روتیتر
مدارس و معضلی به نام بخشنامههای فراوان
99 درصد بخشنامههای مدارس غیر از برخی تغییرات سریالی، زمانی و جزئیات حاشیهای، تفاوت چندانی با موارد مشابه سنواتی ندارد.
به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس محمدابراهیم محمدی مدیرکل سابق فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش یادداشتی با عنوان «بخشنامههای مدارس قابل کاهش است» برای خبرگزاری فارس ارسال کرده است:
آغاز بازگشایی مدارس بهانهای شد تا به یکی از غصههای کهنه پرداخته شود، مدارس و معضلی به نام بخشنامههای فراوان. دیرزمانی است که مدیران حوزههای ستادی به این معضل پی برده و کوشیدند به شیوههای گوناگونی چون ایجاد کمیته مستندسازی کمکی به کاهش و یا تعدیل بخشنامههای صادره بنمایند اما این قصه با همه این تلاشها راه به جایی نبرد.
شاید یکی از بخشهای که سهم عمدهای در فراوانی و تنوع بخشنامههای تولیدی دارد، امور تربیتی باشد؛ این معاونت به دلیل تولیت امور فرهنگی و اجتماعی و به ویژه مناسبتهای ثابت و متغیر ناگزیر به تولید حجم عظیمی از بخشنامههاست.
این در حالیست که 99 درصد بخشنامهها غیر از برخی تغییرات سریالی، زمانی و جزئیات حاشیهای، تفاوت چندانی با موارد مشابه سنواتی ندارد.
بازنگری در مدیریت بخشنامههای تولیدی افزون بر ایجاد گشایش در مدارس کشور و صرفهجویی در فرصت و مدیریت درست منابع که گاهی بیجا صرف امورات موازی و تکراری میشود، اعتماد به توانایی و بهرههای مدیریتی و ظرفیت برنامهسازیهای بومی را در حوزههای عملیاتی تقویت میکند.
به علاوه این اقدام روح اجرایی بخشنامهها را با اوضاع اقلیمی و جغرافیای عملیاتی هماهنگ ساخته و خلاقیت را در نگرههای بومی ارتقا میبخشد
دور از واقعیت نیست اگر گفته شود روند جاری؛ نگاه پایتختی را به بخشنامههایی که با اقتضائات و نیازهای اقالیم رنگین کمانی ایران سازگاری ندارد تحمیل و به دیگر عبارت، برنامهها را تهرانیزه کرده و حتی فرصتهای برنامهسازی تقویمی محلی را که نقش بسزا در شناخت هویت و ارزشهای بومی و محلی دارد، خواهد گرفت.
پیشنهاد میشود حوزه پرورشی با تدوین مجموعه برنامههای ثابت و کم تغییر، خود را در قالب کتاب راهنمای مناسبت ها و مراسمها تحت عنوان مدرسه ارایی موضوعی تدوین و برای یک دوره کوتاه حداقل یک ساله به مدارس ارایه و اعمال تغییرات و ملاحظات احتمالی را به مدارس تفویض نماید.
واگذاری بیش از یک صد فعالیت در قالب کتاب راهنمای مدرسه ارای ضمن نوید نشاط و شادابی مدیران و معاونان مدارس، پایانی بر بخشنامههای تکراری و پیشگیری از دهها بخشنامه استرس زا شده و فرصت را برای نظارت ارزیابی، رصد و گزینش برنامههای خلاقانه مدارس فراهم خواهد ساخت.
ناگفته پیداست که این واگذاری مانع از این نمیشود که حوزه ستادی با مطالعات محیطی و میدانی و بررسیهای تطبیقی در حوزه برنامههای شناور اقدام به برنامهسازیهای کاربستی متناسب با نیازهای سنی، جنسیتی و اقلیمی نماید.
ارسال نظر