تشخیص آزمایشگاهی بیماران اُفت میکند؟
رئیس انجمن آسیب شناسی ایران گفت: اگر آزمایشگاهها به دلیل پایین بودن تعرفه با مشکل مالی مواجه شوند بدیهی است که این بر روی کیفیت انجام آزمونهای آزمایشگاهی اثر منفی میگذارد و در کل هم بیمار ضربه میبیند و هم تشخیصها با مشکل مواجه شوند.
به گزارش پارس،به نقل از تسنیمدکتر فرید کرمی رئیس انجمن آسیب شناسی ایران اظهار داشت: تعرفه در آزمایشگاه به این شکل تعریف میشود که قیمت تمام شده خدمات آزمایشگاهی برای هر قسمتی که میخواهد ارائه شود تعیین میشود و با توجه به قیمت تمام شده برای بخش خصوصی و بخش دولتی تعرفه ای جداگانه ای تعیین میشود، بنابراین روند علمی تعرفه گذاری و تعیین ارزش نسبی خدمات یعنی نسبت خدماتی که در یک گروه مثل آزمایشگاه انجام میشود با هم تابع یک اصول علمی است که متاسفانه در کشور ما این مسئله تابع بودجه ای است که برای یک بخش در نظر گرفته میشود.
رئیس انجمن آسیب شناسی ایران گفت: متاسفانه آزمایشگاه همیشه جزو آن گروههایی است که محصور مانده و بودجه ای که به آزمایشگاه اختصاص داده میشود خیلی کمتر از ارزش خدماتی است که آزمایشگاهیان ارائه میدهند.
کرمی عنوان کرد: عمده اطلاعات لازم برای تشخیص بیماریها از نظر کمی در آزمایشگاه تولید میشود و اصلاً، طبابت امروز بدون آزمایشگاه معنا ندارد و هر بیماری که به پزشک مراجعه میکند چه سرپایی و چه بستری نیاز به آزمایش دارد و این از نظر کمی است و از نظر کیفی هم بعضی از آزمایشها مانند تشخیصهای پاتولوژی از چنان کیفیت بالایی برخوردارند که هم مبنای اقدامات بعدی هستند و هم در محاکم قضایی مبنای رای قاضی تلقی میشوند.
رئیس انجمن آسیب شناسی ایران خاطرنشان کرد: بنابراین ارزش تشخیصی بعضی از تستهای آزمایشگاهی فوق العاده بالا است ولی اگر مقایسه کنید با خدمات دیگر پزشکی، میبینید که خدمات آزمایشگاهی بسیار مظلوم واقع شده اند و بر این اساس بدیهی است که بعد از اینکه به یک قسمت توجه کمی شود اثرش را در کل سیستم سلامت خواهد گذاشت.
رئیس انجمن آسیب شناسی ایران در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر آزمایشگاهها به دلیل پایین بودن تعرفه با مشکل مالی مواجه شوند بدیهی است که این بر روی کیفیت انجام آزمونهای آزمایشگاهی اثر منفی میگذارد و در کل هم بیمار ضربه میبیند و هم تشخیصها با مشکل مواجه شوند.
ارسال نظر