حبیب الله مسعودی فرید گفت: یکی از مهمترین اقدامات سازمان بهزیستی برای جلوگیری از خرید و فروش نوزادان و کودکان، شناساندن اورژانس اجتماعی به مردم و بهره گیری از کمک های این اورژانس در مواقع اضطرار است.

وی افزود: در صورتی که مادران معتاد در بیمارستان ها وضع حمل کنند شناسایی نوزادان معتاد کار دشواری نخواهد بود اما این کار زمانی سخت می شود که این افراد در خانه های خود و در حاشیه روستاها وضع حمل می کنند.

معاون اموراجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به دلایل خرید و فروش نوزاد در سراسر کشور خاطر نشان کرد: نابسامانی خانواده ها و همچنین اعتیاد والدین از جمله مهمترین دلایل فروش نوزادان به حساب می آید.

فرید ادامه داد: بدون شک اعتیاد والدین دلیل مهمتری از فقر اقتصادی آنها به حساب می آید و به همین خاطر اعتیاد در صدر دلایل خرید و فروش نوزادان در سراسر کشور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه نوزادان معتاد باید در بیمارستان ها تحت درمان و سم زدایی قرار گیرند، تصریح کرد: در حال حاضر با همکاری اورژانس اجتماعی وزارت بهداشت و مراکز درمانی سازمان های مردم نهاد نوزادان معتاد تحت درمان قرار گرفته و اقدامات اولیه در ارتباط با بهبودی آنها با سرعت پیگیری می شود.

فرید با اشاره به عدم صلاحیت برخی از خانواده ها در نگهداری از فرزندان خود تصریح کرد: برخی از خانواده ها صلاحیت نگهداری از کودکان خود را نداشته و در این زمینه نیز نیاز است قوه قضائیه با صدور احکام به موقع از نگهداری این کودکان در میان خانواده های آنها جلوگیری کنند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از افزایش میزان فروش نوزادان در سراسر کشور خبر داد و اظهار کرد: طی شش ماه گذشته و براساس آمار، مشخص شد که به علت افزایش اعتیاد آمار خرید و فروش نوزادان نیز بالاتر رفته است اما باید به این موضوع توجه شود که در رابطه با خرید و فروش کودکان نمی توان به آمار چندان رسمی دست پیدا کرد.

وی افزایش وظایف محوله به سازمان بهزیستی کشور را یکی از اصلی ترین معضلات پیش روی این سازمان دانست و بیان کرد: به دلیل تعدد وظایف سازمان بهزیستی، این سازمان نیاز به حمایت های بیشتر داشته و درصورت تخصیص اعتبار قابل توجه به این سازمان می توانیم بیش از پیش به اموری از جمله خرید و فروش نوزادان ورود پیدا کنیم.