مفهوم خشکی و تری مزاج از دیدگاه طب سنتی
یک کارشناس طب سنتی مفهوم خشکی و تری مزاج از دیدگاه طب سنتی را توضیح داد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیمسید جواد علوی درباره مفهوم خشکی و تری از دیدگاه طب سنتی در مزاج شناسی اظهار کرد: خشکی مزاج با لاغری بدن، خشونت و جعد یا فر شدن موها، کاهش ترشحات بدن که از آب دهان گرفته تا ترشحات ادراری همراه است.
بهگفته وی پوست بدن در خشکی مزاج دچار سفتی و کاهش انعطاف میشود. پوست خشک طراوات و زیبایی ندارد و با چین و چروک همراه خواهد شد، دستگاه گوارش دچار یبوست میشود و در حرکت با دقت مواجه میشویم.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: اصولاً خشکی، آستانه تحریک مغز را پایین میآورد و در نتیجه دقت مغز بیشتر شده و حواس تیزتر خواهند شد.
علوی گفت: خشکی مزاج در رفتار اجتماعی با عدم انعطاف و سختگیری همراه خواهد بود. خشکی گوارش را کند میکند و در اعمال جنسی نیز موجب اختلال تمایل شده و تمایل جنسی را دچار نوسان میکند.
وی افزود: اما از دیدگاه طب سنتی، خشکی بهمفهوم خاصیت شکنندگی و عدم انعطاف است.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: تری در مزاج بهعکس تمامی حالات گفته شده است. تری در بدن موجب درشتی هیکل است.
علوی خاطرنشان کرد: در تری مزاج ترشحات بدن از آب دهان تا ترشحات چشم و تعریق و ادرار، همه افزایش مییابد، رگها و پوست بدن، نرم و باانعطاف میشوند، پوست طراوت و نرمی بیشتری پیدا میکند و چین و چروک پوست کم خواهد شد.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: تری مزاج در دستگاه گوارش، استعداد یبوست را کم میکند، حرکت با دقت لازم انجام نمیشود؛ زیرا رطوبت از دقت میکاهد.
وی گفت: حواس، تیزی نوع خشکی مزاج افراد مزاج تر را ندارند، اما انعطاف پذیری فرد در رفتار اجتماعی بیشتر شده و قدری از سرعت عملکرد مغزی نیز تعدیل میشود.
علوی افزود: رطوبت طبیعی معمولاً در مزاج گرم، تمایل مداوم جنسی را ایجاد میکند.
ارسال نظر