نشانههای سلامتی در چهره
رنگ چشمها، نوع پوست، چین و چروکها، کبودی و ورم اطراف چشمها و... هر کدام از ویژگیهای چهره است که نکات بسیاری را درباره سلامتی ما چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی بازگو میکنند.
به گزارش پارس به نقل از قدس آنلاینسعی داریم تا شما را با برخی از این نشانههای چهره آشنا کنیم. در این صورت آگاهی بهتری نسبت به خود و سلامتی پیدا خواهید کرد.
پوست
نوع پوست صورت ارتباط مستقیمی با تغذیه دارد. اگر در برنامه غذایی روزانه از اسیدهای چرب ضروری و مایعات کافی بخصوص آب و همچنین خوراکیهای خام مانند انواع سبزیها و میوهها استفاده شود، پوست صورت کاملاً شفاف خواهد بود. این در حالی است که پوست کم و بیش چرب عموماً نشان دهنده وجود مقدار بسیار زیاد چربی در برنامه غذایی است که منشأ تعادل نداشتن در بدن محسوب میشود.
خشکی پوست
گاهی اوقات پوست خشک افزون بر کرم مرطوبکننده به مراقبتهای جدیتری نیز نیاز دارد. این در حالی است که شمار مبتلایان به اگزما طی چند سال اخیر افزایش یافته است. گردههای گل، آلودگی هوا، صابونها، کرک حیوانات، هورمونها و بعضی از مواد غذایی حساسیتزا هستند. برای بهبود این مشکل لازم است تا عامل حساسیت شناخته شده و از آن پرهیز شود.
کشیدگی خطوط چهره
زمانی که فردی نسبت به خود یا دیگران بسیار سختگیر و پرتوقع باشد، این فشار ممکن است روی چهره نمایان شود و در نتیجه خطوط چهره بخصوص در اطراف فک محکم تر به نظر برسد. این فشار حتی میتواند با فشار غیر ارادی و بیش از حد دندانها، سردرد و دیگر مشکلات سلامتی همراه باشد.
آکنه
وجود جوشهای پوستی مسلماً یادآور دوران نوجوانی است. اما اگر این جوشها در سنین بزرگسالی ظاهر شوند، میتوانند نشانهای از سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد که این اختلال هورمونی از هر 10 خانم یک نفر را مبتلا میکند.
خانمهایی که چنین ناراحتی را دارند، معمولاً دچار تجمع کیست در اطراف تخمدان هستند. دورههای قاعدگی نامنظم، افزایش وزن و آکنه از جمله نشانههای این سندرم است. درمانهای لازم برای بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک باید حتماً صورت گیرد تا از دیگر مشکلات سلامتی از جمله افزایش کلسترول و دیابت نوع 2 پیشگیری شود.
لبهای ترک خورده
کمبود آهن یکی از مشکلات تغذیهای رایج خانمها بخصوص در دوران بارداری و دورههای قاعدگی است. بدن برای ساخت گلبولهای قرمز به آهن و همچنین ویتامین B12 و اسید فولیک نیاز دارد که کمبود این مواد میتواند منجر به کم خونی شود.
تشخیص کم خونی فقر آهن مشکل است بخصوص اگر فرد در وضعیت سلامت معمول باشد. اما سردرد، خستگی و حالت تهوع میتواند نشانه هایی از این مشکل محسوب شود.
همچنین ممکن است دهان و گلو خشک شود که سبب ترک خوردگی لبها و زخم گوشه دهان گردد. خوشبختانه میتوان به کمک قرصهای آهن و تغذیه متعادل این کمبود را جبران کرد.
گونههای متورم
اگر گونهها به طور ناگهانی دچار تورم شوند، نشان دهنده پرخوری و چاقی نیست، بلکه زنگ خطر نارسایی غده تیروئید به صدا در آمده است. در این صورت باید به نشانههای دیگری مانند خستگی یا افسردگی نیز توجه داشت. تورم همچنین میتواند نشان دهنده مشکل سادهتری مانند سینوزیت نیز باشد.
رنگ چشمها
رنگ چشمها در سه سطح بررسی میشود:
- آبی: افراد با رنگ چشم آبی عموما فعال، مقاوم، پرشور و نشاط و حساس هستند و زمینه اختلالات عصبی در آنها دیده میشود.
- قهوهای: افراد با رنگ چشم قهوهای معمولاً تا پیش از سن 30 سال مشکل سلامتی ندارند. از این سن به بعد بعضی تغییرات در نتایج آزمایشهای آنها به وجود میآید و یا نخستین نشانههای ناراحتیخون و حساسیتها بروز میکند.
- سبز: چشمهای با رنگ سبز را میتوان مجموع چشمهای با رنگ قهوهای و آبی دانست. افراد با رنگ چشم سبز ممکن است هم ویژگیهای افراد چشم آبی را داشته باشند و هم ویژگیهای شبیه به چشم قهوهایها را نشان دهند.
کبودیهای اطراف چشم
بیشتر افراد از وجود کبودی و تیرگی اطراف چشمها ناراحت هستند. این تیرگیها افزون بر اینکه حالتی از خستگی را در آنها نشان میدهد، با توجه به رنگی که دارند نیز میتواند نشانهای از دیگر مشکلات سلامتی باشد:
- تیرگیهای زرد رنگ عموما نشانهای از فعالیت بسیار زیاد کبد و کیسه صفرا خواهد بود.
- کبودیهای تیره یا سیاه را معمولا میتوان با مشکلات مربوط به کلیه ها، کیسه صفرا و یااندامهای تولید مثل مرتبط دانست. البته این شرایط عموماً نتیجه ناراحتیهای گوارشی پیشین است.
- تیرگیهای خاکستری در اغلب موارد نشان دهنده ناراحتیهای کلیوی یا در بعضی موارد بیماریهای ریوی است. نارسایی در عملکرد غدد لنفی یا اختلالهای هورمونی معمولاً با این حالات مرتبط است.
چین و چروک دور چشم
چین و چروکهای اطراف چشمها نشان دهنده ضعف در کبد است. اگر احساس میکنید که بتازگی در اطراف چشمها خطوطی ظاهر شدهاند، باید با تغذیه متعادل مراقب این اندام باشید و در صورت نیاز سطح استرس را کاهش دهید.
قرمزی چشمها
در بیشتر موارد وجود خون در چشمها و قرمزی آنها نشان دهنده کار بیش از حد است. در این حالت لازم است تا استراحت کنید. با این حال، ممکن است نشانهای از یک بیماری نهفته باشد که نیاز به مشورت با پزشک است، بخصوص اگر درد با اختلالهای بینایی همراه باشد.
قرمزی چشمها همچنین ممکن است نشانهای از تب یونجه یا دیگر حساسیتها باشد که با مصرف داروهای آنتی هیستامین بهبود مییابد. درد شدید نیز میتواند نشانهای از آب سیاه و افزایش ناگهانی فشار چشم باشد. در این صورت باید فوری به پزشک مراجعه کرد.
ورم زیر چشمها
ورم زیر چشمها که ظاهری خسته و غمگین را به چهره میدهند معمولاً با احتباس آب بدن در ارتباط هستند. این ورمها اغلب صبحها هنگام بیدار شدن از خواب، پس از خوردن غذای سنگین یا دیروقت در شب پیش، دیده میشوند و کم کم نیز از بین میروند. معمولاً گذاشتن برشهای خیار روی چشمها رایج ترین ترفند رفع این مشکل است، اما اگر ممکن است ورمهای زیر چشم نشان دهد که کلیهها به درستی مواد سمی را دفع نمی کنند. کلیهها با دفع مواد زاید و مایعات بدن و همچنین آزاد کردن بعضی هورمونها سبب تنظیم فشار خون و تشکیل گلبولهای قرمز میشوند.
اگر ایناندامهای بدن بخوبی فعالیت نکنند، میتواند منجر به افزایش فشار خون، کم خونی، ضعف استخوانها و آسیبهای عصبی شود. پس حتماً با پزشک مشورت داشته باشید.
پلک ها
جالب است بدانید که اندازه پلکها به میزان نور محیطی که در آن حضور داریم، بستگی دارد. با این حال اندازه پلک با توجه به وضعیت استرس یا وجود انگل در دستگاه گوارش متغیر است. انگلهای رودهای معمولا با نشانههایی مانند خارش بینی، مشکلات رودهای یا گوارشی، اضطراب، تغییر در اشتها و... نیز بروز میکنند.
قرمزی بینی
قرمز شدن بینی در اغلب موارد میتواند نشان دهنده فعالیت بسیار زیاد قلب باشد. این حالت در صورت سابقه ناراحتیهای قلبی در خانواده و اقوام ملموستر خواهد بود. در این صورت لازم است تا مراقب تغذیه بود، فعالیت ورزشی در برنامه روزانه گنجانده شود و آزمایشهای دورهای پزشکی به طور منظم صورت گیرد.
ارسال نظر