پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- الهام مرادی- رانندگی کردن با اتومبیل، از آن کارهایی است که هر کسی دوست دارد تجربه‌اش را داشته باشد. خیلی از نوجوانان و جوانان برای رسیدن به ۱۸سالگی روزشماری می‌کنند تا بتوانند پشت فرمان اتومبیل بنشینند.

خب، پس مهم‌ترین شرط برای رانندگی براساس قوانین راهنمایی و رانندگی در کشور ما همین داشتن 18سال تمام است. شما بعد از آن می‌توانید برای گرفتن گواهینامه رانندگی اقدام کنید. اما گرفتن این گواهینامه، مراحلی دارد و شما باید چند هفته‌ای آموزش رسمی ببینید.

هزینه‌هایی هم باید پرداخت و مدارکی هم باید جمع‌آوری کنید. اگر قصد دارید دست به فرمان شوید و رانندگی کنید در اینجا با ما همراه شوید تا گام به گام مراحل گرفتن گواهینامه رانندگی را برایتان بیان کنیم.

گام اول

شما چه گواهینامه‌ای باید بگیرید؟

فرض ما در این گزارش این است که شما می‌خواهید گواهینامه رانندگی با خودروهای سواری سبک‌ بگیرید. این گواهینامه در سال‌های نه چندان دور به‌نام گواهینامه پایه 2شناخته می‌شد و هنوز هم شاید بین مردم به همین نام مشهور باشد. اما چند سال پیش این نامگذاری تغییر کرد و این گواهینامه به نام ب1نامیده شد. تعدد گواهینامه‌ها در این مدل نامگذاری باعث شد که شیوه جدیدتری در دستور کار پلیس راهور قرار گیرد. براساس نظام جدید صدور گواهینامه، تعداد گواهینامه‌های صادره از ۶ نوع به 3نوع پایه۱، پایه۲ و پایه۳ تبدیل شد و اعتبار گواهینامه‌ها تا سن ۶۵ سالگی ۱۰ سال، از ۶۵ تا ۷۵ 5سال و از ۷۰ سالگی 2سال است. گواهینامه «ب۱» معادل پایه ۳، گواهینامه «ب۲» معادل پایه ۲ و گواهینامه‌های «پ۱» و گروه «ت» معادل پایه یکم است که هنگام تعویض گواهینامه، معادل‌سازی می‌شود. پس با این حساب شما برای رانندگی با خودروهای سواری سبک باید به‌دنبال گواهینامه پایه 3باشید.

گام دوم

حضور در آموزشگاه و ارائه مدارک

آموزشگاه‌های رانندگی تنها جایی است که برای گرفتن گواهینامه رانندگی خودروهای سواری‌ سبک (گواهینامه پایه 3) باید مراجعه کنید. خدمات این آموزشگاه‌ها چندان تفاوت فاحشی با هم ندارند. هزینه‌های آنها هم یکی است، پس بهترین پیشنهاد انتخاب نزدیک‌ترین آموزشگاه به محل زندگی یا کار شماست. یادتان باشد که شما 2، 3هفته‌ای باید به این آموزشگاه رفت‌وآمد داشته باشید، پس به سهل بودن رفت‌وآمدتان فکر کنید. اما قبل از رفتن، این مدارک را آماده کنید تا دچار دردسر نشوید.

گام سوم

هزینه‌هایی که باید بپردازید

آنهایی که خیلی سال قبل گواهینامه گرفته‌اند، حتما از بالا رفتن هزینه‌های دریافت گواهینامه تعجب خواهند کرد. پیشنهاد ما این است که اگر واقعا قصد رانندگی ندارید و قرار است که گواهینامه فقط به‌عنوان یک مدرک در کیف‌تان قرار گیرد، بی‌خیال این کار شوید. به هر حال هزینه‌های این کار 2بخش خواهد بود؛ یکی هزینه‌های مربوط به آموزشگاه و دیگری هزینه‌هایی که باید به‌حساب نهادها واریز کنید. جدول مقابل این هزینه‌ها را براساس سال 94نشان می‌دهد:

گام چهارم

معاینه و شرکت در کلاس‌های ت‍ئوری

برای رانندگی کردن باید از سلامت جسمانی برخوردار باشید. مخصوصا دید چشم‌های شما باید مشکلی نداشته باشد، برای همین هم در این مرحله شما را به یک پزشک معتمد نیروی انتظامی معرفی می‌کنند تا معاینه شوید. گروه خونی‌تان هم با انجام یک آزمایش باید مشخص و برگه آزمایشگاه به آموزشگاه تحویل داده شود. گام بعدی هم شرکت در کلاس‌‌های آموزشی تئوری است که شامل 8جلسه 2ساعته خواهد بود؛ 6جلسه کلاس آشنایی با قوانین راهنمایی و رانندگی و 2جلسه آموزش فنی اتومبیل. حضور شما در این کلاس‌ها الزامی است. در صورت غیبت باید در کلاس‌های جایگزین شرکت کنید. در پایان هم یک آزمون اولیه توسط آموزشگاه از شما گرفته خواهد شد. قبولی شما در این آزمون شرط حضور در دوره‌های آموزشی عملی یا همان رانندگی با اتومبیل‌های آموزشی است. آزمون آیین‌نامه معمولا هفته‌ای یک‌بار برگزار می‌شود. اگر قبول نشدید بعد از گذشت یک هفته دوباره می‌توانید در آزمون شرکت کنید.

گام پنجم

رانندگی آموزشی در معابر شهری

خب حالا به بخش هیجان‌انگیز ماجرا رسیده‌اید. خیلی‌ها در این مرحله برای نخستین بار پشت فرمان یک اتومبیل قرار می‌گیرند. شما در این مرحله باید در 10تا 12جلسه آموزش عملی رانندگی شرکت کنید. انتخاب ساعت‌های آموزش رانندگی کمی توافقی است، یعنی آموزشگاه وضعیت وقت‌های آزاد شما را درنظر می‌گیرد و البته شما هم باید در تعیین ساعت آموزش کمی انعطاف داشته باشید. یکی از موارد تخلف در این مرحله این است که شما در کلاس آموزشی حضور نیابید و مربی هم کارت یا کارنامه شما را به شکل صوری مهر کند. اگر این اتفاق توسط اداره راهنمایی و رانندگی محرز شود، هم کارت مربیگری را باطل و هم آموزشگاه‌ را پلمب می‌کند. بنابراین شما و مربی رانندگی‌تان موظف هستید تمام ۱۲ جلسه رانندگی را حضور فیزیکی داشته باشید. نکته بعدی هم این است که در طول کلاس‌های رانندگی، به هیچ عنوان با اتومبیل غیراز اتومبیل‌های مخصوص آموزشگاه، تمرین نکنید. اندازه کلاچ و به‌طور کلی، قلق هر خودرویی با دیگری متفاوت است. به همین علت این کار، کارایی آموزش شما را بسیار زیاد کاهش خواهد داد.

گام ششم

شرکت در آزمون‌های رانندگی

معمولا آموزشگاه‌های رانندگی، پس از پایان جلسه‌های آموزش عملی، یک آزمون داخلی توسط مربی از شما می‌گیرد تا اگر نیاز باشد برایتان باز هم کلاس آموزشی گذاشته شود. در گام بعدی برایتان وقتی تعیین می‌شود تا در آزمون نهایی که توسط یک افسر راهنمایی و رانندگی گرفته خواهد شد حضور یابید. قبل از آزمون عملی باید در آزمون نهایی تئوری حضور یابید. قبولی در این آزمون شرط حضور شما در آزمون عملی است. معمولا شما باید 15دقیقه رانندگی کنید و مهارت‌تان را در این زمینه به افسر راهنمایی و رانندگی نشان دهید. اگر قبول شدید که هیچ، اما درصورت مردودی باید دوباره حدود 10ساعت یا همان 5جلسه آموزش ببینید که حدودا برای هر جلسه، 30هزار تومان خرج روی دست‌تان می‌گذارد. ممکن است بین آزمون‌هایتان هم وقفه بیفتد بنابراین یادتان باشد که معاینات پزشکی شما 6ماه، قبولی آیین‌نامه‌تان 2سال و قبولی مهارت رانندگی‌تان فقط یک سال اعتبار دارند و بعد از این مدت باید این موارد را دوباره اخذ کنید.

گواهینامه هوشمند

نکته‌هایی که باید بدانید

گواهینامه‌ای که برای شما صادر می‌شود یک گواهینامه هوشمند است. در این گواهینامه‌ها، نوع وسیله رانندگی مشخص و علاوه بر مشخصات فردی، محدودیت‌های جسمی، گروه خونی و بیماری‌های خاص در چیپ الکترونیکی قرار می‌گیرد. این گواهینامه‌ها دارای چیپ‌های هوشمندی است که تمامی مشخصات فردی راننده مانند گروه خونی، بیماری‌های خاص، تخلفات و نمرات منفی در آن ثبت می‌شود. یعنی راننده تمام سوابق خود را در گواهینامه همواره همراه دارد و افسران راهنمایی و رانندگی تنها با کنترل گواهینامه یک راننده درخواهند یافت که او تا چه اندازه خلاف کرده یا مشخصاتش چیست.

دارندگان گواهینامه‌های پایه۳، در یک سال اول اجازه تردد در جاده‌های برون‌شهری و تردد در شب را ندارند.

در شرایط جدید برای افراد تا ۶۵ سال، گواهینامه‌ها با اعتبار ۱۰ ساله، بین ۶۵ تا ۷۰ سال با اعتبار ۵ ساله و بالای ۷۰ سال با اعتبار ۲ ساله صادر می‌شود.

برای دریافت گواهینامه پایه ۲ باید ۲ سال از صدور گواهینامه پایه ۳ شما گذشته باشد. این گواهینامه برای حداکثر بار ۶ تن و جابه‌جایی ۲۶سرنشین صادر می‌شود. همچنین گواهینامه‌های پایه یک برای حمل بار بیش از ۶ تن یا جابه‌جایی افراد بیش از ۲۶ سرنشین و خودروهای سنگین صادر می‌شود. متقاضیان دریافت گواهینامه پایه یک باید حداقل ۲۵ سال سن داشته و ۲ سال نیز از زمان صدور گواهینامه پایه ۲ آنها گذشته باشد.

متقاضی    و مدارک مورد نیاز

آقایان و بانوان    1- 8 قطعه عکس 4×3جدید، تمام رخ، زمینه سفید، مطابق با ضوابط پلیس راهور (حتماً به عکاس بگویید که عکس را برای گواهینامه رانندگی می‌خواهید، آنها خودشان از ضوابط مطلع هستند).

2- تصویر و اصل کارت ملی یا اصل تأییدیه اداره ثبت احوال.

3- اصل شناسنامه، به همراه کپی صفحه اول و همچنین کپی درصورت داشتن توضیحات.

4-کدپستی منزل مسکونی‌تان هم نیاز است.

فقط آقایان    - اصل و کپی کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به خدمت عکس‌دار یا برگه اعزام به خدمت کامپیوتری بدون داشتن غیبت یا گواهی اشتغال به تحصیل

آموزشگاه    418900تومان به‌حساب خود آموزشگاه

نهادها و سازمان‌ها    8000تومان به شماره حساب بانک ملی 0105968801004به نام شرکت پژوهش و توسعه ناجی

750تومان به شماره حساب بانک ملی شهرداری شهرتان

1000تومان به شماره حساب بانک ملی 2171159008009به نام نیروی انتظامی بابت تمبر گواهینامه

20000تومان به شماره حساب بانک ملی 21711501303003به نام نیروی انتظامی برای صدور گواهینامه

هزینه خرید کتاب    12500تومان که می‌توان از خود آموزشگاه خرید

کلاس های گواهینامه راهنمایی رانندگی (سال 1400)

در گذشته به گواهینامه تصدیق رانندگی گفته می­شد. سندی که با آن فرد می­تواند با وسایل نقیله مانند: موتور سیکلت، اتومبیل، کامیون، اتوبوس رانندگی کند. گواهینامه در ایران یک سند هویتی است که توسط پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی و در صورت قبولی در آزمون آیین­ نامه و آزمون شهری صادر می­شود.

اعتبار گواهینامه ۱۰ سال می­باشد و پس از ده سال در صورت صحت سلامت روانی و جسمی تجدید می­شود. افرادی که سن ۷۰ سال به بالا دارند باید هر پنج سال یک­بار برای برای اطلاع از وضعیت جسمی و روانی خود اقدام کنند و در صورت نیاز به تعویض گواهینامه به راهنمایی و رانندگی مراجعه کنند.

برای گرفتن گواهینامه رانندگی چه آموزشگاهی برویم؟

آموزشگاه‌ های رانندگی تنها جایی است که برای گرفتن گواهینامه رانندگی خودروهای سواری‌ سبک (گواهینامه پایه ۳) باید مراجعه کنید. خدمات این آموزشگاه‌ ها چندان تفاوت فاحشی با هم ندارند. هزینه‌های آنها هم یکی است، پس بهترین پیشنهاد انتخاب نزدیک‌ترین آموزشگاه به محل زندگی یا کار شماست. یادتان باشد که شما ۲، ۳هفته‌ای باید به این آموزشگاه رفت‌وآمد داشته باشید، پس به سهل بودن رفت‌وآمدتان فکر کنید. اما قبل از رفتن، این مدارک را آماده کنید تا دچار دردسر نشوید.

اعلام شرایط و نحوه فعالیت آموزشگاه‌های رانندگی از شنبه

انواع گواهینامه در ایران

به طور کلی پنج نوع گواهینامه در ایران وجود دارد:

گواهینامه پایه یک

برای حمل و نقل بیش از ۲۶ مسافر و وسایل باربری با بیش از ۶ تن. به استثنا وسایل نقلیه موتور سیکلت و موتور گازی.

مقررات و مراحل دریافت گواهینامه رانندگی پایه یک - ویرگول

شرایط و مراحل گرفتن گواهینامه رانندگی پایه یک ( مراحل گرفتن گواهینامه ماشین سنگین )

  • حداقل سن ۲۵ سال
  • قبولی در آزمون آیین­ نامه راهنمایی و رانندگی
  • قبولی در آزمایش رانندگی با اتومبیل­ های سنگین
  • کافی بودن اطلاعات فنی در ارتباط با وسایل نقلیه.
  • حداقل گذشتن دوسال از مدرک گواهینامه پایه دو.

مدارک مورد نیاز کلاس گواهینامه پایه یک

  • اصل گواهینامه ب۲ یا گواهینامه رانندگی پایه دو
  • اصل کارت ملی یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال به همراه یکبرگ کپی (کارت ملی جدید و هوشمند) ارائه گواهینامه دیگر در صورت وجود اعم از موتورسیکلت یا ویژه (مانند: تراکتور و…)
  • اصل شناسنامه عکس دار به همراه یک برگ کپی از صفحه اول و در صورت داشتن توضیحات یک برگ کپی از صفحه توضیحات.
  • (۸) قطعه عکس ۴*۳ تمام رخ جدید (تجدید چاپ نباشد) با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

عکس آقایان بایستی بدون کلاه، کراوات و لباس نظامی باشد، روحانیون در خصوص ارائه عکس با عمامه (گردی صورت و دو گوش کاملا مشخص باشد) و اتباع خارجی با کروات مخیر هستند.عکس متقاضی باید بدون عینک باشد.

آقایان مبتلا به تاسی سر در ارائه عکس با کلاه گیس مخیر بوده لیکن ثبت بیماری آنان در قسمت اطلاعات پزشکی سیستم مکانیزه صدور گواهینامه الزامی است.

عکس بانوان باید به نحوی باشد که ضمن رعایت کامل حجاب اسلامی، گردی صورت متقاضی در عکس مشخص باشد.

آیا برای گرفتن گواهینامه رانندگی پایه ١ حتماً باید پایه ٢ داشته باشیم؟

برای دریافت گواهینامه رانندگی پایه 1 حتما باید گواهینامه پایه 2 داشته باشیم. به واقع داشتن گواهینامه رانندگی در هر پایه ای، نیازمند داشتن گواهینامه پایه قبل را دارد. وقتی برای دریافت گواهینامه پایه 1 مراجعه می کنید، نیاز به داشتن گواهینامه پایه 2 بوده و زمانی که برای دریافت گواهینامه پایه 2 اقدام می کنید، داشتن گواهینامه پایه 3 ضروری خواهد بود. به علاوه باید از داشتن هر یک از این گواهینامه های پیش زمینه، حداقل 2 سال گذشته باشد.

آیا برای اخذ گواهی نامه پایه یکم داشتن دیپلم ضروری است؟

باید گفت که برای اخذ گواهینامه پایه یک داشتن دیپلم ضروری نیست. به واقع شما بدون داشتن دیپلم می توانید برای دریافت این گواهینامه اقدام کنید و تنها داشتن سواد خواندن و نوشتن کافی خواهد بود. این مورد گرفتن گواهینامه را برای تمام افراد ساده می سازد.

گواهینامه پایه دو

  • برای حمل و نقل حداکثر ۲۶ نفر و جا­به­ جایی شش تن بار باید گواهینامه پایه دو داشت.
  • توجه داشته باشید داشتن گواهی پایه سه ضروری می­باشد.

کامل ترین نمونه سوالات آیین نامه پایه دوم - گواهیار

شرایط و مراحل اخذ گواهینامه رانندگی پایه دو

  • سن ۲۳ سال تمام
  • گذشت ۲ سال تمام از اخذ گواهینامه پایه سوم
  • گواهی سلامت جسمی و روحی و روانی و تست عدم اعتیاد
  • طی دوره آموزش نظری و عملی
  • قبولی در آزمون آئین‌ نامه و عملی شهر با وسایل نقلیه مربوطه (مینی بوس و خاور)
  • باید حداقل 7 ماه از اعتبار گواهینامه پایه 3 شما مانده باشد

مدارک مورد نیاز گواهینامه رانندگی پایه دو (پایه دوم)

  • ارائه اصل گواهینامه رانندگی پایه سه با اعتبار حداقل ۶ ماه
  • اصل کارت ملی یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال مربوط به شماره ملی متقاضی به همراه یک برگ کپی
  • ارائه هر نوع گواهینامه دیگر اعم از موتورسیکلت یا ویژه (مانند: تراکتور، جرثقیل، لودر، گریدر، لیفتراک و…)
  • اصل شناسنامه عکس دار به همراه یک برگ کپی از صفحه اول و در صورت داشتن توضیحات یک برگ کپی از صفحه توضیحات.
  • هشت (۸) قطعه عکس ۴*۳ تمام رخ جدید (تجدید چاپ نباشد) با زمینه روشن، لباس تیره و تمام رخ

عکس آقایان بایستی بدون کلاه، کراوات و لباس نظامی باشد، روحانیون درخصوص ارائه عکس با عمامه (گردی صورت و دوگوش کاملا مشخص باشد) و اتباع خارجی با کروات مخیر هستند.عکس متقاضی باید بدون عینک باشد.

آقایان مبتلا به تاسی سر در ارائه عکس با کلاه گیس مخیر بوده لیکن ثبت بیماری آنان در قسمت اطلاعات پزشکی سیستم مکانیزه صدور گواهینامه الزامی است.

عکس بانوان باید به نحوی باشد که ضمن رعایت کامل حجاب اسلامی، گردی صورت متقاضی در عکس مشخص باشد.

هزینه گواهینامه پایه 2 چقدر است ؟

  1. هزینه آموزش تئوری = 400 هزار تومان
  2. هزینه کلاس های عملی = 700 هزار تومان
  3. هزینه چشم پزشکی = 65 هزار تومان
  4. هزینه کتاب آیین نامه پایه 2 = 20 هزار تومان
  5. هزینه گواهی و تست عدم اعتیاد = 48 هزار تومان
  6. هزینه فیش های مربوطه = 45 هزار تومان

    در مجموع هزینه کل 1.200.000 تا 1.450.000 ( حداقل و حداکثر) می باشد .

با این گواهینامه چه کار میتوان کرد ؟

شما با داشتن این گواهینامه می توانید به راحتی و قانونا خودرو های ون و کامیونت ها رو برانید .

حداکثر وزن قانونی جابجایی با گواهینامه پایه دو , 6 تن و حداکثر مسافری که میتوانید داشته باشید 26 نفر می باشد .

خب اگر پایه 3 داشته اید و در خیابان های شهرتان به رساندن مسفران به مقاصدشان مشغول بوده اید و بسیار به رانندگی و کسب درآمد از این طریق علاقمند هستید , بهتر پیشنهاد ما به شما عزیزات گرفتن گواهینامه پایه 2 است .

زیرا هم می توانید به راحتی مسافران بیشتری داشته باشید و هم درآمدتان افزایش پیدا خواهد کرد و در بسیازی از شرکت ها به راحتی استخدام خواهید شد .

پس آماده باشید برای تجربه درآمدی و موقعیت شغلی بسیار مطلوب تر از گواهینامه پایه 3 .

گواهینامه پایه سه

گواهینامه پایه 3 یا همان ب 1 قدیم برای رانندگی با وسایل نقیله و ظرفیت ۹ نفر و حمل برای ۳/۵ تن.تمام خودروهای سواری شهری مثل تاکسی‌ها، وانت‌ها، سواری‌ها و شاسی‌بلندها برای راندن نیاز به این گواهینامه دارند. البته وانت نیسان و ون جز این دسته حساب نمی‌شوند.

شرایط و مراحل دریافت گواهینامه رانندگی پایه سه

  • گواهی سلامت جسمی و روحی و روانی
  • طی دوره آموزش نظری و عملی
  • قبولی در آزمون آئین‌ نامه و عملی شهر با وسایل نقلیه مربوطه
  • سن 18 سال تمام

مدارک مورد نیاز گواهینامه رانندگی پایه سه (پایه سوم)

با در دست داشتن مدارک زیر جهت ثبت نام می توانید به نزدیک ترین آموزشگاه رانندگی محل سکونت خود مراجعه کنید:

  • اصل شناسنامه عکس‌دار به همراه یک کپی از صفحه اول و صفحه توضیحات (در صورت داشتن توضیحات)
  • اصل کارت ملی یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال (در صورت داشتن شناسنامه جدید نیازی به این مورد نیست)
  • هشت قطعه عکس ۴×۳ مربوط به سال جاری
  • اصل کارت پایان خدمت یا معافی به همراه کپی پشت و رو
  • گواهی اشتغال به خدمت عکس‌دار (به همراه دفترچه مرخصی یا فیش حقوقی)
  • برگه اعزام به خدمت کامپیوتری به همراه کپی عدم غیبت سنواتی
  • گواهی اشتغال به تحصیل با مهر تائیدیه منطقه (برای دانشجویان شهرستان با تائیدیه راهور) به همراه انتخاب واحد یا کارت تحصیلی

پروسه گرفتن گواهینامه پایه چقدر زمان میبرد؟

مراحل گواهینامه گرفتن و آموزش رانندگی
  • ثبت نام
  • انجام معاینات پزشکی
  • شرکت در کلاس آئین نامه و فنی
  • آزمون مقدماتی آئین نامه
  • شرکت در ۱۲ جلسه عملی خودرو
  • آزمون مقدماتی شهر
  • صدور گواهی مهارت
  • صدور کاردکس
  • آزمون اصلی آئین نامه
  • آزمون اصلی شهر
  • صدور گواهینامه

نحوه گرفتن گواهینامه با توضیحات

مراحل ثبت نام گواهینامه

با مدارکی که در بالا گفتیم به آموزشگاه رانندگی برای ثبت نام مراجعه کنید. همه متقاضیان برای گرفتن گواهینامه پایه سه باید در کلاس‌های تئوری و عملی آموزشگاه‌های رانندگی شرکت کنند.

  1. هزینه کلاس های تئوری که 15 الی 17 ساعت خواهد بود = 180 هزار تومان است 
  2. هزینه کلاس عملی که از 20 تا 25 ساعت خواهد بود = 800 هزار تومان است
  3. هزینه تمبر که باید به حساب‌هایی به نام نیروی انتظامی و شهرداری واریز شود = 40 هزار تومان است
  4. هزینه مردودی در امتحان آیین نامه ( به ازای هر دفعه ) = 3.000 تومان است

    ( به ازای هر بار مردود شدن در امتحان آیین نامه , یک هفته از زمانتان نیز به هدر خواهد رفت تا دوباره امتحان دهید . )

  5. هزینه مردودی در آزمون عملی = 10 هزار تومان است
  6. هزینه چشم پزشکی و آزمایش گروه خون ( با جزییات ) حدودا 180.000 تومان

    ( آدرس چشم پزشکی و آزمایشگاه را خود آموزشگاه به شما خواهد داد )

  7. هزینه خرید کتاب آیین نامه = 20.000 تومان

    ( که می توانید به طور کاملا رایگان از پایین تر از همین قسمت به راحتی دانلود کنید )

    در مجموع هزینه گواهینامه رانندگی حدود 1.000.000 الی 1.400.000 هزار تومان خواهد شد . ( حداقل و حداکثر )

هزینه گواهینامه پایه 3 - قیمت ثبت نام پایه سوم - مدارک لازم گواهینامه ب3

تکمیل فرم معاینه از مراحل گرفتن گواهی نامه

بعد از ثبت‌نام و تکمیل مدارک در آموزشگاه رانندگی، فرم معاینه به شما تحویل داده می‌شود. در این مرحله باید به مطب یکی از پزشک‌های طرف قرارداد که از سوی آموزشگاه معرفی می شوند، بروید و نتیجه معاینات را دوباره به آموزشگاه رانندگی تحویل دهید.

شرکت کردن در کلاس‌های تئوری و عملی

کلاس های تئوری آموزش رانندگی چند جلسه است ؟

کلاس‌های تئوری یا همان آیین نامه شامل 6 جلسه آشنایی با قوانین راهنمایی و رانندگی و 2 جلسه آموزش مسائل فنی خودرو است. در این کلاس‌ها شما با تمام قوانین رانندگی مثل علایم راهنمایی و رانندگی، حق تقدم، قوانین جاده‌ها و راه‌ها و... آشنا می‌شوید و اصول اولیه فنی خودرو مثل چک‌کردن باد ماشین و روغن  و ... را یاد می‌گیرید.

مراحل آزمون مقدماتی رانندگی

بعد از کلاس‌های تئوری ، باید آزمون مقدماتی آیین‌نامه بدهید. این آزمون مثل آزمون آیین‌نامه اصلی است و فقط بخش فنی را شامل نمی‌شود.

کلاس های عملی رانندگی چقدر طول میکشد ؟

بعد از اینکه در آزمون مقدماتی آیین‌نامه قبول شدید، نوبت به کلاس‌های عملی می رسد.

کلاسهای عملی آموزش رانندگی چند جلسه است ؟ + مدت زمان کلاس های آموزش رانندگی

کلاس های عملی 12 جلسه 2 ساعته است. پس از انتخاب مربی ، آموزش رانندگی شروع می شود. کلاس‌های عملی از آموزش ساده‌ترین موارد رانندگی مانند صکادرات (روشن کردن ماشین، تنظیم کردن صندلی و آینه) شروع می‌شود و تا مسائل پیچیده‌تری مثل دور دوفرمانه و پارک دوبل ، پارک ال ادامه می یابد.

مراحل امتحان مقدماتی رانندگی

بعد از کلاس‌های عملی شهر نوبت به آزمون عملی مقدماتی می رسد. این آزمون که مانند آزمون اصلی است جهت آشنایی شما با شرایط آزمون اصلی و کاهش استرس شما برای آزمون اصلی رانندگی است. اگر مربی شما را واجد مهارت رانندگی بیابد می توانید برای آزمون اصلی اقدام کنید در غیر اینصورت هر چندبار که نیاز باشد، آموزشگاه از شما آزمون عملی مقدماتی می‌گیرد تا به شرایط آزمون اصلی برسید. اگر نیاز بود می توانید چند جلسه کلاس عملی بگیرید تا مهارت شما افزایش یابد و اعتماد به نفس بهتری پیدا کنید.

بعد از شرکت در کلاس‌ها و قبولی در آزمون‌های مقدماتی، برای شما کاردکس یا کارتکس تهیه می شود. مدارک مورد نیاز در این مرحله گواهی قبولی در امتحان تئوری و عملی اولیه و همچنین برگه گروه خونی و واریز فیش‌های بانکی هزینه گواهینامه است که در این مورد خود آموزشگاه راهنماییتان می‌کند و شماره حساب‌ها را به شما می‌دهد.

شماره حساب‌های جدید برای تشکیل کاردکس

نام صاحب حساب شماره حساب مبلغ (تومان)
نیروی انتظامی ۲۱۷۱۱۵۱۳۰۳۰۰۳ ۲۰۰۰۰ تومان برای صدور گواهینامه
شرکت پژوهش و توسعه ناجی ۰۲۲۳۰۹۳۸۳۳۰۰۷ 12000 تومان برای خدمات الکترونیک
وزارت دارایی ۲۱۷۱۱۵۹۰۰۸۰۰۹ ۱۰۰۰ تومان برای تمبر
شهرداری ۳۱۱۱۰۰۰۰۴۸۰۰۶ 1000 تومان برای تمبر

توجه داشته باشید که اگر کاردکس را در آموزشگاهی تشکیل بدهید، بعداً دیگر نمی‌توانید در در یک آموزشگاه دیگر ثبت‌نام کنید؛ پس در انتخاب آموزشگاه حسابی دقت کنید.

شرکت کردن در آزمون اصلی آئین‌نامه و عملی اصلی

در آخر باید در آزمون آیین نامه و سپس آزمون شهر شرکت کنید. برای آزمون آیین نامه کافیست کتاب آیین نامه را بخوانید. می‌توانید از آموزش‌ها، نمونه سوالات و آزمون‌های آنلاین و اینترنتی هم برای آمادگی بیشتر کمک بگیرید.

آزمون آئین‌نامه شامل دو بخش است. بخش اول شامل 30 سوال از کتاب آئین‌نامه راهنمایی و رانندگی است. برای پاسخگویی به آنها 20 دقیقه وقت دارید. اگر می‌خواهید که در این آزمون قبول شوید باید حداقل 26 سوال را درست جواب بدهید؛ یعنی مجاز هستید که حداکثر 4تا غلط داشته باشید. تقریبا 7 سوال از آزمون آیین‌نامه به مسائل فنی خودرو ربط دارد؛ چه سوالاتی؟ مثلاً اینکه شکستگی جلوبندی چه مشکلی را ایجاد می‌کند؟ یا معیوب بودن سیستم تعلیق خودرو باعث چه چیزی می‌شود؟ پس شما باید برای این بخش هم آمادگی لازم را داشته باشید. بهتر است بدانید که قبولی در آزمون آیین‌نامه 2 سال اعتبار دارد و فقط تا دو سال فرصت دارید به هر تعداد که لازم است، در آزمون عملی شرکت کنید. هرچند بهتر است که بعد از قبولی در این آزمون هرچه سریع‌تر در آزمون عملی هم شرکت کنید.

اگر در آزمون آیین نامه قبول شدید، باید مدارک لازم برای صدور کارتکس امتحان عملی را به آموزشگاه ارائه کنید. این مدارک عبارتند از:

  • گواهی قبولی در آزمون آیین‌نامه اصلی
  • اصل شناسنامه
  • فیش واریز هزینه گواهینامه

آموزشگاه روز و ساعت مشخصی را برای برگزاری آزمون عملی به شما اعلام می‌کند. شما باید در حضور یک افسر راهنمایی و رانندگی آزمون عملی مهارت رانندگی بدهید. زمان این آزمون حدود ده دقیقه است. مواردی که افسر از شما می‌ خواهد همان مواردی است که در کلاس‌های عملی تمرین کرده اید؛ رعایت صکادرات، دور زدن، پارک دوبل، دنده عقب و ... پس خونسردی خودتان را حفظ کنید و با آرامش کارهایی که از شما می‌خواهند را انجام بدهید.

پس از موفقیت در آزمون شهر یا عملی رانندگی گواهینامه شما ظرف مدت 1 تا 2 ماه به دست شما می رسد. برای رهگیری گواهینامه خودتان می‌توانید به سامانه رهگیری مرسولات سازمانی به آدرس https://najatracking.post.ir مراجعه کنید و با انتخاب گواهینامه و واردکردن کد ملی، از وضعیت گواهینامه‌تان باخبر شوید.

مدت اعتبار گواهینامه رانندگی پایه سه 10 سال است.

طبق آمار تمامی آموزشگاه های رانندگی در سراسر کشور در سال 98 , تعداد قبولی متقاضیان گواهینامه رانندگی از هر کلاس 30 نفره در بهترین شرایط , حدود 8 الی 10 نفر می باشد که در این صورت زمان گرفتن گواهینامه رانندگی برای افراد مردود شده به شدت به عقب خواهد افتاد .

محدودیت های سال اول دارندگان گواهینامه پایه سوم:

الف) در سه ماهه نخست سال اخذ گواهینامه، یک نفر دارنده گواهینامه پایه سوم که مشمول شرایط و ضوابط این دستورالعمل نباشد و یا فردی که دارای گواهینامه پایه دوم و یکم باشد را هنگام رانندگی به همراه خود داشته باشند.

ب) عدم ارتکاب تخلفات منجر به اخذ نمره منفی طبق جدول ماده ۷ قانون اخذ جرائم:

  • هرگونه حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا
  • تجاوز از سرعت مجاز ( بیش از ۵۰ کیلومتر در ساعت )
  • سبقت غیرمجاز در راه‌های دوطرفه
  • عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی
  • حرکت به‌طور مارپیچ
  • حرکت با دنده عقب در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها
  • رانندگی در حالت مستی و مصرف داروهای روان‌گردان و یا افیونی
  • تجاوز از سرعت مجاز ( بیش از ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر در ساعت )عبور از محل ممنوع تجاوز به چپ از محور راه
  • عبور وسایل نقلیه از پیاده‌رو، عدم رعایت حق تقدم عبور، دور زدن در محل ممنوع، استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه در حین رانندگی در سرعت بالای ۶۰ کیلومتر
  • نقص فنی موثر یا نقص فنی در سامانه ( سیستم ) روشنایی در شب
  • عدم رعایت مقررات ایمنی حمل و نقل جاده‌ای مواد خطرناک
  • عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از عینک ، سمعک یا تجهیزات خاص
  • عدم توجه به فرمان ایست یا پرچم مراقبان عبور و مرور محصلان یا پلیس مدرسه
  • عدم رعایت مقررات حمل بار

پ) ممنوعیت رانندگی از ساعت ۲۴ تا ۰۰: ۰۵ صبح

ت) ممنوعیت رانندگی در معابر برون شهری به استثنا معابر بین شهری تا فاصله حداکثر ۲۵ کیلومتر از شهر

ث)تقصیر در تصادفات منجر به جرح و فوت حسب نظر کارشناسان تصادف

ج)عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل: عدم استفاده از عینک طبی و سمعک و سایر تجهیزات خاص

د)نصب تابلو مثلث خطر با نوشته ( احتیاط راننده جدید ) روی شیشه جلو سمت راست و عقب سمت چپ

در صورت ارتکاب هر یک از تخلفات فوق گواهینامه رانندگی در قبال رسید با اعتبار یک ماهه توسط افسران راهور و پلیس راه اخذ، طی یک هفته به محل سکونت فرد ارسال خواهد شد، لذا باید نشانی محل سکونت خود را دقیق اعلام دارند.

در مدت اعتبار رسید، باید برای طی دوره آموزش‌های مصوب با پرداخت هزینه و یا آزمون مجدد به پلیس راهور مرکز استان مراجعه کنند.

چنانچه بعد از خاتمه اعتبار یک‌ماهه رسید، مراجعه کرده باشند علاوه بر طی دوره آموزش‌ها، در آزمون‌های مربوطه نیز باید مجددا شرکت کنند.

تجدید اعتبار گواهینامه پس از طی آموزش‌های مصوب و یا قبولی در آزمون‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.در صورت تکرار عدم رعایت محدودیت‌ها بیش از یک بار، علاوه بر آموزش و اخذ آزمون مجدد، اعتبار گواهینامه تجدید شده از زمان باقی مانده از یک سال محاسبه خواهد شد.

گواهینامه موتور سیکلت

برای رانندگی با موتور سیکلت نیازمند یک گواهینامه مجزا هستید. از گواهینامه سایر وسایل نقلیه نمی­توان برای موتور سیکلت استفاده کرد و همچنین از گواهینامه موتور سیکلت برای سایر وسایل نقیله نمی­توان استفاده کرد.

چه کسانی می‌توانند گواهینامه موتور بگیرند؟ + مدارک لازم | پرشین خودرو

شرایط گرفتن گواهینامه موتورسیکلت

  • داشتن ۱۸ سال تمام
  • طی دوره های آموزش تئوری و عملی و کسب مهارت لازم
  • حضور متقاضی برای تمام مراحل جهت اخذ گواهینامه در آموزشگاه الزامی است..

مدارک لازم برای گواهینامه موتورسیکلت

  • ارائه اصل شناسنامه عکس دار به همراه یک برگ تصویر صفحه اول و در صورت داشتن توضیحات از صفحه توضیحات.
  • اصل کارت ملی یا تائیدیه صادره از اداره ثبت احوال، دارندگان شناسنامه جدید نیاز به ارائه کارت ملی ندارند.
  • تعداد هشت قطعه عکس ۴×۳ جدید سیاه وسفید تمام رخ با زمینه روشن بدون عینک، کلاه، کروات و بدون روتوش.
  • ارائه مدرک مبنی بر روشن نمودن وضعیت نظام وظیفه افراد ذکور زیر پنجاه سال سن
  • ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیت دار پزشکی.
  • ارایه کارت گروه خون صادره از مراکز پزشکی مجاز و یا هر گونه مدرکی از قبیل کارت پایان خدمت که گروه خونی متقاضی در آن درج شده باشد و یا خود اظهاری متقاضی (به صورت مکتوب) مبنی بر اطلاع از گروه خونی خود، کافی به مقصود می باشد.
  • پرداخت تعرفه های قانونی به حساب های تعیین شده به نام شخص متقاضی ( ارایه فیش های بانکی ) مهم
  • ارائه کد پستی محل سکونت براساس مدرک معتبر ( قبض، آب ، برق ، تلفن )

تذکر۱: همراه داشتن اصل شناسنامه عکس دار و پرونده آموزشی به انضمام کاردکس برای شرکت در آزمون ها الزامی است.

تذکر۲: هنرجویان بی سواد ویا کم سواد (تا پنجم ابتدائی) در صورت داشتن ۳۰سال سن تمام می توانند در آزمون آئین نامه به صورت غیر نوشتاری (شفاهی) ثبت نام نمایند.

تذکر۳: در صورت رسیدن به سن ۲۳ سال و گذشت ۲سال از تاریخ صدور گواهینامه می تواند با موتور بیش از ۲۰۰ سی سی رانندگی نماید.

مراحل گرفتن گواهینامه رانندگی موتور سیکلت

الف) ثبت نام و شرکت در کلاس های آموزشی:

  • مراجعه به آموزشگاه با مدارک مورد نیاز، دریافت فرم اولیه ومراجعه به پزشک طرف قرارداد نیروی انتظامی و اخذ نظریه مثبت جسمانی و عقد قرارداد با آموزشگاه رانندگی
  • شرکت در کلاس های تئوری ( ۴ جلسه آئین نامه و ۱ جلسه فنی هر جلسه به مدت ۲ ساعت ) و قبولی در آزمون مقدماتی
  • شرکت در کلاس های مهارت رانندگی ( ۵ جلسه هر جلسه به مدت ۲ ساعت ) و قبولی در تست مقدماتی مهارت عملی ( در صورت عدم قبولی شرکت در حداکثر دو جلسه ۲ الی ۴ ساعته )

ب) آزمایش (شرکت در آزمون های رانندگی)

ج) صدور فرم درخواست گواهینامه (کاردکس)

د)قبولی در آزمون آئین نامه (در صورت عدم قبولی پس از گذشته یک هفته مجاز به شرکت مجدد در آزمون می باشد)

ه)قبول در آزمون مهارت رانندگی (در صورت عدم قبول تا سقف ۶ ساعت آموزش تکمیلی اعمال خواهد شد و پس از گذشته یک هفته مجاز به شرکت مجدد در آزمون با پرداخت هزینه های مربوطه می باشد)

تذکر: مدت اعتبار گواهی آموزش مهارت حداکثر تا پایان یکسال اعتبار فرم اولیه ثبت نام در سامانه صدور

گواهی­نامه می­باشد.

گواهینامه موتور سیکلت برای بانوان

به طور کلی منعی برای استفاده زنان از موتور سیکلت وجود ندارد. اما در ایران با توجه به ماده ۲۰ قانون راهنمایی و رانندگی تنها مردان  می­توانند گواهینامه موتور سیکلت بگیرند و متاسفانه در این قانون برای زنان حقی قایل نشده است.

گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان,قانون,شرایط,حکم موتور سواری

گواهی­نامه ویژه

  1. این نوع از گواهینامه همان­طور که از نامش پیداست نیازمند شرایط ویژه و خاص است.
  2. که از آن برای راندن وسایل نقلیه عمرانی، صنعتی، کشاورزی و کارگاهی مورد استفاده قرار می­گیرد. همانند: (گواهینامه، لودر، لیفتراک).

شرایط  لازم جهت گرفتن گواهینامه ویژه

  •  داشتن حداقل بیست سال سن تمام
  • حضور متقاضی برای تمام مراحل در آموزشگاه الزامی است.
  • قبول شدن در آزمون نظری آئین نامه و عملی با وسایل نقلیه مربوط.

مدارک  لازم جهت گرفتن گواهینامه ویژه

  • ارایه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیت دار پزشکی
  • ارائه مدرک مبنی بر روشن نمودن وضعیت نظام وظیفه افراد ذکور زیر ۵۰ سال سن
  • ارائه گواهی طی دوره آموزش نظری و عملی از آموزشگاه های یا مراکز مجاز آموزش رانندگی

مراحل گرفتن گواهینامه ویژه

الف) ثبت نام آموزش ( شرکت در کلاس های آموزشی )

  •  مراجعه به آموزشگاه با مدارک مورد نیاز ،دریافت فرم اولیه و مراجعه به پزشک طرف قرارداد نیروی انتظامی
  • شرکت در کلاس های نظری
  • ( ۵ جلسه آئین نامه و ۵ جلسه فنی هر جلسه به مدت ۲ ساعت ) و قبولی در آزمون آئین نامه مقدماتی
  • شرکت در کلاس های مهارت رانندگی(تعداد ۱۰ جلسه هر جلسه به مدت ۲ ساعت)

ب) آزمایش:

  •  شرکت در آزمون های رانندگی
  • صدور فرم درخواست گواهینامه (کاردکس)
  • قبولی در آزمون آئین نامه (در صورت عدم قبولی پس از گذشت یک هفته مجاز به شرکت مجدد در آزمون می باشد )
  • قبولی در آزمون مهارت رانندگی (در صورت عدم قبولی تا سقف ۸ ساعت آموزش تکمیلی اعمال خواهد شد و پس از گذشت یک هفته مجاز به شرکت مجدد در آزمون با پرداخت هزینه های مربوطه می باشد)

تذکر: مدت اعتبار گواهی آموزش حداکثر تا پایان یکسال اعتبار فرم اولیه ثبت نام در سامانه صدور گواهینامه می­باشد.

شرایط و مدارک گرفتن گواهینامه در ایران

  1. داشتن ۱۸ سال تمام برای خانم­ها و آقایان­.
  2. کارت ملی دایم یا موقت.
  3. ۸ قطعه عکس پرسنلی همراه با زمینه روشن.
  4. کد پستی ده رقمی آدرس محل سکونت.
  5. شرایط خدمت برای آقایان واضح باشد.
  6. همراه داشتن اصل و کپی کارت پایان خدمت.
  7. برگه اعزام به پایان خدمت.
  8. برای محصلان گواهی اشتغال به تحصیل.

گواهینامه بین ­المللی

با گرفتن این گواهی­نامه می­توان در کشورهای پذیرنده به صورت موقت رانندگی کرد. که علاوه بر زبان فارسی به هفت زبان انگلیسی، عربی، روسی، فرانسوی، چینی، اسپانیایی و آلمانی نیز ترجمه شده است.

اعتبار این نوع گواهینامه یک و نیم تا سه سال می­باشد، قابل تمدید نیست و برای دریافت مجدد باید از نو اقدام شود.

گواهینامه بین المللی چیست | صدور آنی + جدول هزینه - ایوار

گواهینامه المثنی

اگر گواهی­نامه گم شود یا اطلاعات فردی شما در شناسنامه تغییر کند یا به گونه ­ای مخدوش شود که خوانا نباشد باید اقدام به گرفتن گواهی­نامه المثنی کنید.

توجه داشته باشید گرفتن گواهی­نامه المثنی به مراتب سخت­تر از گواهی­نامه اولیه می­باشد و باید به پلیس ۱۰+ مراجعه کرد.

مدارک لازم برای گرفتن المثنی گواهینامه در سال 99 - 1400 + شرایط و هزینه - مجله آسمان

مدارک لازم برای گرفتن گواهی المثنی

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
  • آدرس دقیق محل سکونت و کد پستی.
  • ۴ قطعه عکس منطبق با شرایط.(زمینه سفید،بدون کلاه و کراوات و برای خانم ها حجاب لازم)
  • و ارایه اصل گواهی­نامه برای کسانی که قصد تعویض دارند.

مراحل لازم برای گرفتن گواهی المثنی

  • پر کردن فرم های استعلام گواهینامه
  • پر کردن فرم تعهد گواهینامه المثنی
  • پرداخت مبلغی برای خرید تمبر و صدور مجدد
  • انجام دادن معاینات پزشکی و گروه خونی.
  • و دریافت گواهینامه عدم اعتیاد.

دارندگان همه ­ی گواهینامه­‌ها اعم از: موتور سیکلت، پایه یک و…در صورت گم شدن و یا نیاز به تعویض داشتن باید با در دست داشتن مدارک تعویض و یا تمدید به مراکز مربوطه مراجعه کنند.

تذکرات خیلی مهم برای متقاضیان اخذ گواهینامه رانندگی :

  • در صورت عدم حضور در جلسه اول از حضور در مابقی کلاسها محروم می باشید
  • برای شرکت در کلاسهای رانندگی همراه داشتن پوشه الزامیست . رنگ پوشه توسط آموزشگاه مربوطه تعیین می شود.
  • داشتن همراه فقط برای بانوانی که مربی آقا انتخاب مینمایند .مجاز و اجباری میباشد .( همراه بالای ۱۵ سال با آموزشگاه هماهنگ کنید).
  • جهت تغییر و یا کنسل کردن کلاس های شهری باید ۲۴ ساعت قبل به دفتر آموزشگاه مربوطه اطلاع دهید در صورت عدم اطلاع آموزشگاه، کلاس شما غیبت محسوب شده و کلاس جایگزین شامل هزینه مجدد میباشد.
  • در روز آزمون اصل شناسنامه و کارت پایان خدمت را به همراه داشته باشید .( در صورت نداشتن اصل شناسنامه المثنی ارائه شود).
  • در صورت مردودی واریز فیش ۱۰۰۰۰ریالی به شماره حساب ۲۱۷۱۱۵۱۳۰۳۰۰۳ به نام نیروی انتظامی الزامیست .بانک ملی

آموزش رانندگی چقدر طول میکشد ؟

  • زمان آموزش رانندگی ۱۱۰ دقیقه میباشد .

مدت زمان آموزش رانندگی و مدت زمان گرفتن گواهینامه رانندگی

  • برای شرکت در کلاس های رانندگی گذراندن ۵  پنج جلسه کلاس تئوری الزامیست .
  •  ۱۰ جلسه کلاس رانندگی حداقل آموزش پیشنهاد شده از طرف موسسه میباشد. ترجیحا در همه جلسات شرکت نمایید.

تذکر:

بردن کتاب و موبایل سر جلسه ی آزمون ممنوع میباشد و چنانچه موردی مشاهده شود افسر میتواند صورتجلسه و شش ماه شما رو از آزمون منع کند و عزیزان هوس رونویسی از بقل دستی نکنند چون تستها با هم فرق دارند.

وقت آزمون بیست و پنج دقیقه میباشد و تعداد سوالات سی تست میباشد که شما باید به بیست و شش سوال پاسخ صحیح دهید و خط خوردگی و ضزبدر زدن و نقطه گذاشتن صخیخ نمیباشد بلکه شما باید مستطیل رو کاملا پر کنید.

گرفتن گواهینامه رانندگی چقدر زمان میبرد ؟ (مدت زمان اخذ گواهینامه)

آزمون عملی شهر به این ترتیب است که شما روزی که قبول شدید از امتحان آیین نامه میتونید پرونده رو به نوبت بزارید برای امتحان عملی شهر البته به شرطی که دفاتر بسته نشده باشد و در غیر این صورت میتونید از آموزشگاه سوال کنید چه روز دیگری امتحان هست و اونروز مراجعه و در آزمون شرکت کنید اگر قبول شدید پرونده رو تحویل آموزشگاه دهید و هزینه پستی آنرا پرداخت و با آموزشگاه خداحافظی کنید و گواهینامه به آدرس شما ارسال خواهد شد و اگر قبول نشدید افسر دو ساعت آموزش عملی برای شما مینویسد که باید بعد از یک هفته در آزمون شرکت کنید و زودتر از یک هفته نمیتوانید شرکت کنید ضمنا اون دو ساعت آموزش عملی رو با مربی خودتون یا مربی دیگری هماهنگ میکنید و بعد از واریز فیشهای مربوطه میتونید در امتحان شرکت کنید و با هر بار رد شدن باز دو ساعت آموزش عملی دارید و اگر از ۵ دفعه مردودی شما تجاوز کرد آموزش عملی اختیاری میشود.

عزیزان توجه کنید که بعد از قبولی پرونده رو باید تحویل آموزشگاه دهید ضمنا گواهینامه ی شما تا یک سال محدودیت در رانندگی دارد.

سوالات متداول

  • بعد از قبولی در امتحان شهری چقدر طول میکشد تا گواهینامه بگیریم ؟ اصولا گواهینامه رانندگی بعد از رد کردن مرحله امتحان آیین نامه و مرحله امتحان شهری , حدودا بین 15 تا 20 روز به دست شما عزیزان خواهد رسید .
  • هزینه گواهینامه پایه 3 – سواری چقدر می شود ؟هزینه گواهینامه رانندگی پایه 3 همانطور که در همین صفحه به طور کامل توضیح داده شده , حدود 1.200.000 هزار تومان خواهد شد اما موارد جزیی دیگری هست که در سایت نوشته شده و باید قبل از ثبت نام بدانید

  • دوره آموزش رانندگی چند روز است ؟ کلاس رانندگی حداقل ۱۰ جلسه است در صورت نیاز میتوانید با پرداخت هزینه اضافی چند جلسه اضافه شرکت کنید.
  • چقدر طول می کشه گواهینامه بگیریم ؟( مدت زمان گواهینامه گرفتن )معمولا در بدترین شرایط ممکن اگر شما در امتحان آیین نامه مردود شوید حدود 2 ماه گرفتن گواهینامه رانندگی برای شما طول می کشد

  • بعد از پست گرفتن گواهینامه چقدر طول میکشد ؟ حدودا 15 الی 35 روز پست کارت رسمی گواهینامه زمان می برد

  • برای قبولی در آزمون آیین نامه باید حتما کتاب را مطالعه کرد ؟برای قبولی در امتحان آیین نامه باید حتما کتاب آیین نامه رانندگی را مطالعه کرد.

  • شرایط گرفتن گواهینامه در 17 سالگی؟ گفتنی‌ است سن قانونی برای دریافت گواهینامه سال ۱۸ است و فردی که ۱۷ ساله باشد، شرط دریافت گواهینامه را ندارد.

  • آیا گواهینامه نیاز به کارت پایان خدمت دارد؟خوشبختانه در قانون جدید دریافت گواهینامه، دیگر نیازی نیست که شما برای گرفتن گواهینامه حتماً کارت پایان خدمت داشته باشید؛ پس می‌توانید بدون گذراندن دوران سربازی، گواهینامه‌تان را بگیرید.

  • شرایط گرفتن گواهینامه برای افراد کم‌سواد چیست؟

    افراد کم‌سواد و بی‌سواد هم می‌توانند بدون هیچ مشکلی گواهینامه بگیرند. در حقیقت تنها تفاوت در آزمون آیین‌نامه است که برای این افراد به صورت شفاهی برگزار می‌شود. باقی مراحل و کارها به همان صورتی است که در بالا گفتم. برای درخواست آزمون شفاهی آیین‌نامه هم باید شرایط زیر را داشته باشید:

    • سن شما بالای 30 سال باشد.
    • مدرک تحصیلی شما حداکثر پنجم ابتدایی باشد.
    • درصورت ترک تحصیل، تاییده آموزش پرورش مبنی بر ترک تحصیل را داشته باشید.
  • شرایط گرفتن گواهینامه برای افراد معلول چیست؟

    مراحل دریافت گواهینامه برای افراد معلول تا حدودی فرق دارد. هرچند هزینه گواهینامه برای این افراد خیلی متفاوت نیست. اولین نکته‌ای که باید بدانید این است که برای اخذ گواهینامه معلولین باید به آموزشگاه‌های رانندگی مخصوص معلولین مراجعه کنید. مراحل دریافت گواهینامه معلولین به‌طور خلاصه به‌صورت زیر است:

    • رفتن به آموزشگاه و دریافت فرم مخصوص
    • مراجعه به چشم‌پزشکی مورد تایید ناجا و انجام معاینات چشم
    • مراجعه به بهداری ناجا و گرفتن فرم معاینه
    • رفتن به بیمارستان مورد تایید ناجا برای انجام معاینات و دریافت تاییده (در تهران، بیمارستان سجاد)

    بعد از انجام مراحل بالا، با در دست داشتن مدارک، برای ثبت‌نام به آموزشگاه‌ ویژه معلولین بروید.

  • شرایط قدی کوتاه قامتان برای اخذ گواهینامه چیست؟گواهینامه داده میشود ولی وسیله نقلیه با شرایط خاص  است.