به گزارش پارس به نقل از تسنیم هر کدام از اندام‌های بدن انسان دارای مزاج‌های مختلف است. اگر بخواهیم نسبت به قلب یا کبد یا استخوان و یا سایر اعضای بدن مزاج مغز را بسنجیم به این نتیجه خواهیم رسید که مغز مزاج سرد و تر است.

مغز حجم بسیار زیادی از کار را در بدن انجام می‌دهد

حسین رضایی‌زاده متخصص طب سنتی اظهار کرد: اما اینکه چرا مغز سرد و تَر آفریده شده است باید گفت مغز انسان عضوی است که لحظه به لحظه پیام‌هایی را دریافت و ارسال می‌کند. حجم بسیار زیادی از کار را در بدن انجام می‌دهد.

مزاج مغز باید به‌گونه‌ای باشد, وقتی حرارتش بالا می‌رود, تمرکز خود را از دست ندهد

رضایی‌زاده عنوان کرد: به‌دلیل اینکه حجم زیادی از کار بدن به‌عهده مغز است عملاً باید زمینه پایه‌ای مغز به‌گونه‌ای باشد که وقتی حرارتش بالا می‌رود شخص جوش نیاورد و بتواند دوام بیاورد و تمرکز خود را از دست ندهد.

وی ادامه داد: کما اینکه هر کدام از ما در یک آستانه تحملی وقتی کار ذهنی‌اش توأم با حرارت محیطی مثلاً سر ظهر تابستان اگر جوانی گرم‌مزاج هم باشد از یک حدی که هیجاناتش افزایش پیدا می‌کند, دیگر نمی‌تواند تحمل کند، تمرکز را از دست می‌دهد و ممکن است در کلام یا رفتارش اختلال به وجود بیاید. خیلی زود از کوره در می‌رود و نمی‌تواند واکنش‌های مناسبی را از خود نشان دهد.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: اما یک علائمی هست مربوط به مزاج اختصاصی مغز که اگر کسی طبیعت مغزش نسبت به دیگران گرم‌تر یا خشک‌تر است یا سردتر یا ترتر است چه علائمی دارد.

وی افزود: مهم‌تر این است که اگر فردی علائمی دارد این علائم ممکن است برای او طبیعی محسوب شود، مثلاً یک جوان گرم‌مزاج 27ساله در ظهر تابستان عصبی شدنش خیلی طبیعی است. این آدم را اگر شما تحریکش کردی و عصبانی نشد باید تعجب کنید.

سردمزاجان کمتر عصبی می‌شوند

رضایی‌زاده خاطرنشان کرد: ولی اگر فردی بود که مزاجش سرد است این فرد شاید بعد از نیم ساعت یا یک ساعت برسد تا حدی عصبانی شود.