تمام افراد جامعه راجع به درآمد بالای پزشکان در کشورمان اطلاع دارند و همه میدانند که پزشکان جز افراد مرفه جامعه محسوب میشوند. از همان روزهایی که مهران مدیری سریال «در حاشیه» را ساخت، این سریال در قالب طنز، حقیقت عملکرد بسیاری از پزشکان را به تصویر کشید و از آنجایی که مواجه شدن با این حقیقت برای آنها تلخ بود، منجر به اعتراضاتی از سوی آنها شد.
درآمد نجومی پزشکان از یک سو و خطای پزشکی در حین درمان از سوی دیگر، جامعه را نسبت به پزشکان کشور بدبین کرده است. این در حالی است که در بسیاری از موارد مشاهده شده که برطرف کردن بیماری انسانها از سوی پزشکان به نوعی تجارت تبدیل میشود.
مسعود پزشکیان: پزشکان دولتی تا ۱۹۰ میلیون تومان حقوق میگیرند!
به تازگی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز و نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در برنامه دستخط با انتقاد شدید از عملکرد پزشکان کشور گفته: «معتقدم سلامت و پزشکی بازار نیست. نمیتوان جان انسان را به بازار واگذار کرد. من به شخصه در بیمارستان و جاهای دیگر فعالیت میکنم. زیرا که باید همواره در اختیار گروهی باشم که مسئولشان هستم. مطب و غیر مطب ندارد.»
وی افزوده: «متاسفانه پزشکان متخصص ایران هفت برابر پزشکان متخصص امریکا درآمد دارند! باید گفت که سرانه بهداشت و درمان در آمریکا ۸ هزار دلار است. درآمد حداقل و حداکثر ۱۵۰ الی ۶۰۰ هزار دلار در سال است. این میانگین را به راحتی و با جستجو در اینترنت به دست خواهید آورد؛ سهم پزشک از ۸ هزار دلار در سال، ۱۵۰ الی ۶۰۰ هزار دلار است که ۳۰ درصد را از آنها مالیات میگیرند. حالا حساب کنید چه میزان میشود؟! و آن را مقایسه کنید با پزشکان ما و درآمدهایشان! من الان میدانم پزشکان در سیستم دولتی ما، ۱۵۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان پول میگیرند. حالا اگر این میزان را به سال برسانید و با دلار و درآمد پزشکان در امریکا مقایسه کنید متوجه خواهید شد که پزشکان ایرانی هفت برابر پزشکان آمریکایی درآمد دارند.»
پزشکیان تصریح کرده: «اینها مربوط به بخش دولتی کشور ما میباشد اگر بخش خصوصی را ببینید متوجه خواهید شد که درآمد بسیاری از پزشکان در ماه بالای میلیارد است؛ یعنی به عبارتی، پول یک سال امریکا را عدهای در عرض یک ماه در ایران در میآورند.»
نماینده مردم تبریز ادامه داده: «متاسفانه بسیاری از پزشکان درآمدهای نجومی دارند و مالیات هم نمیدهند یا بسیار کم میدهند! و این مسئله به دلیل نبود سیستم داده و اطلاعات است. و بدتر از آنکه این شکاف هر روز هم بیشتر میشود و تا زمانی که نتوانیم اطلاعات دقیق و روشنی کسب کنیم، مشکل حل نخوهد شد.»
نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بیان کرده: «من از ابتدا گفتم طرح تحول نظام سلامت این مملکت را به سقوط خواهد کشید. تجربه ها می گوید که از پیشگیری شروع کنید. سیاست های کلی مقام معظم رهبری و قانون برنامه و بودجه نیز همیشه گفته است که پیشگیری مقدم بر درمان است، تمام تجربیات بین المللی می گویند هیچ گاه نباید هزینه را سطح سوم قرار داد. هزینه در سطح سوم مشکل ایجاد می کند. دعوا سر این بود که محرومین را ببینیم نه این که در شهرهای بزرگ استانداردهای آمریکایی درست کنیم، عدالت و دسترسی را برای همه درست کنیم. اگر پزشک خانواده را اجرا می کردند مشکلی نداشتیم. پزشک خانواده به معنای عدالت در گرفتن خدمت، در اشتغال، در دسترسی، در سلامت و ... است.»
مسعود پزشکیان در رابطه با حقوق دریافتی خود اظهار داشته: «من استاد تمام هستم و در خواب هم نمیدیدم این میزان پول درآمد من باشد! یک بار در صداوسیما گفته بودم پولهای مفت زیاد میدهند. منظورم به مجموعهای که ما هستیم بود. ما یا باید حقوق بگیریم یا کارانه کار کنیم. ما هم حقوق میگیریم و هم کارانه پول میگیریم. یعنی من اگر به اتاق عمل بروم یک درصدی از مبلغ را به من خواهند داد. جدای از حقوقی که میگیرم این کارانه هم هست. من الان ۱۱ میلیون حقوق میگیرم که در خواب هم نمیدیدم این میزان بدهند. اگر عمل کنم پول به حساب من میریزند و هر چه بیشتر عمل کنم این بیشتر خواهد شد. با تعرفههایی که در دولت وجود دارد راحت میتوانم ۸۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون در دولتی درآمد داشته باشم!»
واکنش تند قائم مقام وزیر بهداشت به صحبتهای پزشکیان!
پس از آن بود که برخی از مسئولان نسبت به حرف های مسعود پزشکیان واکنش نشان دادند و سعی بر رد آن داشتند. دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت یکی از همین افراد است.
حریرچی در واکنش به اظهارات مسعود پزشکیان گفت: «این گونه نقل قولها به غیر از تقابل و ایجاد احساس فاصله طبقاتی و از بین بردن اعتماد مردم به پزشکان کشور که اکثریت آنان متصف به خدومی و یاری رساندن به مردم هستند، نتیجه دیگری ندارد.»
وی در تشریح و توضیح مطالبی که در مورد هفت برابر بودن درآمد پزشکان ایرانی نسبت به پزشکان آمریکایی بیان میشود، اظهار داشت: «با یک جستجوی اینترنتی میزان درآمد متخصصین آمریکایی مشخص میشود. دو سایت Medscape و Payscale و منابع دیگر، میانگین درآمد سالیانه پزشکان شاغل در آمریکا به تفکیک تخصص، سابقه، جنسیت و دیگر موارد و همچنین میانگین درآمد ساعتی آنها را منتشر میکنند. بر اساس همین منابع، متوسط درآمد یک پزشک متخصص آمریکایی ۲۹۷ هزار دلار در سال است که با احتساب قیمت فعلی دلار معادل بیش از یک میلیارد و پنجاه میلیون تومان سالانه میشود که هفت برابر آن معادل بیش از هفت میلیارد و چهار صد و پنجاه میلیون تومان سالانه و ششصد و بیست میلیون تومان ماهانه است. بنده از طرف وزارت بهداشت اعلام میکنم که حتی یک مورد دریافتی این چنینی هم در بخش دولتی وجود ندارد!»
حریرچی با بیان اینکه مقایسه درآمد متخصصین ایرانی و آمریکایی چندان مقایسه مناسبی نیست، اظهار داشت: «اگر متوسط درآمد ۲۹۷ هزار دلار هر متخصص آمریکایی را در ذهن داشته باشیم، رقم متوسط ۱۷ میلیون و سیصد هزار تومانی متوسط درآمد متخصصین دولتی و حتی موارد اندک با ارقام چند برابری آنچه به دلار رایج و چه به دلار بین المللی به مراتب کمتر از درآمد متخصصین آمریکایی خواهد بود»
تجارت پزشکان ایرانی
حریرچی در اظهارات خود تنها با اعداد و ارقام، درآمد بالای پزشکان ایرانی را توجیه کرده و سعی داشته تا آن را تکذیب کند. اما باید گفت که مهم نیست درآمد پزشکان ایرانی هفت برابر درآمد پزشکان آمریکایی باشد یا سه برابر! مهم این است که حقوق سرسام آور پزشکان ایرانی از طریق دیگر اقشار حقوق بگیر جامعه تامین میشود.
از سوی دیگر اما باید گفت که متاسفانه اکثر پزشکان ایرانی به کار خود به چشم تجارت نگاه میکنند و آنطور که مسعود پزشکیان گفته، پزشکان ایرانی علاوه بر پول کارانه پول را نیز میگیرند. و البته مدت هاست که زیر میزی هم بخشی از درآمد پزشکان شده است!
تنها روزنامه پزشکی کشور خواهان انتشار فیش حقوقی پزشکان شد
حقوق بالای پزشکان در ایران به حدی واضح و مشخص است که از هر جوان ایرانی بپرسید که دوست دارد چه رشته تحصیلی را بخواند، پزشکی را انتخاب میکند و دلیلش هم درآمد نجومی این شغل است.
در حالی که مسئولان سعی بر انکار حقوق نجومی پزشکان دارند، تنها روزنامه کشور خواهان انتشار فیش های حقوقی پزشکان شده است.
روزنامه سپید؛ تنها روزنامه پزشکی کشور، یکشنبه 25 مهر 1395
پزشکی در ایران، بخش عظیمی از ثروت مملکت را نابود میکند
به تازگی دکتر سید محمدباقر ملائک، استاد هوافضای دانشگاه شریف با انتقاد از عملکرد جامعه پزشکی گفته: پزشکی بخش عظیمی از ثروت مملکت را به لحاظ سیستمی نابود میکند. زیرا که اجازه میدهد یک نفر سلامتیاش را از دست بدهد و وارد مرحله درمان شود و آنجا مبالغ گزافی را برای جراحی و درمان بیمار دریافت میکند! این درحالی است که وقتی با یک پزشک راجع به ناسالم بودن مزارع یک منطقه و آبیاری آن توسط آب آلوده صحبت میکنیم، هیچ کس کاری انجام نمیدهد و میگویند این مسئله خیلی مهم نیست! (
فیلم)
وی افزوده: ما جراحانی داریم که بای پس میکنند و میلیونها تومان پول خرج این عمل جراحی میشود. متاسفانه پزشکی در ایران بیش از حد بزرگ و قدرتمند شده است.
ملائک گفته: هر سال شاهد آن هستیم که صنف پزشکی تغییر تعرفه میدهد. و این در حالی است که میگویند این تعرفهها صرف نمیکند و درآمد ما پایین است!
مدت هاست که مردم کشور می دانند که جامعه پزشکی نه به بهداشت توجهی دارد و نه به سلامت شان. در واقع مشکل اصلی این است که عملکرد پزشکان ایرانی به مردم نشان داده که سلامت هدف اصلی نیست و پزشکان درمان را اولویت کار خود قرار داده اند. زیرا که از طریق درمان درآمد بسیار زیادی را به دست خواهند آورد.
درامد بزشکان عمومی ناچیز است و حتی در سیستم بزشک خانواده دریافتی با چک لیست خیلی کمتر از انچه عنوان میشود است و به هر بهانه از سرو ته ان میزنند