~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری مهر بسیاری از کشاورزان در جهان برای مبارزه با آفت های مزرعه خود، از سموم شیمیایی استفاده می کنند. این سموم علاوه بر آلوده کردن محیط زیست، بر روی کیفیت محصولات نیز تاثیرگذار خواهد بود. حال به تازگی دانشمندان دریافته اند که طبیعت می تواند راه هایی فراهم کند که به واسطه آن تولیدات کشاورزی چند برابر شود.

یک شرکت سوئیسی در پنج کشور آفریقایی با هدف گسترش اطلاعات در رابطه با کشاورزی پایدار و محیط زیست فعالیت می کند. این شرکت در سال ۱۹۸۰ موفق شد با ریشه کن کردن آفتی به نام شپشک آردی که گیاهان قاره افریقا را از بین می برد، از قحطی زدگی مردم این ناحیه جلوگیری کند. محققان این شرکت برای این کار روشی غیرشیمیایی کشف کردند که در آن برای از بین بردن شپشک آردی از زنبورهای بی عسل که دشمن طبیعی آنها هستند استفاده می شد.

همچنین روش "جاذبه و دافعه" یا "فشار و کشش" یکی از سیستم های کشاورزی مبتنی بر محیط زیست است که توسط  بایو ویژن در کشورهایی نظیر کنیا، اتیوپی، اوگاندا و تانزانیا ترویج پیدا کرد. در این روش برای جلوگیری از حمله آفات، دور تا دور محصول اصلی را گیاهان دیگری می کارند. یکی از این گیاهان آفات محصولات زراعی را از آنها دور می کند. در حقیقت این گیاه های کاشته شده در اطراف حکم پیش مرگ گیاهان اصلی را ایفا کرده و آفات را به خود جذب می کند.

 با استفاده از این روش می توان بدون استفاده از سموم و آفت کش های شیمیایی و تنها با بهره گرفتن از خود طبیعت، آفات محصولات زراعی به خصوص ذرت را از بین برد. اکنون بیش از ۹۶ هزار کشاورز در غرب افریقا از این روش بهره می برند. شایان ذکر است که استفاده از این روش در طول چند سال اخیر به شدت افزایش یافته و می تواند یک راه حل بسیار عالی برای جلوگیری از بحران الودگی محیط زیست و تولید محصولات کشاورزی بدون آفت و بدون اثرات شیمیایی باشد.