طراحی های متفاوت در ساخت و سازهای جدید تهران
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران گفت: ساخت و سازهای جدید باید با طراحی های متفاوت از گذشته صورت گیرد تا از خطراتی که در زمان زلزله متوجه این ساختمان ها است پیشگیری شود.
اقبال شاکری با بیان اینکه در طول بیش از یک دهه گذشته سازمان مدیریت بحران به طور کامل و سازمان زمین شناسی تا حدودی اطلاعات مربوط به لایه ها و گسل های شهر تهران را جمع آوری می کردند، تصریح کرد: به رغم این جمع آوری اطلاعات، اما تاکنون این اطلاعات جمع بندی و به صورت رسمی به شهرداری ابلاغ نشده بودند و شهرداری تنها می توانست به مهندسان ساخت و ساز توصیه هایی برای ارتقا وضعیت کیفی ساختمان هایی که در حاشیه گسل ها ساخته می شدند، داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در جمع بندی نهایی این اطلاعات مرکز پژوهش های زلزله دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات راه و مسکن، سازمان زمین شناسی، سازمان مدیریت شهر تهران، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و کمیسیون عمران شورای شهر مشارکت همه جانبه داشته اند، ادامه داد: در حال حاضر اطلاعات نقشه های نهایی از سوی این سازمان ها و نهادها تدقیق شده و بعد از جلسات متعدد هفته گذشته پس از ۱۲ سال صورت جلسه ای با امضای همه مدیران ارشد این سازمان ها به پیوست تمام نقشه ها تهیه و به شورای عالی شهرسازی جهت تصویب و ارسال به شورای شهر و ابلاغ نهایی به شهرداری ارسال شده است.
وی با یادآوری اینکه از لحاظ قانون مدیریت شهری هرگونه تغییری در طرح تفصیلی شهر تهران باید از کانال شورای عالی شهرسازی صورت گیرد، ادامه داد: ابلاغ نهایی این اطلاعات و نقشه های نهایی و اعمال ضوابط جدید می بایست پس از تائید، روند رسمی اداری را جهت ابلاغ طی کند تا مقاوم سازی های شهر تهران روند مضاعفی یابد.
شاکری یکی از دستاوردهای مهم آغاز اعمال قوانین جدید را مشخص شدن وضعیت گسل های فعال، مهم، اصلی و فرعی شهر تهران دانست و گفت: تدقیق اطلاعات مشخص کرد که طول گسل های تهران چقدر است و عرض نوار حاشیه ای گسل ها به چه صورتی است و چه پلاک هایی در این نوارها قرار دارند.
وی با بیان اینکه پس از ابلاغ دستورالعمل جدید وقتی مالکان برای نوسازی یا مهندسان طرح های جدید به شهرداری مراجعه می کنند به آنها اعلام می شود که بنای موردنظر در پهنه گسلی قرار گرفته یا خیر و اگر واقع هستند بر اساس چه ضوابطی باید ساخت و سازها را انجام دهند، خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ و آغاز اعمال قوانین جدید، ساختمان های مهم شهر در حاشیه گسل های تهران ساخته نمی شوند و بلندمرتبه سازی ها نیز صورت نمی گیرند.
شاکری یادآوری کرد: همچنین در ساخت و سازهای جدید باید طراحی ها متفاوت از گذشته صورت گیرد تا از خطراتی که در زمان زلزله متوجه این ساختمان ها است نیز تا حد قابل توجهی پیشگیری شود.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه واقع شدن ساختمان ها در حاشیه گسل ها سبب می شود تا شدت خسارات و خطرات این بناها در زمان وقوع زلزله افزایش یابد، متذکر شد: از این پس شهرداری با آزادی عمل بیشتری می تواند در این زمینه اعمال قانون و نظارت کند، چراکه پیش تر تنها می توانست رعایت اصول پیشگیری را توصیه کند، اما با ابلاغ دستورالعمل های جدید می تواند ضوابط و قانون را به صورت رسمی اعمال کند. چراکه بخشی از خطرات زلزله با پیشگیری ها قابلیت کاهش دارند.
ارسال نظر