به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا افخم‌ السادات فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: با توجه به تبلیغات گسترده به ویژه در حوزه حمل و نقل عمومی از جمله خطوط BRT و مترو امروز حدود 40 درصد شهروندان تهران سامانه 1888 را می‌شناسند و بیش از 530 هزار تماس گرفته شده با سامانه در شش ماهه نخست سال جاری نیز نشان از شناخته شدن سامانه دارد.

وی افزود: سامانه نظارت همگانی شهرداری تهران از سال 1385 با هدف نظارت مردم بر عملکرد شهرداری تهران راه اندازی شد و در حال حاضر نیز از طریق تلفن، پیامک، صندوق صوتی، ایمیل و فضای اینترنت با 25 کارشناس، مشغول دریافت نقطه نظرات شهروندان و پاسخگویی به آنهاست.

رییس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران (1888) تاکید کرد: تعداد تماس‌های گرفته شده با 1888 طی شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 2 درصد کاهش داشته است؛ از مجموع تماس های برقرار شده تعداد 40 هزار و 945 پیام در سامانه ثبت شده که از این تعداد 33 هزار و 27 پیام به حوزه‌های اجرایی ارجاع شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 16 درصد کاهش داشته است. در این میان 89 درصد پیام‌ها معادل 29 هزار و 392 پیام در قالب انتقاد و شکایت و 11 درصد معادل سه هزار و 635 پیام در قالب تقدیر و تشکر بوده است.

فاطمی با تاکید بر رویکرد مشارکت‌جویانه در عملکرد این سامانه در تشریح برخی انتقادات شهروندان مبنی بر عدم پیگیری پیام‌ها گفت: در این سامانه باید براساس ضوابط کار کنیم گاهی برخی پیام‌ها خارج از ضوابط است و یا برای پیگیری در پروسه‌ای زمانبر قرار می‌گیرند. از این رو با انتقاد شهروندان مواجه می‌شویم؛ اما قطعا تمامی پیام‌ها تا حصول نتیجه مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: میزان تقدیر و تشکر از بخش‌های مختلف مدیریت شهری با توجه به تبلیغات و فرهنگ‌سازی که انجام شده افزایش داشته است؛ اما باید بپذیریم سامانه 1888 یک سامانه نظارتی است و رسیدگی به شکایت‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه هدف از تشکیل این سامانه تشخیص نقاط ضعف مدیریت شهری است.

رییس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران (1888) درخصوص 24 ساعته شدن و افزایش پرسنل سامانه 1888 گفت: با توجه به اینکه فوریت‌های خدمات شهری توسط سامانه 137 دنبال می‌شود و تنها نظارت برعهده سامانه 1888 است. برهمین اساس نیاز به 24 ساعته شدن آن نیست اما در مورد افزایش تعداد پرسنل به دنبال این هستیم که ساعات کار سامانه را دو شیفته کنیم تا پاسخگویی مناسب‌تری داشته باشیم بی‌تردید با افزایش شناخت شهروندان نیازمند افزایش تعداد کارشناسان نیز هستیم.

فاطمی در تشریح تعامل و همکاری سامانه 1888 با اعضای شورای اسلامی شهر تهران گفت: پیام‌های مرتبط با اعضای شورای شهر تهران به آنها اطلاع‌رسانی و ارجاع می‌شود و اگر هر یک از اعضا گزارشی بخواهند حتما گزارشات در اختیار آنها قرار می‌گیرد ولی شورا به تمام پیام‌ها دسترسی ندارد.

وی سیستماتیک شدن را رویه آینده این سامانه خواند و افزود: امیدواریم حجم کارهای پژوهشی و علمی را در این سامانه افزایش دهیم.

رییس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران (1888)افزود: در 6 ماهه نخست سال 94 موضوعات حمل و نقل و ترافیک با 11 هزار و 861 پیام، خدمات شهری با 11 هزار و 773 پیام و فنی و عمران با 2866 پیام به ترتیب بیشترین تعداد پیام شهروندان را شامل می‌شدند. همچنین تاخیر وسایل نقلیه عمومی با 2392 پیام، سدمعبر دستفروشان با 1201 پیام و عملکرد رانندگان ریالی با 1051 پیام به ترتیب مهم‌ترین مصادیق گلایه‌مندی پیام شهروندان در سال جاری بوده‌اند.

فاطمی درباره وضعیت رسیدگی به پیام‌های شهروندان تهرانی گفت: از کل پیام‌های ارجاع شده 27 هزار و 782 پیام معادل 84 درصد مورد رسیدگی قرار گرفته و 5245 پیام معاد 16 درصد همچنان مفتوح باقی مانده است.

رییس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران (1888) درخصوص توجه ویژه به بانوان مشغول به کار در سامانه به عنوان کارشناس با توجه به اینکه برای اولین بار است که مدیریت سامانه 1888 به یک خانم سپرده شده است، گفت: خانم‌ها معذورات خاص خود را دارند سعی می‌کنم مشکلات را درک و آنها را مدیریت کنم. قطعا در گام اول تلاش می‌کنم مسئولیت واگذار شده را به نحو احسن انجام دهم و در این مسیر رسیدگی به مشکلات پرسنل به ویژه بانوان هم مورد توجه ویژه است با توجه به اینکه به عنوان یک خانم قطعا مشکلات بانوان را بهتر درک می‌کنم.

رییس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران (1888) از مدیریت جلسات ارتباط مستقیم شهرداران با شهروندان مناطق در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در روزهای دوشنبه شهرداران مناطق 22گانه با شهروندان جلسات ارتباط مستقیم دارند که در تلاش هستیم در آینده بتوانیم این جلسات را از طریق سامانه 1888 مدیریت کنیم.