رضایت نداشتن جنسی و عاطفی هم عامل اعتیاد شد
به گزارش پارس به نقل از ایسنا مصرف مواد مخدر تهدیدی جدی برای جامعه است و همه آحاد جامعه و خانوادهها در معرض آسیبها و عوارض ناشی از آن هستند، بنابراین کمتر خانوادهای میتواند ادعا کند که از خطرات و آسیبهای اعتیاد مصون است. یکی از مهم ترین مشکلات عصر حاضر در حوزه اعتیاد نوزادهایی است که در زمان تولد به مواد مخدر اعتیاد دارند، مشکل اقتصادی، عدم رضایت عاطفی و جنسی نیز از دلایل عمده ای است که موجب افزایش آمار معتادان متاهل نسبت به معتادين مجرد در کشور شده است. پس همه افراد و خانوادهها باید این تهدید را جدی بگیرند و برای مقابله با آن برنامهریزیهای لازم را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، دکتر حمید صرامی در همین راستا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه یک نوجوان یا جوان انتظارهایی از ارکان مختلف کشور دارد، گفت: اختلال در عملکرد رکن های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی موجب بروز احساس ناكامي و بي اخلاقي اجتماعي ،بي هويتي و گرایش به سمت اعتیاد می شود.
وی با تشريح وضعيت اعتياد در جمعيت عمومی، مدارس، دانشگاه ها و محيط هاي صنعتي كشور و با اشاره به اینکه 1042 کارگاه تولید شیشه در سال 84 تا 93 منهدم شده است، یادآور شد: ماهیت سیستم مواد مخدر یک سیستم پویا، فعال، خلاق، بدون احساس خستگی، پایان ناپذیر و با زیر ساختی قوی است اما فعالیت هایی که جهت پیشگیری و کاهش اعتیاد از سوی دستگاه های متولی انجام می شود متاسفانه پایان پذیر و کوتاه مدت است.
مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین مشکلات عصر حاضر در حوزه اعتیاد نوزادهایی است که در زمان تولد به مواد مخدر اعتیاد دارند، تصریح کرد: مشکل اقتصادی، عدم رضایت عاطفی و جنسی از دلایل عمده ای است که موجب افزایش آمار معتادان متاهل نسبت به معتادين مجرد در کشور شده است.
صرامی با تاکید به اینکه بیشتر قاچاقچیان مواد مخدر علت اصلی گرایش خود را به سمت جرم، کسب سود و پول بازگو می کنند، اظهار کرد: با نگاه تک بعدی نمی توان با مصرف مواد مخدر مبارزه کرد، بنابراین اقدام هایی که جهت پیشگیری از اعتیاد انجام می شود؛ باید همه جانبه و در ابعاد جامعه شناختی، روان شناختي ، روان پزشكي و مذهبي باشد.
این آسیب شناس اجتماعی خاطرنشان کرد: بر اساس پژوهش هاي صورت گرفته در سال 1386 میزان مصرف مواد مخدر در مردان 95 درصد و زنان 5 درصد بوده است، ولی در سال 1390 ميزان مصرف مواد مخدر در بين زنان به بيش از 9 درصد رسيده است كه اين به معنی افزایش مصرف مواد در میان زنان کشور است.
درمان جایگزین با متادون باعث کاهش ابتلا به ایدز می شود
محمد مومنی، موسس و رییس هیات مدیره یکی از مراکز کاهش آسیب کشور با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها دارای مراکز ترک اجباری بوده اند که به نوعی شبیه زندان بود و همین عامل موجب بازگشت دوباره فرد به اعتیاد می شد، گفت: درمان جایگزین با متادون راهی است که بدون جداکردن فرد از اجتماع به کنترل مصرف مواد در وی میپردازد و مزایایی را دارد.
وی با تاکید به اینکه شواهد روشنی وجود دارد که کسانی که تحت درمان جایگزین با متادون هستند کمتر به ایدز دچار میشوند، بیان کرد: در اینصورت امکان تزریق و استفاده از سرنگ مشترک کاهش پیدا می کند.
مومنی اضافه کرد: متادون یک ماده مخدر صنعتی است و در چهارچوب برنامههای کاهش آسیب موجب بهتر شدن وضعیت سلامت و پیشگیری از عوارض در مصرفکنندگان مواد میشود.
وی تصریح کرد: تا زمانى که بـه علل گرایش بیمار به اعتیاد توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه بخش است و فـــرد مـــعتاد دوباره گرفتار مواد اعتیاد آور می شود. اعتیاد به مواد مخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب و موجب رکود اجتماعى در زمینه هاى مختلف می شود.
این موسس مرکز کاهش آسیب با اشاره به اینکه اعتیاد یــک بیمارى اجتماعی است که عوارض جسمى و روانى را به همراه دارد، اظهار کرد: درمان با متادون ایمن است و موجب کاهش مرگ های ناشی از اعتیاد و آسیب های اجتماعی در جامعه می شود.
ارسال نظر