به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا خلیلیان با اشاره به شیوع و افزایش آمار مبتلایان به کبد چرب اظهار کرد: علت 20 تا 30 درصد بیماری‌های مزمن کبدی، کبد چرب است.

وی با بیان اینکه در کشور ایران شایع‌ترین علت بیماری سیروز کبدی وجود بیماری‌های ویروسی کبد مانند هپاتیت B و C است، تصریح کرد: کبد چرب در صورت التهاب و عدم درمان در طولانی مدت منجر به ایجاد سیروز کبدی می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد افزود: بیماری‌هایی مانند دیابت، چربی خون، چاقی و مصرف مشروبات الکلی زمینه‌ساز بروز هپاتیت است که طی مدت زمانی منجر به کبد چرب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که دچار سیروز کبدی می‌شوند، عوارض بسیار شدید و وحشتناکی مانند خونریزی گوارشی و آب آوردن شکم را تجربه می‌کنند. سیروز کبدی سرطان نیست، اما عوارض آن می‌تواند از سرطان هم بدتر باشد و نقاط دیگر بدن نظیر کلیه و مغز را هم درگیر کند و در مواردی نیز فرد را مجبور به انجام پیوند کبد می‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد اظهار کرد: خوشبختانه کشور ایران در زمینه پیوند کبد تجربه زیادی دارد و در شیراز و تهران پیوند انجام می‌شود، اما هزینه بسیار زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند و بیماری پرخرجی به شمار می‌رود.

وی در خصوص راه انتقال هپاتیت که مهم‌ترین علت ابتلا به سیروز کبدی است، با بیان اینکه همه توصیه‌ها مربوط به رعایت مسائل بهداشتی است، اظهار کرد: خوشبختانه در جامعه مسلمانی زندگی می‌کنیم که به راحتی می‌توانیم از انتقال هپاتیت جلوگیری کنیم؛ به طوری که دوری از روابط جنسی غیراخلاقی، عدم استفاده از وسایل مشترک در آرایشگاه‌ها و دندانپزشکی‌ها از انتقال ویروس هپاتیت پیشگیری می‌کند.

خلیلیان تاکید کرد: انجام خال‌کوبی بویژه در مکان‌های فاقد مجوز بهداشتی به راحتی زمینه انتقال ویروس هپاتیت را از فرد آلوده به سالم فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه در برخی موارد ابتلا به صورت غیرمترقبه است، همچون جنینی که از یک مادر آلوده به هپاتیت بیماری را دریافت می‌کند، خاطرنشان کرد: انجام آزمایش‌های غربالگری پیش از ازدواج بسیار مهم است؛ به طوری که اگر فردی مبتلا به هپاتیت B و C است، باید ابتدا درمان شود سپس اقدام به ازدواج کند.