به حال عادی برگردد.

وی با اشاره به کشتار مرغ‌های نگه داری شده در مرغ داری‌های سالم اذعان کرد: کشتار واحدهای دیگر تحت نظارت اداره بهداشت و درمان صورت می‌گیرد و مستقیماً برای تولید محصولات مرغی ارسال و علی رغم سالم بودن موردی به صورت مستقیم واردبازار نمی‌شود.

دکتر غلامرضا عسگری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملارد در گفت و گو با پایگاه خبری اقتدار ملارد با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص جلوگیری از انتقال این ویروس به موارد انسانی گفت: با انجام اقدامات پیشگیرانه و با حضور کارشناسان استانی تلاش کردیم تا این ویروس شیوع انسانی نداشته باشد.

img_2463_87595_87687

وی با اشاره به انجام اقدامات پیشگیرانه افزود: در حال حاضر به صورت متناوب وضعیت این ویروس در منطقه بررسی می‌شود. قرنطینه‌های لازم انجام و اقدامات بهداشتی از جمله واکسیناسیون طیور و تجویز دارو صورت می‌گیرد.

عسگری تجربه سال گذشته شهرستان در مبارزه با ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را مفید دانست و تاکید کرد هرگونه نمونه مشکوک به آلودگی به سرعت احصاء و از انتقال ویروس جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به نظارت کامل در کشتار مرغ‌های سالم نگه داری شده در مرغ داری‌های منطقه اظهار کرد: قرنطینه به صورت کامل در این خصوص انجام می‌شود و هرگونه جابه‌جایی مرغ تحت نظارت اداره بهداشت و درمان و با مجوز نیروی انتظامی صورت می‌گیرد.

پیش از این سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه ای اعلام کرده بود : در پی دریافت گزارش تلفات غیرعادی در دو واحد پرورش طیور صنعتی در استان تهران همزمان با وقوع بیماری در برخی کشورهای اروپایی ، هند و …  کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور ضمن حضور در محل کانون های آلوده و اعمال ضوابط قرنطینه ای به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی به سایر مناطق، نسبت به نمونه برداری های لازم اقدام نموده اند.

براساس نتایج آزمایشگاهی بدست آمده نوع بیماری، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و تحت تیپ آن H5N8 و مشابه ویروس در گردش در اروپا می باشد. در همین ارتباط عملیات معدوم سازی گله های آلوده، پاکسازی و ضدعفونی واحدها به شکل بهداشتی و در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته است.

 

همچنین خبرگزاری فارس به نقل از رویترز روز گذشته نوشت :  سازمان بهداشت جهانی دام با اشاره به گزارش وزارت جهاد کشاورزی ایران نوشته است: ایران گزارش داده ۲ مرغداری در تهران مبتلا به آنفلوآنزای مرغی با سویه H5N8 شده است.

سازمان بهداشت جهانی دام در وبسایت رسمی خود گزارش داده که شیوع آنفلوآنزا باعث کشته شدن ۵ هزار و ۶۰۰ مرغ از کل ۲۸۳ هزار و ۵۰۰ مرغی شده که در این مرغداری نگهداری می‌شده است، بقیه مرغ‌ها برای جلوگیری از شیوع در کشتارگاه‌ها کشته شده‌اند.

وزارت جهاد کشاورزی ایران به سازمان بهداشت جهانی گزارش داده است: بررسی‌ها برای ردیابی منشأ آلودگی در حال انجام است تا از جلوی انتشار آن به دیگر مناطق گرفته شود.

 

بر اساس این گزارش ویروس H5N8 در انسان‌ها دیده نشده است اما موجب آلودگی پرندگان وحشی و مرغداری‌ها در چند کشور اروپایی و نیز اسرائیل شده است.

 

براساس قانون، کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی موظف هستند به محض رؤیت علائم بیماری‌های دام به سازمان بهداشت جهانی دام گزارش دهند.

 

آنفولانزای مرغی ماکیان را مبتلا می‌کند و عامل مولد آن ویروسی است که با ساختار فیزیکی پرندگان سازگار شده است.

با وجود اینکه این بیماری مخصوص ماکیان است، اما در سالهای اخیر این ویروس به گونه‌های دیگر جانداران نیز منتقل شده و موجب ابتلای انسان‌ها به این بیماری شده است.