به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین، کنکور چهل و پنجمین سال را هم رد کرد  تا بار دیگر دانشجوها بر اساس ظرفیت های مشخص و انتخاب های متعدد در صندلی های دانشگاه های مختلف قرار گیرند. هرچند تنها ۱۷درصد دانشجویان شانس حضور در دانشگاه های رایگان را به دست آورده و ۸۳درصد آنها راهی دانشگاه های پولی می شوند.

بر اساس آمار سازمان سنجش تعداد ۸۷۷ هزار نفر در آزمون سراسری ثبت نام و ۷۹۶ هزار نفر در آزمون شرکت کردند از میان ۷۹۶ هزار نفر تعداد ۷۶۷ هزار و ۲۵۷ نفر ظرفیت ایجاد شده است که تقریبا همه شرکت کنندگان مجاز به انتخاب رشته شدند. که از این تعداد تنها ۱۲۸هزار و ۵۱۶نفر مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های رایگان شده اند دانشگاه هایی که جزو دانشگاه های مادر و با کیفیت محسوب شده و انتخاب نخست بیشتر داوطلبان برتر محسوب می شود. 

همچنین بیشترین ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه های پولی اختصاص دارد. آمار رسمی سازمان سنجش نشان می دهد امسال ۸۳درصد دانشجویان باید راهی دانشگاه های پولی شوند. دانشگاه هایی اعم از دانشگاه پیام نور، دانشگاه های غیرانتفاعی، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه های مجازی، پردیس های خودگردان و دوره های شبانه از جمله این دانشگاه ها هستند. 

به عبارت دیگر از مجموع ۷۶۷هزار و ۲۵۷نفر ظرفیت اعلام شده از سوی دانشگاه ها، سهم دانشگاه های دولتی روزانه و رایگان ۱۶.۷۵ درصد، پیام نور ۵۴.۸۳درصد، دانشگاه های غیر انتفاعی ۲۳.۸درصد، نوبت شبانه ۳درصد و پردیس های خودگردان ۰.۲۹درصد است. روندی که در سال های گذشته بنا گذاشته شد تا تعداد جذب دانشجوهای دانشگاه پیام نور چند برابر دانشگاه های دیگر باشد. تا جایی که رییس دانشگاه پیام نور تسهیلاتی برای جذب رتبه های برتر کنکور در نظر گرفته است. 

سرلک با اشاره به آغاز زمان انتخاب رشته داوطلبان کنکور، از تسهیلات ویژه برای رتبه های برتر کنکور که این دانشگاه را به عنوان محل تحصیل خود انتخاب می کنند خبر داد و گفت: دانشگاه پیام نور برای داوطلبان رتبه های زیر ۲۰۰۰ ، تسهیلاتی از جمله پرداخت کمک هزینه سفرهای علمی، اعطای لپ تاپ وسکه بهار آزادی را در نظر گرفته‌است.

رقم های متفاوت پذیرش دانشگاهی در سال های قبل نیز تکرار می شد و مقایسه آماری ظرفیت های سال گذشته با سال ۹۴نشان از عدم تغییر در ظرفیت ها دارد.به طوری که سال گذشته نیز 85درصد دانشجویان باید دانشگاه های پولی را انتخاب می کردند و از مجموع 695هزارو697 نفر ظرفیت اعلام‌شده از سوی دانشگاه‌ها، سهم دانشگاه‌های دولتی روزانه و رایگان 15درصد، پیام‌نور 54درصد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی 24.8  درصد، نوبت شبانه 5.1 درصد، دانشگاه‌های نیمه‌حضوری یک دهم‌درصد و سهم مجازی و بین‌المللی شش دهم درصد بود.

با این حال آنچه در حال حاضر هرساله بر میزان آن افزوده می‌شود، کاهش تعداد دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی و مادر است. بیش از ۸۸‌درصد از دانشجویان در قبال آموزش در دانشگاه‌های کشور پول پرداخت می‌کنند و در دانشگاه‌هایی برای آموزش تحصیل می‌کنند که حتی در ردیف دانشگاه‌های درجه اول کشور نیز قرار ندارند.

شیب محدود پذیرش دوره های روزانه در ۳۰سال گذشته 

رئیس سازمان سنجش کشور درباره اعلام نتایج پایانی گفت: نتایج نهایی نیمه شهریورماه ۹۴ اعلام می شود. آزمون سراسری سال ۹۵ نیز بعد از ماه رمضان برگزار می شود و در زمان اعلام نتایج یک فشردگی خواهیم داشت.

خدایی درباره احتمال تغییرات در میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور گفت: از دبیرستانها گزارش های متعددی به ما می رسد که درصدهای مختلفی را اعلام می کنند اما هر گونه تغییر باید به تصویب شورای سنجش و پذیرش برسد و پس از آن اعلام شود.

او درباره میزان رشد پذیرش در دوره های روزانه گفت: رشد ظرفیت پذیرش در دوره های روزانه در مدت ۳۰ سال گذشته شیب محدودی داشته است و در مقابل امسال نیز در دوره های پیام نور و غیرانتفاعی افزایش ظرفیت نداشتیم. اما پیش بینی می شود که با این روند بسیاری از واحدهای دانشگاهی یا باید تجمیع شوند یا تغییر ماهیت دهند.