به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران شاید باور این مسئله برایتان سخت باشد که در کنار انسان‌هایی که به سرعت در عصر ماشین به دنبال هدف می‌دوند رقیب هایی پیدا شده که سرعت آنها از مردمان پایتخت بیشتر شده ودر برخی مناطق حتی دیگر سرعت آنها ورد زبان نیست بلکه جمعیت و دغدغه  آنها برای سکونت به یکی از معماهای شهر تبدیل شده است و باید مراقب باشیم تا رکورد گینس را از آن خود نکنند!

از این رو بازرسی‌ها و ارائه راهکارها شدت گرفت، این مسئله سالیانی به طول انجامید تا جایی که دیگر مسئولان به پای کار آمدند اما باز هم نتیجه بخش نبود و بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان و بازرسی‌هایی که انجام شده بود نهایتا در زمستان سال گذشته، میزان رشد موش ها را نزولی اعلام کردند و موعد بعدی بازدید را تابستان گفتند تا صحت و سقم ادعاها ارزیابی شود.

3506549_332

از این رو رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر از خبرنگاران که نمایندگان افکار عمومی هستند درخواست کرد تا مکان های احتمالی یا به عبارتی جولانگاه موش ها را معرفی کنند تا بار دیگر این مسئله مورد ارزیابی قرار بگیرد.

 

اواخر تابستان زمان اعلامی کمیسیون سلامت برای ارزیابی این مهم بود که با جمعی از خبرنگاران و مسئولان شهری به جولانگاه موش‌ها رفتیم؛ جولانگاهی که انگار از قبل و در فراخوانی به موش ها از آنها خواسته شده بود که امروز در حضور خبرنگاران و در شهر آفتابی نشوند!

 

زمانی که ماشین توقف کرد به آرامی و با رصد همه جانبه جمعیت گام برداشتیم تا همانند روزهایی که موش ها رژه می‌روند شاهد زیر دست و پا رفتن آنها نباشیم، اما کمی که پیش رفتیم با جلوه ‌دیگری از شهر که روزهای دیگر در آن محیط ناممکن بود مواجه شدیم ، خیابان و جوی‌هایی که برق تمیزی آنها چشم را خیره می‌کرد!

 

تمیزی که رد پای آن را در شهر نمی توان پیدا کرد و این حکایت از آماده باش شهرداری برای بازدیدکنندگان امروز بود که البته این مسئله از چشم تیزبین خبرنگاران به دور نبود...

 

به هر حال با چشم‌پوشی از برنامه‌های تدارک دیده شده برای عدم حضور موش‌ها به تحقیقات خود ادامه دادیم و به راه افتادیم.

 

چهارراه مولوی، خیابان مصطفی خمینی اولین مقصد بود، کسبه این منطقه که خبر به آنها اشتباه رسیده بود از ترس ماموران سد معبر به جمع‌آوری لوازم خود از پیاده‌روها پرداخته بودند و بعد از آنکه متوجه شدند هدف موش‌های شهر است نفس راحتی کشیدند.

 

برخی حقایق را گفتند و برخی دیگر در حضور ماموران شهرداری پاسخ‌های حقیقی خود را به سختی قورت دادند.

 

یکی از کسبه از کاهش جمعیت موش می گوید که نسبت به چند ماه گذشته کمی بهتر شده است.

 

کمی جلوتر که رفتیم یکی از فروشندگان که مشغول جمع‌آوری خود از ترس ماموران سد معبر بود به خبرنگار ما گفت: اوضاع تغییری نکرده و موش های بزرگ همچنان وجود دارند.در ظاهر اوضاع نشان از جمله "همه چیز آرام است" داشت اما ...

 

*موش‌ها همچنان همانند گنجشک تردد دارند 

 

مقصد دیگر خیابان صاحب جمع بود که اوضاع کمی متفاوت بود و دیگر نیازی نبود که از کسبه سوال بپرسیم چرا که لانه موش ها به راحتی اوضاع آن منطقه را فریاد می‌زدند.

 

اولین کاسب آن منطقه گفت که تعداد موش ها زیاد است و اوضاع هیچ تغییری نکرده است.

 

یکی از اغذیه‌فروشان لانه موش ها را نشان می داد که جمعیت زیاد جوندگان موذی باعث خالی شدن زیر درخت شده‌است، شهرداری باید این مکان را بازسازی کند.

 

فروشنده دیگری زیادی موش ها را به تردد گنجشک تشبیه کرد که موش‌ها به تعداد گنجشک در شهر تردد می‌کنند و سموم شهرداری که چند باری از آن در این منطقه استفاده شده تاثیری نداشته است.

 

قسمت دیگر خیابان و جوی پر از زباله نگاهمان را به خود جلب کرد که این مسئله جولان موش ها را شدت می‌بخشد و گذشته از شهرداری همکاری شهروندان را نیز می‌طلبد.

 

در آخرین مقصد که میدان شوش بود ، رد پای موش ها به راحتی می توان احساس کرد؛ تعداد لانه‌های آنها از مکانهای قبلی بیشتر بود ، شکایت کسبه نسبت به منطقه قبل بیشتر و رضایت آنها کمتر بود.

 

تعداد لانه موش ها نشان از آن داشت که اگر دیر بجنبیم تا چند وقت دیگر درخواست پلاک ثبتی خواهند کرد!!

 

رهگذران و کسبه این منطقه را جولانگاه موش‌ها اعلام کرده‌اند . بسیاری از آنها می‌گفتند که شب و صبح زود به اینجا بیایید تا حقیقت از نزدیک ببینید که موش‌ها چه جولانی می‌دهند.

 

 یکی از شهروندان گفت که شهرداری چند روز است اقدام به تمیز کردن و از بین بردن موش‌ها در این منطقه کرده است.

در این میان طعمه گذاران موش‌ها نظر ما را جلب کرد که آیا این اقدام همیشگی است یا حضور خبرنگاران باعث حضور طعمه‌گذاران شده که البته سوالی بی‌پاسخ خواهد ماند...

 

جدا از آماده‌باش شهرداری و آرام بودن اوضاع ، شواهد نشان می داد که جمعیت موش‌ها نسبت به گذشته روندی کاهشی دارد اما چشمگیر نیست.

 

*آموزش اصناف یکی از مولفه‌های تاثیرگذار است

 

 بازدید اعضای کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر حقایقی را روشن کرد اما سیاه و سفید این موضوع همچنان همشهریان را آزار می‌دهند.

 

رحمت‌اله حافظی رئیس کمیسیون سلامت  و محیط زیست شورای شهر می گوید: سرشماری سال گذشته  رقم یک میلیون و 800 هزاری موش ها را نشان می دهد که البته آخرین سرشماری آذر ماه امسال اعلام می‌شود و مشارکت  شهروندان نیز بسیار با اهمیت است بطوری که باید آموزش اصناف به سمت و سویی پیش برود که کسبه نیز با وظایف خود برای کاهش جمعیت موش ها آشنا شوند.

 

*خطر موش ها را جدی بگیریم !

 

در هر حال ، گذشته از برنامه‌ریزی برای کاهش جمعیت موش ها و خصوصا آماده باش شهرداری در این چند روز برای انهدام آنها ،باید بدانیم که اگر این موضوع جدی گرفته نشود در مدت زمان کوتاهی سیر صعودی به خود خواهد گرفت و رویای درخواست پلاک ثبتی از سوی موش ها به واقعیت تبدیل می‌شود.