بیشترین دانشجویان ایرانی خارج کشور در چه کشورهایی هستند؟
معاون بورس و دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت: آمارهای به ثبت رسیده در سامانه اینترنتی ˈنشاˈ که مربوط به دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج است نشان می دهد بیشتر این دانشجویان در کشورهای مالزی، آمریکا، کانادا و آلمان درس می خوانند.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، ˈحسن مسلمی نایینیˈ روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در سال ۹۱ حدود ۵۲ هزار نفر از دانشجویان ایرانی دانشگاههای خارج در سامانه اینترنتی نشا (ویژه دانشجویان ایرانی که با هزینه شخصی در دانشگاه های خارج تحصیل می کنند) نام نویسی کرده بودند که آمار آنها هم اکنون به ۵۵ هزار و ۶۸۶ نفر رسیده است.
وی افزود: تعداد هشت هزار و ۷۳۸ نفر از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج که در این سامانه ثبت نام کرده اند در دانشگاه های مالزی، هفت هزار و ۳۴۱ در آمریکا، پنج هزار و ۶۳۸ نفر در کانادا، سه هزار و ۵۰۴ نفر در آلمان، سه هزار و ۳۶۴ نفر در ترکیه، سه هزار و ۲۲۸ نفر در انگلستان و هزار و ۹۴ نفر در تاجیکستان درس می خوانند.
به گفته مسلمی، بیش از ۴۰ درصد از مجموع این دانشجویان که تعداد آنها به ۲۲ هزار و ۵۸۶ نفر می رسد در مقطع دکتری، ۲۳ هزار و ۹۹۶ نفر معادل ۴۳ درصد در مقطع کارشناسی ارشد و ۹ هزار و ۱۰۴ نفر معادل ۱۶ درصد در مقطع کارشناسی دانشگاه های خارجی تحصیل می کنند.
وی خاطرنشان کرد: ۵۳ درصد از این دانشجویان در رشته های تحصیلی گروه فنی و مهندسی، ۴/۲۲ درصد در رشته های علوم انسانی، ۵/۱۵ درصد در گروه علوم پایه، ۸/۶ درصد در گروه هنر و ۳/۲ در رشته های گروه کشاورزی دانشگاه های خارج کشور مشغول به تحصیل هستند.
معاون سازمان امور دانشجویان یادآور شد: تعداد ۱۹ هزار و ۴۱۹ نفر از دانشجویان ایرانی خارج کشور را خانمها و ۳۶ هزار و ۲۶۷ نفر را آقایان تشکیل می دهند.
وی تصریح کرد بسیاری از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج، خواهان بازگشت به کشور هستند و مسوولان باید برنامه ریزی های لازم را برای تحقق این امر انجام دهند.
مسلمی ادامه داد: در سال ۹۱ بیش از ۱۰۰ هزار معرفی نامه دریافت ارز تحصیلی برای دانشجویان ایرانی خارج کشور صادر کردیم که توزیع معرفی نامه ها با همکاری ۸۰ موسسه اعزام دانشجو به خارج کشور در ۱۲ شهرستان کشور و ۱۱ منطقه تهران صورت گرفت.
وی با بیان اینکه تعداد ۴۱۹ دانشجوی ایرانی نیز به صورت بورس کامل، بورس همراه و یا بورس سال آخر در دانشگاه های خارجی تحصیل می کنند، گفت: بیشتر این افراد در دانشگاه های استرالیا و هلند مشغول به تحصیل هستند و اخیرا هم تعدادی بورسیه به چین و روسیه اعزام کرده ایم.
مسلمی افزود: در سال ۹۰ تعداد دو هزار و ۶۲۰ نفر متقاضی دریافت معافیت تحصیلی برای ادامه تحصیل در خارج کشور به وزارت علوم مراجعه کردند که در سال ۹۱ این تعداد به پنج هزار و ۹۷۰ نفر رسید و البته برای ما مشخص نیست که چه تعداد از آنها در کشور مانده اند و چه تعداد به خارج رفته اند.
معاون بورس سازمان دانشجویان با یادآوری اینکه سالانه حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان بورس داخل کشور از مقطع دکتری فارغ التحصیل می شوند، اظهار داشت: اغلب این افراد بلافاصله پس از اتمام تحصیلات بدون اینکه آموزش های لازم در زمینه شیوه های تعلیم و تربیت یا قوانین دانشگاه را فرا گرفته باشند در دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی، مشغول به تدریس می شوند که باید برای دانش افزایی آنها چاره جدی اندیشیده شود.
وی همچنین بر لزوم هدفمند سازی پایان نامه های دانشجویی داخل و خارج کشور تاکید کرد و گفت که این پایان نامه ها باید در راستای حل مشکلات و معضلات کشور جهت دهی شوند.
ارسال نظر