سه شرط اصلی برای اعزام به کربلا در اربعین
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه امسال تمام متقاضیان سفر به کربلا در ایام اربعین باید در سامانه سماح ثبتنام کنند، گفت: امسال هیچ زائری بدون گذرنامه و دریافت روادید نمیتواند به کشور عراق وارد شود.
به گزارش پارس به نقل از فارسسعید اوحدی پیش از عزیمت به کشور عربستان با حضور در جمع خبرنگاران از آخرین اقدامات ستاد اربعین برای برگزاری باشکوه مراسم پیادهروی این ایام خبر داد و گفت: دولت ایران پس از تجربهی آشفتگیهای اربعین سال گذشته، ستادی را با عضویت 26 دستگاه خدماتی و نهاد امنیتی تشکیل داد.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: هماکنون سامانهای اینترنتی با نام سماح طراحی شده که روز 15 شهریورماه شروع به کار میکند و همزمان با آن، ثبت نام از متقاضیان شرکت در مراسم زیارت اربعین آغاز میشود.
وی ادامه داد: اصلیترین شرط سفر به عتبات در اربعین امسال ثبت نام در سامانهWWW.Samah.haj.ir است و در غیر اینصورت امکان حضور در عراق برای شرکت در زیارت اربعین وجود ندارد.
اوحدی با بیان اینکه دسترسی به این سامانهی اینترنتی برای همه آزاد است، تصریح کرد: متقاضیان حضور در مراسم اربعین امسال میتوانند اطلاعات خود را که شامل کدملی، شماره گذرنامه و شماره تلفن همراه است در گروههای حداکثر 10 نفره، ثبت کنند.
رئیس سازمان حج وزیارت افزود: بعد از این ثبتنام، سازمان حج و زیارت از طریق پیامک با زائران ارتباط مستمر خواهد داشت و آنها را در جریان آخرین اطلاعات مربوط به هزینهها و دستهبندی گروهها قرار میدهد.
وی در ادامه گفت: جلساتی با حضور سفیر عراق در ایران و همچنین جلسهای در نقطهی صفر مرزی برای هماهنگیهای اربعین برگزار شده و حرکت و حماسهی بزرگی در مرزهای کشور و شهرهای اصلی درحال وقوع است.
اوحدی ادامه داد: در مسیر ایلام تا مهران، 90 کیلومتر از جاده تعریض میشود. 65 پل یا تعریض شده و یا درحال تعریض است. دو منبع آب بسیار بزرگ در نقطه صفر مرز مستقر شده که حدود یک میلیون لیتر آب برای زائران ذخیره میکند تا مشکلی که سال گذشته وجود داشت برطرف شود و 95 تیر چراغ برق در مسیر 25 کیلومتری پل زائر تا نقطه صفر مرزی نصب شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: سال گذشته 18 گیت گذرنامه وجود داشت که در اوج ازدحام اربعین به 30 گیت رسید؛ اما برای اربعین امسال 96 گیت گذرنامه راهاندازی شده است.
وی افزود: برای آن سوی مرزها نیز باید اقدامات جدی داشت. با توجه به وضعیت دولت عراق که درگیر جنگ ظالمانهای از طرف مجموعه بعثی تکفیری است به سفیر ایران در عراق اعلام آمادگی کردیم که سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری و سایر دستگاه میتوانند اقداماتی را برای توسعه زیرساختها در داخل خاک عراق انجام دهند.
اوحدی گفت: تلاش سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری، رفع و جبران کاستیهای گذشته است تا طبق فرمایش مقام معظم رهبری شاهد یک شبه اعجاز دیگری در اربعین امسال باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت دربارهی آخرین تصمیمگیری دولت عراق برای برقراری ویزای این کشور در زمان اربعین، تصریح کرد: امسال بر اساس تمهیدات درنظر گرفته شده همه زائران باید گذرنامهی معتبر داشته باشند. روادید نیز حتما صادر میشود، اما آخرین هماهنگیها با سفیر عراق در ایران و وزارتخانههای خارجه دو کشور تا دو هفته آینده برای صدور روادید و تعیین قیمت آن انجام میشود.
وی با بیان اینکه قیمت ویزا در مناسبت اربعین باید ویژه باشد تا تسهیلات برای همهی مردم کشور فراهم شود، گفت: نمیخواهیم آشفتگی اربعین سال گذشته ایجاد شود بنابراین زائران براساس اطلاعاتی که در سامانهی سماح ثبت میکنند، برای عبور از گذرگاهها تقسیمبندی میشوند و برای تغذیه، حمل و نقل، اسکان و خدمات درمانی آنها نیز برنامهریزی خواهد شد.
اوحدی با اشاره به مشارکت نهادهایی مثل ارتش، سپاه و شهرداری که سال گذشته در پایان اربعین به یاری مرزها آمدند، اظهار کرد: این نهادها حضور فعالی در ستاد اربعین دارند و در جلسه نقطه صفر مرزی نیز شهرداری تهران حضور داشت. امیدواریم با توجه به حضور جدی سپاه و راهیان نور بیشترین کاستیهای سال گذشته را جبران کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و 600 هزار زائر ایرانی به عتبات عالیات در ایام اربعین سفر کردند، گفت: پیشبینی ما این است که امسال بیش از این تعداد در مراسم پیاده روی اربعین شرکت کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر توقف یا ادامه داشتن اعزامهای شمسا در ایام اربعین گفت: اعزامهای شمسا(کارگزار مرکزی سازمان حج و زیارت در عتبات) در ایام اربعین متوقف میشود ولی تمام امکانات این کارگزاری در خدمت زائران اربعین قرار میگیرد.
ارسال نظر