یک متخصص ارتوپد گفت: استفاده از آفتاب ، انجام فعالیت بدنی مناسب و تغذیه صحیح می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر گذار باشند.
 

 دکترفرشید باقری گفت : بیماری پوکی استخوان یا همان بیماری خاموش قبل از اولین شکستگی هیچ علائمی ندارد و فرد با یک زمین خوردگی ساده دچار شکستگی می شود که به طور معمول این امر در سنین بالا رخ می دهد.

وی ادامه داد: سن بالای شصت سال ، استفاده از رژیم های غذایی نامناسب و بروز یائسگی در خانمها از جمله مواردی است که در بروز پوکی استخوان موثر است .

این متخصص ارتوپد با تاکید بر اینکه استفاده از آفتاب به صورت مستقیم ( بدون شیشه ) هفته دو تا سه بار به مدت پنج دقیقه الزامی است، اظهار داشت : انجام فعالیت بدنی مناسب موجب می شود تا بدن تعیین کند به چه مقدار ویتامین دی نیازمند است و این کار می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه کرم های ضدآفتاب با توجه به پوشش دهی که دارند، مانع جذب اشعه ماورای بنفش شده و از این طریق میزان ابتلای افراد به پوکی استخوان را افزایش می دهند.

باقری به بیماری هایی که موجب پوکی استخوان می شو،د اشاره کرد و گفت : بیماری های کلیوی ، پاراتیروئیدی و همچنین بیماری های گوارشی که جذب ویتامین D را مشکل می کنند، از جمله عوامل بروز در پوکی استخوان است.

وی به نقش مکمل ها اشاره کرد و افزود:مکمل ها فقط در خصوص افرادی که تغذیه نرمال و طبیعی ندارند می تواند موثر باشد و افراد معمولی با انجام فعالیت روزانه ، استفاده از آفتاب و رژیم غذایی مناسب می توانند تا حد بالایی از بروز پوکی استخوان در خود جلوگیری کنند.

این متخصص ارتوپد خاطرنشان کرد: متاسفانه سبک زندگی ماشینی و استفاده از رژیم های لاغری نامناسب ، موجب کاهش تولید ویتامین دی در بدن شده و زمینه بروز پوکی استخوان را فراهم می کند.