درخواست وزیر بهداشت و قوه قضاییه
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برخیها چوب لای چرخ حوزه سلامت میکنند و انتظار مردم را برآورد نمیکنند که خدا آنها را هدایت کند از قوه قضاییه درخواست تا برای برخوردهای بازدارنده در حوزه تقلبات مواد غذایی هر چه سریعتر لایحه ارائه دهد.
سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاح طرح راهاندازی فاز تحقیقاتی و توسعه ملی پالایش آلایندهها و تقلبات مواد غذایی و همچنین راهاندازی آزمایشگاه غربالگری بیماری متابولیک نوزادان اظهار داشت: بهرهبرداری از پروژههای امروز برای سلامت مردم در حوزه پیشگیری بیماری و مقابله با تخلفات آلایندهها و مواد غذایی است.
وی با اشاره به راهاندازی آزمایشگاه غربالگری بیماری متابولیک نوزادان عنوان کرد: با اقدامات این آزمایشگاه از عوارض سنگین این بیماری برای خانوادهها و نظام سلامت جلوگیری به عمل بیاید.
وزیر بهداشت ادامه داد: مشکلات مواد غذایی کشور ما همانند دیگر کشورها است و در حد متوسط هستیم، نه آنقدر بیتوجه هستیم و نه آنقدر قانون نیرو و قانون بازدارنده داریم ولی خوشحالیم که مردم به همین عملکرد ما اعتماد دارند.
هاشمی تصریح کرد: در مورد مواد غذایی شایعات زیاد مطرح میشود، همان مشکلی که کشورهای غربی با آن درگیر هستند، از طرفی شبکههای اجتماعی نیز به چنین اخباری اقبال وسیعی دارند بنابراین ما اگر میخواهیم اعتماد مردم را جلب کنیم باید مراقبت بیشتری کنیم و از آن طرف اطلاع رسانیها را به موقع انجام دهیم.
وی با گریزی به عملکرد وزارت بهداشت در حوزه تقلبات مواد غذایی به قوه قضاییه نیز اشارهای کرد و گفت: قوه قضاییه باید در صدور احکام مربوط به تقلبات مواد غذایی سریعتر اقدام کند و اگر در جایی نیز خلأ قانونی داریم، میتواند لایحه ارائه دهد تا احکام قضایی برای متقلبین مواد غذایی بازدارندگی داشته باشد تا جرم تکرار نشود.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به آمارهای معدوم کردن مواد غذایی تقلبی و فاسد عنوان کرد: حدود 7 درصد مواد غذایی صنعتی و 20 درصد مواد غذایی سنتی معدوم میشود بنابراین مردم باید بیشتر در این باره رعایت کنند به خصوص در حوزه مواد لبنی که هم مردم و هم نظام سلامت را گرفتار میکند.
هاشمی عنوان کرد: مردم علاقهمند هستند چیزی را مصرف کنند که سالم باشد بنابراین حکومت نیز وظیفه دارد این مباحث را مراقبت کند که این جزء وظایف قوای مجریه و قضاییه است. ما نیز به عنوان وزارت بهداشت به وظایف خود عمل میکنیم زیرا کار ما اقدامات اجرایی است که سازمان غذادارو این کار را برعهده دارد و باید هر روز به وسایل و ابزارهای جدید آزمایشگاهی مجهزتر شود کما اینکه در 3 سال گذشته نیز تجهیز آزمایشگاهها را در برنامه داشتیم.
وی در ادامه گریزی به تلاش سازمان غذادارو و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت کرد و گفت: انتظار داشتیم بیش از این کار شود ولی مدیران این نهادها همت و تلاش بسیاری کردند ولی کافی نیست کما اینکه وضعیت برخی مباحثی همچون آب خوب شده است در حالی که در شروع فعالیت این دولت مشکلات زیادی در این باره داشتیم که خوشبختانه با همت 750 آزمایشگاه و وزیر نیرو توانستیم برخی چاهها را پلمب کنیم تا مشکل وضعیت آب حل شود.
وزیر بهداشت همچنین به رفع آلودگی آب معدنی که با شجاعت سازمان غذاودارو انجام شد ادامه داد: در مورد وضعیت لبنیات و استفاده متخلفانه روغن پالم در آن که کار بسیار سخت و تحت فشار زیادی بودیم توانستیم اعتماد بیشتری از طرف مردم برای وزارت بهداشت جلب کنیم کما اینکه رئیسجمهور نیز همیشه در 3 حوزه هوا، آب و غذا حمایت کردند وحتی بارها عنوان کردند هیچ چیزی را درباره مشکلات این 3 حوزه از مردم مخفی نکنید.
هاشمی با اشاره مصداقی در این باره افزود: مثلا در شروع کار این دولت رئیسجمهور درباره وضعیت بخشی از مشکلات آب تهران حتی دستور دادند برای مردم آب معدنی تهیه شود ولی خوشبختانه سد ماملو راه افتاد و برخی چاهها نیز پلمب شد و مشکل آب تهران برطرف شد، حتی رئیسجمهور نیز درباره آب معدنی خودشان پیگیر بودند و در مجموع آقای روحانی موضوعات محیط زیست و سلامت را جزء اولویتهایشان قرار داده بودند.
وی در این مراسم که ستاری معاون فناوری رئیسجمهور نیز حضور داشت، با شنیدن فعالیتهای محققین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با گویشی مزاح گونه ستاری را خطاب قرار داد و گفت: کارمندان ما دیگر کارمندان معاونت علمی و تحقیقاتی ریاست جمهوری شدهاند زیرا فهمیدهاند که پول کجاست.
وزیر بهداشت با اشاره به برخی سودجوییها و تقلبات در حوزه سلامت نیز گفت: انتظار داریم قوه قضاییه با اینگونه پروندهها که با سلامت مردم در ارتباط است به سرعت برخورد کند.
هاشمی همچنین با خطاب قرار دادن فعالان آزمایشگاهی شرکتکننده در این مراسم گفت: آزمایشگاهیان امین سلامت مردم هستند و فعالیت آنان برای نوزاد تا سالمند مهم است زیرا سلامت همیشه در معرض خطر است چون طمع بشر نیز قربانی حسادت و ثروت شده است بنابراین آزمایشگاهها باید هر روز مجهزتر شود تا با تقلبات مواد غذایی برخورد کنند.
وی همچنین در ادامه این مراسم با اشاره به مباحث بیماریهای متابولیک نیز گفت: خدا نکند خانوادهای دچار بیماری متابولیک شود و راهاندازی آزمایشگاه غربالگری بیماری متابولیک کار ارزشمندی است.
وزیر بهداشت با اشاره به تولد سالانه بیش از یک میلیون و 500 هزار نوزاد در کشور از علیاکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز به خاطر اجرای سیاستهای افزایش جمعیت تشکر کرد و گفت: آقای سیاری 20 سال براساس قوانین پیشگیری از جمعیت را انجام میداد ولی امروز وی برعکس قانون قدیم در زمینه افزایش جمعیت تلاش میکند که توانسته است سالی 65 هزار بچه را نیز به جمعیت کشور اضافه کند که کار بسیار سختی است که چنین افرادی دقیقا برعکس کارهای قبلی اقدام کنند.
هاشمی همچنین با اشاره به آمار 6 هزار بیماری متابولیک در کشور گفت:البته سیستم آماری کشور نیز در این موارد ناقص است ولی در مجموع توانستیم برای 12 میلیون کودک غربالگریهای تیروئیدی انجام دهیم که این کار ادامه پیدا خواهد کرد و تعداد تشخیص بیماریها را در حوزه غربالگری متابولیک به 36 بیماری خواهد رسید.
وی همچنین با اشاره به اینکه آمار کشور ما در حوزه بیماریهای متابولیک و تقلبات مواد غذایی با جهان زیاد فرقی نمیکند، افزود: نظام سلامت کارآمد نیاز به ابزار دارد و متاسفانه با وجود آنکه برخیها مشکلات گذشته را نیز میدانند از مدیریت نظام سلامت براساس علم و تجربه طفره میروند و انتظار مردم را برآورده نمیکنند. به هر حال اگر نظام سلامت کارآمد میخواهیم همه باید کمک کنند که در آن صورت 15 سال طول میکشد که به یک نظام سلامت کارآمد برسیم.
وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: اگر اجازه بدهند شبکه بهداشتی کشور را کامل کنیم تا همه ایرانیان مراقب سلامت باشند به چیزی دست پیدا خواهیم کرد که زمانی آرزو بود ولی امروز در حال تحقق است، ولی برخیها چوب لای چرخ میکنند که خدا آنها را هدایت کند.
ارسال نظر