به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بررسی‌ها نشان می‌دهد که از سال 2000، شمار موارد جدید ابتلا به HIV  35درصد کاهش پیدا کرده و مرگ و میر ناشی از آن افت 24 درصدی داشته است.

هم‌اکنون حدود 16 میلیون نفر تحت درمان‌های آنتی‌رتروویرال قرار گرفته‌اند که بیش از 11 میلیون نفر از آنان در آفریقا زندگی می‌کنند.

به گفته کارشناسان در حال حاضر زمان آن رسیده تا اقدامات جدید و تازه‌ای در نظر گرفته شود تا بتوان به هدف پایان دادن به شیوع بیماری ایدز تا سال 2030 که در برنامه توسعه پایدار تعیین شده، دست پیدا کرد.

در روز جهانی ایدز، پیشنهادات جدید سازمان جهانی بهداشت (WHO) به منظور تسهیل دستیابی به این هدف ارائه شده است. این پیشنهادات شامل به کارگیری متدهای نوآورانه تست HIV، سفارشی کردن شیوه‌های درمانی برای برطرف کردن تنوع نیازهای افراد و ارائه طیف وسیعی از گزینه‌های پیشگیرانه هستند.

برخی کشورهای کم‌درآمد و با درآمد پایین، سریع‌ترین و مستقیم‌ترین واکنش ملی به بیماری ایدز را در پیش گرفته‌اند. کشورها زمانی بهترین عملکرد را دارند که سرمایه گذاری داخلی پایداری برای اجرای این برنامه‌ها، اختصاص داده باشند.

 12 کشور جهان اعلام کرده‌اند که 60 درصد یا حتی تعداد بیشتری از مبتلایان به HIV در این کشورها از بیماری خود آگاهی دارند و درمان آنتی‌رتروویرال را دریافت کرده‌اند.