حسین ابراهیمی مقدم روان شناس با بیان اینکه برای شناخت صفات برون گرایی و درون گرایی لازم است ابتدا به سراغ تعریف شخصیت برویم، اظهار داشت: تعریف متداول از شخصیت، یک الگوی نسبتاً ثابت و استوار و نظام مند است که فرد در مراحل رشد تا میزان زیادی تحت تأثیر آن قرار می گیرد.
وی افزود: براساس این تعریف برون گراها افرادی هستند که به داشتن روابط اجتماعی تمایل بیشتری نشان می دهند و در مناَسبات ارتباطی خود قدرتمندترند و برای پیش بردن امورشان از این مناسبات استفاده می کنند.
این روان شناس در ادامه افزود: در حالی که درون گراها تنهایی را ترجیح می دهند، در خلوت خود احساس راحتی می کنند و برای انجام کارها به پشتکار و تلاش خود متکی هستند.
به گفته ابراهیمی مقدم شناخت قالب های شخصیتی نقش بسزایی در ورود به موقعیت های مختلف شغلی، تحصیلی و انتخاب شریک زندگی دارد، به طور مثال برای افراد درون گرا شغل هایی مانند حسابداری و کارآگاهی پیشنهاد می شود که نیاز به ارتباطات در آن کم تر وجود داشته باشد.
وی بیان داشت: اینگونه افراد در مشاغلی نظیر مشاوره و تدریس که نیاز به تعامل گسترده تری با مردم دارند نسبت به موقعیت های قبلی ضعیف تر عمل می کنند، در حالی که برون گراها در جایگاه های ارتباطی می درخشند.
ابراهیمی مقدم در پایان گفت: در ازدواج بهتر است هر دو فرد از یک خصیصه شخصیتی برخوردار باشند تا تفاوت های خلقی باعث ایجاد اختلاف و دشواری تصمیم گیری نشود.