فعالیت مراکز وسازمانهای سراوان از سر گرفته شد
سرپرست اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در دومین روز از وقوع زلزله ۷.۵ ریشتری در استان، از اعزام اکیپ و واحدهای امداد عملیات دامپزشکی به منطقه زلزله زده گشت سراوان خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، دکتر مهدی حسینی افزود: در پی حادثه وقوع زلزله روز گذشته در منطقه گشت سراوان، بلافاصله واحدهای امداد عملیات ستاد بحران دامپزشکی، متشکل از نیروهای عملیاتی دامپزشکی شهرستانهای مجاور، همراه با تجهیزات سمپاشی و ضد عفونی در منطقه حادثه دیده حضور یافته و به بررسی، ارزیابی و پیش بینی اقدامات بهداشتی - قرنطینه ای در واحدهای دامداری خسارت دیده پراختند.
وی ادامه داد: همچنین در روز جاری نیز دو اکیپ عملیاتی با تجهیزات کامل از ستاد مرکزی اداره کل به شهرستان سراوان اعزام شدند.
گفتنی است: مراقبت فعال، ضدعفونی و سمپاشی مناطق و همچنین درمان دام های آسیب دیده به منظور ایجاد امنیت بهداشتی لازم در منطقه زلزله زده صورت می گیرد.
رسیدگی سریع به هر ۱۰ مجروح زلزله سراوان
دکتر دهمرده ای معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز از رسیدگی به موقع به تمامی ۱۰ مجروح زلزله سراوان خبر داد و گفت: در پی وقوع زلزله در شهرستان سراوان چهار مجروح در بیمارستان این شهرستان درمان شدند و شش مجروح نیز به بیمارستان خاش منتقل شدند که یک نفر دچار شکستگی به اتاق عمل منتقل و پنج نفر دیگر به صورت سرپایی درمان شدند.
وی گفت: بلافاصله پس از وقوع زلزله، بیمارستان های شهرستان زاهدان به عنوان پشتیبان به حالت آماده باش درآمدند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: تمامی عملهای جراحی غیر اورژانسی بیمارستانهای پشتیبان و مرخصی متخصصان و پرستاران لغو شد.
وی افزود: خوشبختانه هیچ کمبودی از لحاظ نیروی متخصص امکانات و تجهیزات وجود ندارد و تمامی کارکنان دانشگاه آماده خدمت رسانی به هم استانی های گرامی هستند.
وی گفت: بلافاصله پس از وقوع زلزله ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تشکیل جلسه داد و رئیس دانشگاه به همراه تعدادی از اعضای ستاد به محل عزیمت کردند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: این افراد پس از حضور در سراوان تمامی روستاهای اطراف را بررسی و در خصوص نیازهای بهداشتی درمانی اقدامات لازم انجام شد.
فعالیت مراکز و سازمان ها در منطقه زلزله زده به صورت عادی در جریان است
استاندار سیستان و بلوچستان به همراه رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، در بازدیدی از آخرین وضعیت زلزله زدگان آگاه شدند.
حاتم نارویی در حاشیه بازدید به طبیعی بودن فعالیت ها در شهر سروان و منطقه گشت اشاره کرد و گفت: فعالیت مدارس، نانوایی ها، دانشگاه ها و تمامی مراکز خدماتی، آموزشی در منطقه زلزله زده به صورت عادی در جریان است.
وی ضمن تشکر از حضور گروه های امدادی در منطقه سراوان، بیان کرد: در حال حاضر گردان امداد و نجات تیپ زرهی خاش و جمعت های هلال احمر استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی کرمان و هرمزگان در منطقه حاضر هستند.
اعزام ۲ مصدوم زلزله سراوان به شهرستان زاهدان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: دو مصدوم زلزله سراوان جهت انجام اقدامات درمانی تکمیلی صبح امروز به شهرستان زاهدان اعزام شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر منصور شکیبا با بیان این مطلب گفت: از شش مصدوم انتقالی به بیمارستان خاش، دو مصدوم که دچار آسیب دیدگی در ناحیه ستون فقرات شده بودند جهت اقدامات بیشتر درمانی به بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) زاهدان اعزام شدند که حال عمومی این دو مصدوم خوب است.
وی ادامه داد: چهار مصدوم بیمارستان سراوان نیز پس از انجام اقدامات درمانی مرخص شدند.
لازم به ذکر است؛ رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور نیز در سفر به زاهدان از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان در مواجهه با حادثه و رسیدگی سریع به مصدومان قدردانی کرد.
دکتر طالبیان ضمن حضور در ستاد بحران دانشگاه به بررسی وضعیت عملکرد ستاد بحران دانشگاه پس از وقوع حادثه پرداخت و همچنین جهت بازدید به منطقه زلزله زده سراوان عزیمت کرد.
زلزله ۷.۵ ریشتری سراوان یک کشته و ۱۲ مجروح داشت
فرماندار خاش گفت: روز گذشته در پی وقوع زلزله و بر اثر ریزش کوه، یک زن در منطقه قادرآباد گرنجچین کشته شد.
علیرضا شهرکی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: این فرد با نام" مدینه مزارزهی" که برای فعالیت های روزمره به اطراف کوه رفته بود بر اثر سست شدن کوه و ریزش آن بر اثر جراحات جان باخت.
وی بیان کرد: تاکنون مورد دیگری در این رابطه گزارش نشده است.
به گفته فرماندار خاش، در این زلزله خسارت جزئی به بافت های فرسوده حاشیه شهر وارد آمده است ولی درمجموع زلزله و پس لرزه هایش خسارات زیادی نداشته است.
فرماندار خاش بیان کرد: در حال حاضر راه های مواصلاتی منطقه باز است و تردد بطور عادی در منطقه جریان دارد.
نارویی استاندار سیستان و بلوچستان نیز شمار مجروحان زلزله روز گذشته را ۱۲ تن اعلام کرد که از میان آنها هشت تن سرپایی درمان شدند و مابقی نیز در بیمارستان تحت درمان قرار گرفتند.
آب شبکه مناطق دیده سالم و قابل شرب می باشد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز وضعیت شبکه تامین و توزیع آب استان را پس از حادثه زمین لرزه ۷.۵ ریشتری روز گذشته، عادی خواند.
ابوالفضل صدرائیه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تمام منابع تامین و مخازن آب شهرهای حادثه دیده پس از نیم ساعت در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
وی بیان داشت: آب شبکه مناطق حادثه دیده سالم، بهداشتی و قابل شرب می باشد.
گفتنی است زمین لرزه مذکور در ۸۱ کیلومتری شهر سراوان، ۸۳ کیلومتری شهر خاش و ۸۵ کیلومتری شهر سوران، سیستان و بلوچستان بوده است.
خسارت ۱۰ تا ۱۵ درصدی روستاهای اطراف بخش گشت سراوان
خالقی فرماندار سراوان نیز گفت: روستاهای اطراف بخش گشت که در ۹۰ کیلومتری شهر سراوان قرار دارد ۱۰ تا ۱۵ درصد خسارت دیده اند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تیم های امدادی با تمامی امکانات در منطقه حضور دارند.
شهر سراوان و منطقه گشت و بم پشت با ۲۰۵ هزار نفر دارای روستاهای پراکنده و بافت قدیمی است.
برپایی ۱۰ اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق زلزله زده سیستان و بلوچستان
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از برپایی ۱۰ اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق زلزله زده سیستان و بلوچستان خبر داد.
محمود مظفر در گفت وگو با خبرنگار « حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، در تشریح آخرین اقدامات انجام شده از سوی امدادگران این سازمان در مناطق زلزله زده سراوان، گفت: ۴۰۰ تخته چادر در این مناطق برای اسکان زلزله زدگانی که از ترس پس لرزه قادر به گذراندن امورات در داخل خانه هایشان نبودند برپا شد.
وی با بیان اینکه ۱۰ اردوگاه اسکان اضطراری برای زلزله زدگان این مناطق برپا شده است، گفت: ۱۶۷۹ نفر اسکان اضطراری یافته اند.
به گفته وی، این اردوگاه ها در منطقه گشت، سراوان، سوران و خاش برپا شده است.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه امدادگران پوشش تغذیه اضطراری این زلزله زدگان را نیز در دستورکار خود قرار داده اند، گفت: خوشبختانه زلزله روز گذشته سراوان خسارت زیادی بر جای نگذاشته است، اما بسیاری از مردم به دلیل قدرت زمین لرزه و پس لرزه های احتمالی از زندگی در منازلشان خودداری می کنند.
وی افزود: تاکنون این زمین لرزه هشت پس لرزه داشته است که بزرگترین آن در ساعت ۷ صبح امروز به قدرت ۵.۶ ریشتر زمین را لرزاند.
ارسال نظر