به گزارش پارس به نقل از فارس ، محمدابراهیم طریقت سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در نشست خبری که در خصوص عملکرد 6 ماهه سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد، اظهار داشت: اصلی‌ترین نیاز جامعه شناسایی است که سازمان ثبت احوال در این حوزه خدمات و اطلاعات لازم را به جامعه هدف ارائه می‌دهد.

وی افزود: از سال 1298 سازمان ثبت احوال در کشور تشکیل شده است و قریب از 100 سال است که شناسایی ایرانیان را انجام می‌دهد.

طریقت بیان داشت: درحال حاضر 105 میلیون ایرانی در داخل و خارج از کشور شناسایی شده‌اند که از این تعداد 81 میلیون ایرانی داخل و خارج کشور در قید حیات هستند.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور بیان داشت:‌ ایرانیان داخل کشور 77.5 میلیون نفر هستند که 23.5 درصد زیر 15 سال، 31.5 درصد بین 15 تا 29 سال، 39.3 درصد از 30 تا 64 سال و 5.7 درصد بیش از 64 سال سن دارند.

طریقت یادآور شد: در حال حاضر رشد جمعیتی 1.4 درصدی را داریم که با توجه به افزایش ولادت 0.1 درصد جمعیت رشد داشته است.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور افزود: این سازمان سالانه به 14 میلیون نفر خدمات مربوط به شناسنامه، کارت ملی، الصاق عکس، احراز هویت و... ارائه می‌دهد.

وی گفت: با توجه به اینکه 40 درصد جمعیت روستایی و عشایر هستند، 53 هزار همکار نیز در قالب خانه‌های بهداشت و دفاتر پستی خدمات لازم را در حوزه ثبت احوال به این اقشار ارائه می‌دهد.

طریقت یادآور شد: در حال حاضر 97.9 درصد ولادت‌ها در مهلت قانونی 15 روزه و 92 درصد وفات در مهلت قانونی 10 روزه ثبت می‌شود.

وی درباره 4 واقعه حیاتی ولادت، وفات، ازدواج و طلاق اظهار داشت: براساس آمار واصله تا بیست و هشتم شهریور ماه کل ولادت در کشور 776 هزار و 672 ثبت شده است که بر این اساس در هر شبانه‌روز 4 هزار و 246 و در هر ساعت 177 ایرانی متولد شده‌اند.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور افزود: براساس نسبت جمعیتی به ازای هر 106 پسر، 100 دختر متولد می‌شود.

طریقت بیان داشت: در ولادت 2.8 درصد نسبت به 5 ماهه نخست سال گذشته افزایش داشته‌ایم.

وی درباره واقعه وفات اظهار داشت: تا بیست و هشتم شهریور 180 هزار و 514 فوت در کشور ثبت شده است که در هر شبانه‌روز 986 مورد و در هر ساعت 41 نفر در کشور جان خود را از دست داده‌اند.

طریقت یادآور شد: درواقعه فوت 0.4 درصد نسبت به مشابه در سال گذشته رشد داشته‌ایم.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور بیان داشت: 349 هزار و 114 واقعه ازدواج به ثبت رسیده است که در هر شبانه‌روز 80 واقعه ازدواج ثبت شده است.

وی بیان داشت: میانگین سن مردان در ازدواج 28 سال و بانوان 23.5 سال بوده است و امسال نخستین سالی بوده که شاهد رشد ازدواج بوده‌ایم.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور بیان داشت: از سال 90 تا 93 رشد منفی 6.5 درصدی ازدواج را داشته‌ایم که امسال 1.3 درصد رشد مثبت ثبت ازدواج را در کشور شاهد بودیم.

وی درباره واقعه طلاق نیز اظهار داشت: در حدود 6 ماه نخست امسال 79 هزار و 706 مورد طلاق به ثبت رسیده که در هر شبانه‌روز 436 و در هر ساعت 18 طلاق ثبت شده است.

طریقت ادامه داد: 14 درصد طلاق‌ها در سال اول زندگی و 48 درصد در 5 ساله نخست زندگی بوده است و به واسطه هر 4 ازدواج یک طلاق صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه افزایش 8.7 طلاق را داشته‌ایم، گفت: میانگین سن طلاق در مردان 35 سال و در زنان 30 سال بوده است.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور افزود: سازمان ثبت احوال بحث شناسایی در فضای مجازی را در دستور کار قرار داده است و با توجه به اینکه براساس آمارها 280 میلیون نفر از شبکه‌های اجتماعی در سراسر دنیا استفاده می‌کنند و قشر عظیمی از مردم ایران نیز در این شبکه‌ها حضور دارند، مأموریت جدی این سازمان اعلام و احراز هویت در فضای مجازی است.

وی خاطرنشان کرد: شماره ملی برای تمام آحاد جامعه ضروری و واجب است و بدون این شماره نمی‌تواند خدمات مختلف دریافت کند. در حال حاضر جمعیتی حدود 5 میلیون نفر که 15 سال و بالاتر سن دارند تا به امروز هیچ نوع کارت شناسایی دریافت نکرده‌اند که 3 میلیون نفر از آن‌ها بیش از 18 سال سن دارند.

طریقت ادامه داد: این افراد از اول مهر تا اول دی ماه مهلت دارند نسبت به دریافت کارت ملی هوشمند همراه با تسهیلات اقدام کنند و در غیراین‌صورت برابر قانون و تصمیمات اتخاذشده با آن‌ها برخورد خواهد شد.

وی درباره فراوانی نام اظهار داشت: 10 نام اول برای پسران در 6 ماهه نخست امسال به ترتیب، امیرعلی، محمد، علی، ابوالفضل، محمدطاها، امیرحسین، حسین، امیرعباس، امیرمحمد و محمدمهدی بوده است.

وی درباره 8 نام فراوان برای دختران نیز اظهار داشت: فاطمه، زهرا، نازنین‌زهرا، یسنا، زینب، ریحانه، فاطمه‌زهرا و باران 8 نام نخست در 6 ماهه امسال برای فرزندان دختر ایرانی بوده است.

طریقت درباره ارائه کارت هوشمند ملی اظهار داشت: در طول برنامه پنجم باید کارت‌های هوشمند ملی جایگزین کارت‌های فعلی می‌شد که به‌دلیل مشکلات مختلف در حوزه تجهیزات و بدنه کار و اعتبارات این مهم محقق نشد.

وی افزود: اعتبارات کارت‌های هوشمند ملی از محل درآمد و هزینه است که برای هر کارت 17 هزار و 200 تومان براساس مصوبه هیأت دولت اخذ می‌شود که پس از حدود 2 ماه این کارت‌ها تحویل داده خواهد شد که بابت این تأخیر طولانی از مردم عذرخواهی می‌کنیم.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور گفت: سومین ماشین صدور کارت‌های هوشمند ملی نیز نصب شده است تا با ارتقای ظرفیت، تحویل کارت‌های هوشمند ملی زودتر انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: کارت‌های ملی فعلی تا 7 سال اعتبار دارد که تعدادی از آن‌ها اعتبارشان به اتمام رسیده، لذا تا زمانی که عدم اعتبار کارت‌های ملی را سازمان اعلام نکند، این کارت‌های ملی اعتبار دارد.

طریقت بیان داشت: در حال حاضر کارت هوشمند ملی تنها به افرادی داده می‌شود که کارت اولی هستند و تاکنون هیچ کارتی دریافت نکرده‌اند که تعداد آن‌ها نیز حدود 3 میلیون نفر است.

وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم وعده‌های داده‌شده قادر نیستیم تا پایان امسال 20 میلیون کارت هوشمند ملی توزیع کنیم.

طریقت افزود: تاکنون حدود 3 میلیون و 200 هزار نفر کارت هوشمند ملی را دریافت کرده‌اند.

وی یادآور شد: افرادی که تاکنون شناسنامه دریافت نکرده‌اند در کشور نداریم و می‌توان گفت هر ایرانی یک شناسنامه دارد.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال کشور درباره تغییر نام اظهار داشت: 12 هزار نام و 32 هزار نام خانوادگی در 6 ماهه امسال تغییر یافته است که در سال گذشته 22 هزار نام و 65 هزار نام خانوادگی تغییر یافته بود.

وی درباره ارائه شناسنامه مکانیزه نیز اظهار داشت:‌9.5 میلیون شناسنامه مکانیزه تاکنون صادر و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.