رئیس کمیسیون بهداشت مجلس:
وزارت بهداشت جلوی پزشکان زیادهخواه را بگیرد
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: قانون بازدارندگی لازم را برای برخورد با پزشکان متخلف دارد، مهم این است که مسئولان وزارت بهداشت، نظام پزشکی و تعزیرات بخواهند برخورد کنند، اما اکثر اوقات وقتی هم مسئولان میخواهند برخورد کنند، افراد ذی نفوذ تماس میگیرند و نمیگذارند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، حسینعلی شهریاری در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما با موضوع زیرمیزی، افزود: در مورد پدیده زشت زیرمیزی اعتقاد من این است که مسئولیت با وزارت بهداشت است، چون متولی سلامت مردم این وزارتخانه است و تجربه نشان داده است هر جا که مسئولان این وزارتخانه عزم و اراده جدی برای برخورد با این پدیده داشته اند توانسته اند آن را کنترل کنند و آن را به حداقل برسانند.
وی ادامه داد: مسئله زیرمیزی به قدری افزایش یافته است که چندش آور شده است و آدم با مشاهده این وضع شرمش می شود. البته تعداد پزشکانی که دست به این اقدام زشت و غیر اخلاقی می زنند تعدادشان زیاد نیست و در گروههایی مثل داخلی، اطفال و مانند آن دیده نمی شوند، بیشتر پزشکانی که به اصطلاح چاقو به دست هستند و در جراحان این رفتار زشت مشاهده می شود که شاید تعدادشان به ۲ تا ۵ درصد جامعه پزشکی هم نرسد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: مسئولیت برخورد با زیرمیزی به عهده وزارت بهداشت، نظام پزشکی و تعزیرات حکومتی است ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس با مسئولان همه این دستگاهها جلسه داشته ایم و به آنها گفته ایم که این مسئله به اندازه فساد اقتصادی اهمیت دارد و اگر با چند نفر دانه درشت برخورد شود، بقیه پزشکان هم حساب کار دستشان می آید.
وی گفت: اگر با ۳۰ تا ۴۰ نفر از پزشکان دانه درشت که فقط به فکر افزایش ویلاها، املاک، لوکس تر کردن خودروها و سفرهای خارجی هستند، برخورد شود، بقیه پزشکان هم حساب کار دستشان می آید و این مسئله برای همیشه برچیده می شود اما اکنون شاهد این هستیم که برخی پزشکان زیاده خواه قداست جامعه پزشکی و افرادی که صادقانه کار می کنند را هم زیر سؤال می برند.
شهریاری ادامه داد: قانون برای برخورد با پزشکان متخلف صراحت دارد در قانون آمده است که اگر پزشکی پول اضافه از مردم گرفت در بار اول باید ۲ برابر مبلغ اضافه را مسترد کند و توبیخ کتبی نیز در پرونده او درج شود، در صورتی که این کار او برای بار دوم تکرار شود باید ۵ برابر مبلغ اضافه دریافتی جریمه شود و علاوه بر پزشک مسئول فنی بیمارستان هم توبیخ کتبی می شود که در پرونده وی درج می شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: در صورتی که پزشک برای بار سوم تخلف دریافت پول زیرمیزی را انجام دهد، ۱۰ برابر آن مبلغ جریمه می شود و علاوه بر پزشک و مسئول فنی، پروانه فعالیت بیمارستان هم باید برای همیشه لغو شود. ما این قوانین بازدارنده را داریم اما متأسفانه صدور چنین احکامی تا حد زیادی به نظر قاضی و تعزیرات بستگی دارد و معمولاً اجرا نمی شود.
وی گفت: قوانین ما نقص ندارد، مهم این است که وزارت بهداشت و نظام پزشکی عزم و اراده جدی برای شناسایی و معرفی افراد خاطی را داشته باشند و تعزیرات و قضات نیز برخورد قانونی لازم را داشته باشند اما متأسفانه شاهد این هستیم که همه پزشکان متخلف شناسایی و معرفی نمی شوند و آنانی که معرفی می شوند هم مبالغ بسیار ناچیز از ۱۶ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان جریمه می شوند که خنده دار است.
شهریاری اضافه کرد: چنین برخوردهایی از سوی وزارت بهداشت، نظام پزشکی، تعزیرات و قضات جای حرف و حدیث دارد، ضمن اینکه در کنار این مسائل شاهد ارجاع بیماران از بیمارستان دولتی به خصوصی هستیم یا مواردی که پزشک در مطب پول اضافه را می گیرد و بیمار را در بیمارستان دولتی عمل می کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: قوانین فعلی بازدارندگی لازم را دارند با این حال برای اینکه بهانه از مسئولان اجرایی و قضایی گرفته شود و امکان برگشت کامل پول و حقوق بیماران باشد، بعد از تصویب بودجه یک طرح یک فوریتی را برای اصلاح قوانین فعلی و کامل کردن آن به صحن علنی مجلس می آوریم و سعی می کنیم تا پایان تابستان آن را تصویب کنیم تا این مسائل سر و سامان بگیرد و دیگر بهانه ای نباشد.
وی ادامه داد: مسئله دیگری که اکنون متأسفانه دیده می شود این است که گاهی هم که یک پزشک متخلف از سوی مسئولان شناسایی می شود یا پس از شکایت مردم در معرض جریمه و تنبیه قرار می گیرد، بلافاصله افراد ذی نفوذی که با آن پزشک مراوده دارند، با مسئولان تماس می می گیرند و از آنها می خواهند که با این پزشک برخورد نشود.
شهریاری تأکید کرد: متأسفانه این گروه از پزشکان فقط به افزایش مال و منال، دارایی، افزایش ویلاها، سفرهای خارجی و خودورهای لوکس خود فکر می کنند و سلامت مردم و قداست جامعه پزشکی برای آنها اهمیتی ندارد، به نظر من مسئولیت نهایی با وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت است و اگر واقعاً بخواهند با قوانین فعلی هم می توانند جلوی این پزشکان زیاده خواه را بگیرند.
ارسال نظر