به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا دکتر سیدحسن هاشمی در ملاقات با معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد کشور لهستان از ابراز همدردی وزیر اقتصاد لهستان با بازماندگان حادثه منا تشکر کرد و گفت: ما نیز از شرایط جهان ناراحتیم. این که هر روز بویژه در منطقه ما انسان‌های بیگناه به کام مرگ کشیده می‌شوند، ما را ناراحت می‌کند.

وی افزود: آرزو می‌کنیم همه ملت‌های جهان در صلح و آرامش زندگی کنند تا دیگر نیازی به پناهندگی به سایر کشورها وجود نداشته باشد.

هاشمی با بیان اینکه ایرانیان ادامه نسل قدیم خود هستند، گفت: ما به نیاکان خود افتخار می‌کنیم که همواره صلح طلب بودند و در کمال آرامش و احترام به همسایگان، زندگی کرده و در خدمت بشریت بودند و افتخار می‌کنیم که سابقه ایران سابقه قابل قبولی در بین همسایگانش است.

وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: در عین حال افتخار می‌کنم که امروز میزبان نمایندگان مردمی هستیم که سراسر تاریخ‌شان مبارزه در راه استقلال بوده است.

تحصیل 170 هزار دانشجو در علوم پزشکی ایران

وی در توضیح سیستم بهداشتی و درمانی کشور با بیان اینکه در ایران بر خلاف سایر کشورها آموزش پزشکی نیز با بهداشت و درمان ادغام شده است، گفت: در حال حاضر در ایران 91 دانشکده طب داریم و سالانه بیش از 10 هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور در رشته‌های مختلف پزشکی پذیرفته می‌شوند و در حال حاضر 170 هزار دانشجوی ایرانی و غیر ایرانی در رشته‌های علوم پزشکی تحصیل می‌کنند.

هاشمی ادامه داد: همچنین 570 مرکز تحقیقات پزشکی در رشته‌های مختلف داریم .از نظر مقاله نیز ایران رتبه شانزدهم در دنیا را به خود اختصاص داده است. همچنین در منطقه رتبه اول را از نظر تولید علم به ایران داده و بعد از آن کشور ترکیه قرار دارد.

96 درصد داروهای مورد نیازمان داخلی است

هاشمی با بیان اینکه از نظر فناوری با آنچه که می‌خواهیم باشیم هنوز فاصله داریم، گفت: در عین حال باید بگویم در زمینه دارویی 96 درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید می‌کنیم از نظر قیمت نیز 60 درصد داروی مصرفی ایران تولید داخل بوده و 40 درصد آن وارداتی است.

30 هزار مرکز بهداشتی در کشور

وزیر بهداشت با بیان اینکه در زمینه درمان 900 بیمارستان در کشور ما وجود دارد ادامه داد: همچنین 30 هزار مرکز بهداشتی نیز در سراسر کشور داریم که کار پیشگیری را در نقاط روستایی و شهرهای دور دست انجام می‌دهند. همچنین ایران در رشته‌های مختلف تخصصی و فوق تخصصی هم برای کشور خود و هم برای کشورهای همسایه نیرو تربیت می‌کند.

وی تاکید کرد: بیش از دو دهه است ایران در پیوند کبد، قلب، روده و پانکراس در منطقه بی‌رقیب است. این اتفاقات در حالی است که ایران سال‌هاست با تحریم مواجه بوده است.

همکاری ایران و لهستان برای تولید شتاب‌دهنده‌های خطی

به دنبال استفاده از انرژی هسته‌ای برای "سلامت" هستیم

هاشمی ضمن تشکر از کشور لهستان به دلیل همراهی آنها در دوران سخت با کشور ایران و با اشاره به همکاری ایران و لهستان در پروژه‌ای جهت تولید شتاب دهنده‌های خطی گفت: ما از پروژه‌ای که جهت تولید شتاب دهنده‌های خطی در قشم دنبال می‌شود، تشکر می کنیم. ایران همواره به دنبال استفاده از انرژی هسته‌ای برای سلامت مردم و تولید انرژی در کشور بوده است.

وی ضمن ابراز خرسندی از به نتیجه رسیدن توافق ایران با کشورهای 1+5 گفت: امیدواریم در شرایط جدید بتوانیم حداکثر استفاده را در زمینه ساخت دستگاه‌هایی که از انرژی هسته‌ای برای سلامت مردم استفاده می‌کنند، داشته باشیم.

هاشمی با بیان اینکه قراردادی که بین ایران و لهستان در زمینه شتاب‌دهنده‌های خطی بسته شده باید به طور کامل اجرا شود ،گفت: در زمینه داروسازی نیز همکاری‌های متقابلی بین شرکت‌های ایرانی و لهستانی وجود دارد و امیدواریم این سفر زمینه توسعه همکاری اقتصادی در زمینه دارو را منجر شود؛ چراکه سرمایه گذاری در این حوزه بسیار اقتصادی و توجیه پذیر است.

توصیه وزیر بهداشت به لهستان برای سرمایه‌گذاری در سلامت ایران

هاشمی با بیان اینکه من شرکت‌های لهستانی را به سرمایه گذاری در ایران در حوزه سلامت تشویق می‌کنم گفت: مهمترین سرمایه ما جوانان، متخصصین و افرادی هستند که می‌توانند در زمینه تکنولوژی تلاش کنند.

ساخت بیمارستان لهستانی در ایران

وی با اشاره به طرح پیشنهادی لهستان در زمینه ساخت بیمارستان در ایران گفت: در زمینه ساخت بیمارستان هم کاملا آمادگی داشته و پیشنهادات خوبی داریم. از آنجایی که هیئت لهستانی تا 10 روز آینده در ایران هستند، می‌توانند در این زمینه با همکاران ما صحبت‌هایی داشته باشند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در زمینه تجهیزات پزشکی از لهستان واردات داریم، گفت: این واردات می‌تواند ارتقا پیدا کنند. من در رشته خودم که چشم پزشکی است سالهاست از تجهیزات لهستانی استفاده می‌کنیم.

هاشمی با اشاره به نیازمندی‌های ایران در زمینه آمبولانس‌های هوایی، زمینی و موتور آمبولانس گفت: امیدواریم در زمینه اورژانس و تهیه این وسایل مورد نیاز بتوانیم از ظرفیت کشور لهستان استفاده کنیم.

لهستان مدیون ایران است

در ادامه این مراسم پیر خوچنیسکی، وزیر اقتصاد و معاون نخست وزیر کشور لهستان ضمن ابراز خوشبختی از شرکت در این جلسه گفت: تاریخ روابط ایران و لهستان سند خوبی برای همکاری‌های دوستانه این دو کشور است. دولت لهستان به دلیل فاجعه چند روز پیش منا با ایران همدردی می‌کند.

وی افزود: ایران کشوری است که در سال 1942پناهنگاه لهستانی‌های مهاجر بود. ما در کشور خود می‌گوییم اگر کسی یک نفر را نجات دهد، همه دنیا را نجات داده و ایران در آن سال‌ها 120 هزار نفر لهستانی را نجات داد. بنابراین لهستان مدیون ایران است.

وزیر اقتصاد لهستان با بیان اینکه برای داروسازی و فعالیت ایران در زمینه پزشکی ارزش قائلیم، گفت: ایران در زمینه آموزش نیز حرفه‌ای عمل می‌کند.

وی ضمن ابراز خرسندی از توافق هسته‌ای ایران گفت: خوشحالیم که دوباره توانستیم روابط را با ایران برقرار کنیم. امیدوارم بتوانیم تجربه‌های بهداشتی خود را با هم به اشتراک گذاشته و بهترین بهداشت را برای مردم به ارمغان آوریم.