به گزارش پارس به نقل از شفاف، پایه های زندگی مشترک بر مبنای اعتماد و اطمینان زن و شوهر به یکدیگر استوار است و یکی از مسائل مهمی که باعث بوجود آمدن این اعتماد بین همسران می شود، رازداری و گفتن به موقع گفتنی ها و نگفتن ناگفتنی ها در زندگی مشترک است. چه بسیار زندگی هایی که در اثر پنهان کاری و عدم بیان به موقع گفتنی هایی به فرجام شکست رسیده و چه بسیار رابطه هایی که در اثر افشای رازها گسسته شده. در مطلب قبلی (برای دیدن مطلب کلیک کنید) بخشی از ریزه کاریها و گفتنی ها و ناگفتنی های زندگی مشترک را با هم مرور کردیم. در این مطلب با ادامه این موضوع همراه شما هستیم.

چه چیزهایی را بگوییم/ چه چیزهایی را نگوییم؟

همانطور که گفتیم به میزانی که شما بتوانید با همسرتان صداقت داشته باشید و مسائل کمتری را از او پنهان کنید صمیمیت و الفت بین شما بیشتر خواهد شد. اما در طول زندگی مشترک چه مسائل و رازهایی را باید با همسرمان در میان بگذاریم و چه چیزهایی را باید از او پنهان کنیم؟  

تا جایی که می توانید سعی کنید بیشتر مسائل مهمی را که برای شما پیش می آید یا به آن فکر می کنید به همسرتان بگویید. اگر کسی برای شما مزاحمتی ایجاد کرده قطعا اولین کسی که باید از آن با خبر شود همسر شماست.

اگر یک مزاحم تلفنی یا اینترنتی دارید اولین کسی که باید باخبر شود همسر شماست. اگر در محیط کاری مشکلی از لحاظ کاری دارید یا به مشکلی مالی برخورده اید این همسر شماست که باید در درجه اول از آن باخبر شود تا به شما برای حل این مشکل کمک کند و از شما حمایت کند. مسائل مربوط به بچه ها هم از دیگر مواردی است که شما باید در اولین فرصت با همسرتان در میان بگذارید تا بتوانید با همفکری او تصمیمات لازم را درباره آن بگیرید. اما بعضی مسائل هستند که گفتن آنها به همسرتان نه تنها کمکی به زندگی شما نمی کند بلکه یا باعث شکسته شدن حریم دیگران می شود و یا مشکلاتی را برای زندگی خانوادگی شما بوجود می آورد. مثلا اگر یکی از دوستان شما رازی را با شما در میان گذاشته و از شما خواسته تا آن را نزد کسی بازگو نکنید هیچ دلیلی ندارد که همسر شما از آن با خبر شود.

یا اگر خواهر یا برادر شما مشکلی دارد و مشکل خود را با شما در میان گذاشته یا شما از آن باخبر شده اید لازم نیست آن را به همسرتان بگویید. مسائل و مشکلات خانوادگی مربوط به خانواده پدری شما هم از جمله مواردی هستند که مربوط به حیطه خانوادگی می شوند و غالبا نباید آنها را با همسرتان در میان بگذارید. همچنین اگر کسی در خانواده یا اطرافیان پشت سر همسر شما بدگویی کرد یا انتقاد تندی از او کرد دلیلی ندارد این مساله را پیش همسرتان بازگو کنید و ذهنیت او را به هم بریزید یا سبب بوجود آمدن اختلاف بشوید.

مواد لازم برای کمک به رازدار بودن همسر

با همسرتان حرف بزنید: نیاز به صحبت کردن و درد دل کردن یک نیاز طبیعی است که در بین همه انسان ها وجود دارد. همه انسان ها به نوعی به دنبال گوشی هستند که محرم حرفهایشان باشد و درد دلهایشان را بشنود. حال اگر زن و شوهری رابطه صحیحی با هم نداشته باشند، اگر نتوانند رابطه ای صمیمانه و دوستانه با هم برقرار کنند این نیاز به گفتگو و درد دل کردن از چارچوب خانواده و زن و شوهر خارج می شود و همسران صحبت ها و درددل های خود را با فرد دیگری مطرح می کنند. در اینصورت رازهای میان زن و شوهر به جای آنکه در میان « ما » بماند به میان « آنها » راه پیدا می کند و رازهایشان فاش خواهد شد. پس اگر می خواهید همسری رازدار داشته باشید و راز همسرانه شما بین خودتان بماند با همسرتان رابطه ای صمیمیانه برقرار کنید و سعی کنید هر روز ساعتی را به صحبت و درد دل و گفتگوی خودمانی با همسرتان اختصاص دهید. این کار علاوه بر اینکه جلوی فاش شدن رازهای شما را می گیرد رابطه میان شما را هم بهبود می بخشد.

انتقاد پذیر باشید: نکته دیگری که از فاش شدن رازهای همسرانه شما نزد دیگران جلوگیری می کند انتقاد پذیر بودن شماست. بعضی از همسران در بحث ها و رفتارهای مختلف به گونه ای خودخواهانه و مغرورانه برخورد می کنند و به هیچ وجه به طرف مقابل اجازه انتقاد و نقد خود را نمی دهند. طبیعتا زندگی زناشویی هم خالی از نقد و ایراد نخواهد بود. در چنین شرایطی است که همسران چنین افرادی عطای بحث و نقد کردن همسر خود را به لقایش می بخشند و به جای اینکه انتقادات و گلایه هایشان را به خود همسرشان مطرح کنند این گلایه ها را با دیگران و خارج از خانواده مطرح می کنند. و این خود بهانه ای می شود برای فاش شدن رازها و مگوهای زندگی زناشویی آنها در میان اغیار. پس لطفا انتقاد پذیر باشید.

نقاط خطرناک رازداری

صحبت با خانواده و دوستان: یکی از مشکلاتی که سد راه رازداری زناشویی می شود و باعث بوجود آمدن مشکلات در بین همسران می شود این است که پس از ازدواج هنوز زن و شوهر خود را در دایره خانوادگی خانواده پدری خود می بینند و هنوز دایره خصوصی مخصوص به خانواده خود و همسرشان را به خوبی شکل نداده اند.

 در اینگونه موارد خانواده ها هم از فرزندانشان انتظار دارند که همچون گذشته در جمع خانواده حضور داشته باشند و رازهای خود را با خانواده در میان بگذارند. در چنین مواقعی میان نقش افراد به عنوان فرزند و نقش آنها به عنوان همسر تناقض بوجود می آید. در این شرایط بسیاری از افراد رازهای میان خود و همسرشان را به خانواده خود انتقال می دهند. این مساله علاوه بر اینکه رازداری زناشویی را مختل می کند گاه باعث بوجود آمدن ذهنیت های منفی از عروس یا داماد خانواده نزد خانواده همسر می شود، ذهنیت هایی که گاه تا مدت ها و حتی پس از حل شدن موضوع میان زن و شوهر هم باقی می مانند.پس توجه داشته باشید که علیرغم احترام، صمیمیت و نزدیکی که با خانواده خود دارید شما حالا یک زندگی مستقل تشکیل داده اید و قرار نیست رازها و مسائل خصوصی خود را برای خانواده تان مطرح کنید.

 

عادت به پرحرفی و خودافشایی: ممکن است شما هم جزو آندسته از افرادی باشید که در روابط دوستانه و جمع ها عادت به زیاد صحبت کردن و فاش کردن مسایل مربوط به خود دارید. زیاد صحبت کردن و خودافشایی عادت هایی هستند که در بسیاری از افراد و بیشتر به انگیزه جلب توجه و صمیمی و  گرم بودن افراد در جمع انجام می شوند. پس اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید سعی کنید همین امروز این عادت خود را کنار بگذارید. برای جلب توجه دیگران و تبدیل شدن به یک فرد گرم و صمیمی نیاز به افشای رازهای خود ندارید. کافی است به صحبت های دیگران خوب گوش کنید و به آنها بازخورد مثبت بدهید.

 

فرزندانی رازدار تربیت کنید

بچه ها در خانواده ای که رازداری جزو خصوصیت های آن باشد طبیعتا رازداری را خواهند آموخت و تبدیل به انسان هایی قابل اعتماد و رازدار خواهند شد. ولی در این میان توجه به چند نکته ضروری است. به بچه ها بیاموزید و تاکید کنید که پدر و مادر محرم رازهای آنها هستند و باید هر راز و مشکلی که دارند را با شما، یعنی پدر یا مادرشان در میان بگذارند.

هنگامی هم که بچه ها رازی را به شما گفتند هرچند باید آن را به همسرتان بگویید ولی تاکید کنید که فرزند شما نباید بداند که همسرتان از موضوع با خبر است تا شما را به عنوان محرم راز خود قبول داشته باشد و مشکلات و رازهای خود را با شما در میان بگذارد یا اگر می بینید موضوع به گونه ای است که نیاز به دخالت همسرتان دارد همان موقع سعی کنید به فرزندتان اطلاع دهید که به خاطر اهمیت موضوع ناچارید این مساله را با همسرتان د رمیان بگذارید و به نوعی برای این کار از او اجازه بگیرید.